Menü

Házi készítésű ajándék a konyhából

Megint elröppent egy nyár a fejünk felett. Talán úgy érezzük, itt a vége, hiszen az ősz beköszöntével mindig eszünkbe jut az elmúlás, s talán a gondolataink, a kedélyállapotunk is szomorkásabbá változhat. Tegyünk most ez ellen, hiszen egy remek nyári ízeket idéző aromaolaj receptet hoztunk el nektek!

Sose felejtsük el, hogy a kedvünket mindig mi magunk alakíthatjuk. Így nem kötelező hagynunk azt sem, hogy a nyár az elmúlásra emlékeztessen minket. Inkább húzódjunk el a konyhába a vénasszonyok nyara vagy a hűvös, esős idő elől, és legyünk kreatívak.

A következőkben egy rendkívül egyszerű, de személyes ajándékként is jól felhasználható rozmaringos olaj receptjét tárjuk fel előttetek. Az aktív munka mindössze nagyjából 10 perc, utána már csak várakoznunk kell, és közben persze elővehetjük alkotókedvünket. Hiszen a csomagolás sokat számít!

Hozzávalók:

1 maréknyi rozmaringágacska
1 szál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
0,5 l olívaolaj

Elkészítés:

Az üveget, amiben el kívánjuk készíteni az olajunkat, a kupakjával együtt forró, mosószeres vízben alaposan mossuk el, ezzel sterilizáljuk, majd egy tiszta konyharuhára fejjel lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.

A rozmaringot és a kakukkfüvet mossuk meg, törölgessük jó szárazra, és a szálakat tépjük félbe. Az előkészített üvegbe dugjuk bele a fokhagymagerezdeket, és töltsük fel a fél liter olívaolajjal. Adjuk hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet is, majd az üveget gondosan zárjuk le. Három napig hagyjuk állni. A későbbiekben pedig hideg és sötét helyen tároljuk, hiszen akár 5-6 hónapig is eltartható ez a különleges ízű olaj!

Rozmaring és kakukkfű helyett készíthetjük zsályával vagy tárkonnyal is. Mindig figyeljünk, hogy a megmosott fűszereket szárazra töröljük, és ha ráöntjük az olajat, az teljesen befedje, különben hamarosan penész keletkezhet az elegy tetején!

Reméljük meghoztuk a kedveteket egy kis konyhai ténykedéshez. Jó szórakozást!

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!