Menü

Házi készítésű ajándék a konyhából

Megint elröppent egy nyár a fejünk felett. Talán úgy érezzük, itt a vége, hiszen az ősz beköszöntével mindig eszünkbe jut az elmúlás, s talán a gondolataink, a kedélyállapotunk is szomorkásabbá változhat. Tegyünk most ez ellen, hiszen egy remek nyári ízeket idéző aromaolaj receptet hoztunk el nektek!

Sose felejtsük el, hogy a kedvünket mindig mi magunk alakíthatjuk. Így nem kötelező hagynunk azt sem, hogy a nyár az elmúlásra emlékeztessen minket. Inkább húzódjunk el a konyhába a vénasszonyok nyara vagy a hűvös, esős idő elől, és legyünk kreatívak.

A következőkben egy rendkívül egyszerű, de személyes ajándékként is jól felhasználható rozmaringos olaj receptjét tárjuk fel előttetek. Az aktív munka mindössze nagyjából 10 perc, utána már csak várakoznunk kell, és közben persze elővehetjük alkotókedvünket. Hiszen a csomagolás sokat számít!

Hozzávalók:

1 maréknyi rozmaringágacska
1 szál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
0,5 l olívaolaj

Elkészítés:

Az üveget, amiben el kívánjuk készíteni az olajunkat, a kupakjával együtt forró, mosószeres vízben alaposan mossuk el, ezzel sterilizáljuk, majd egy tiszta konyharuhára fejjel lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.

A rozmaringot és a kakukkfüvet mossuk meg, törölgessük jó szárazra, és a szálakat tépjük félbe. Az előkészített üvegbe dugjuk bele a fokhagymagerezdeket, és töltsük fel a fél liter olívaolajjal. Adjuk hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet is, majd az üveget gondosan zárjuk le. Három napig hagyjuk állni. A későbbiekben pedig hideg és sötét helyen tároljuk, hiszen akár 5-6 hónapig is eltartható ez a különleges ízű olaj!

Rozmaring és kakukkfű helyett készíthetjük zsályával vagy tárkonnyal is. Mindig figyeljünk, hogy a megmosott fűszereket szárazra töröljük, és ha ráöntjük az olajat, az teljesen befedje, különben hamarosan penész keletkezhet az elegy tetején!

Reméljük meghoztuk a kedveteket egy kis konyhai ténykedéshez. Jó szórakozást!

Hogyan válasszunk (jól) ajándékot?

Bár a karácsony kétségtelenül a szeretet egyik legszebb ünnepe, s helyes értékrendben nem az ajándékozásról szól, azért nem árt időben felkészülni gondolatban, ötletekben, tervezésben s persze anyagiakban a közelgő év végi meghitt napokra. Ha kifogytunk már az ötletekből, akkor érdemes elolvasni a cikket, néhány tippet csokorba gyűjtöttünk.

A fiatalító elixír – olajfa vagy olajfűz?

Mennyiben hihetünk a fiatalító termékeknek, milyen anyagokat érdemes használnunk a sejtek fiatalságának megőrzéséhez? Természetesen a megelőzés a leghatékonyabb fiatalító módszer, de ha valaki mégis szívesen használna néhány természetes eredetű segédanyagot, annak talán segíthetünk.

7000 magyar nő vallomása a szépségről

A magyar nők egyáltalán nem sajnálják rá az időt, hogy törődjenek magukkal, hiszen évente átlagosan 60 órát töltenek el a tükör előtt arcápolással. Vajon milyen sminktermék használata nélkül nem hajlandóak kilépni az ajtón? Hogy állnak a magyar nők a plasztikai műtétekhez? Divat-e a naturalizmus?

Ezt kell tudnod az ősz emblematikus gyümölcséről, a szőlőről!

Az ősz egyet jelent a szüreti időszakkal. Sokak kedvenc gyümölcse a szőlő, lássuk, mit mindent érdemes tudni róla, s milyen jótékony hatásai vannak!

Parlagfűvel az allergia ellen?

Magyarországon sokan ismerik azt a szemléletet, hogy a parlagfű valamely formájú fogyasztásával megküzdhetünk a sokakat kínzó parlagfű allergiával. Vajon mi igaz ebből? Tényleg segít, vagy téves az információ?