Menü

Házi készítésű ajándék a konyhából

Megint elröppent egy nyár a fejünk felett. Talán úgy érezzük, itt a vége, hiszen az ősz beköszöntével mindig eszünkbe jut az elmúlás, s talán a gondolataink, a kedélyállapotunk is szomorkásabbá változhat. Tegyünk most ez ellen, hiszen egy remek nyári ízeket idéző aromaolaj receptet hoztunk el nektek!

Sose felejtsük el, hogy a kedvünket mindig mi magunk alakíthatjuk. Így nem kötelező hagynunk azt sem, hogy a nyár az elmúlásra emlékeztessen minket. Inkább húzódjunk el a konyhába a vénasszonyok nyara vagy a hűvös, esős idő elől, és legyünk kreatívak.

A következőkben egy rendkívül egyszerű, de személyes ajándékként is jól felhasználható rozmaringos olaj receptjét tárjuk fel előttetek. Az aktív munka mindössze nagyjából 10 perc, utána már csak várakoznunk kell, és közben persze elővehetjük alkotókedvünket. Hiszen a csomagolás sokat számít!

Hozzávalók:

1 maréknyi rozmaringágacska
1 szál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
0,5 l olívaolaj

Elkészítés:

Az üveget, amiben el kívánjuk készíteni az olajunkat, a kupakjával együtt forró, mosószeres vízben alaposan mossuk el, ezzel sterilizáljuk, majd egy tiszta konyharuhára fejjel lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.

A rozmaringot és a kakukkfüvet mossuk meg, törölgessük jó szárazra, és a szálakat tépjük félbe. Az előkészített üvegbe dugjuk bele a fokhagymagerezdeket, és töltsük fel a fél liter olívaolajjal. Adjuk hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet is, majd az üveget gondosan zárjuk le. Három napig hagyjuk állni. A későbbiekben pedig hideg és sötét helyen tároljuk, hiszen akár 5-6 hónapig is eltartható ez a különleges ízű olaj!

Rozmaring és kakukkfű helyett készíthetjük zsályával vagy tárkonnyal is. Mindig figyeljünk, hogy a megmosott fűszereket szárazra töröljük, és ha ráöntjük az olajat, az teljesen befedje, különben hamarosan penész keletkezhet az elegy tetején!

Reméljük meghoztuk a kedveteket egy kis konyhai ténykedéshez. Jó szórakozást!

A sütit vagy a brokkolit? Ez itt a kérdés

Minden diétázóval előfordul, hogy olykor elcsábul, nem tartja 100% az étrendjét, melléeszik. Emberek vagyunk, nem gépek és néha bizony hibázunk. Ahelyett, hogy sokkot kapva számolgatnánk mennyi kalóriával vétkeztünk, inkább gondoljuk végig, hogyan tervezhetjük újra a heti menüt.

Energiaital a gyerekek kezébe nem való?

A tinik nagy része gyakran iszik energiaitalt, és sajnos a termékek marketingkampánya is egyre jobban a fogyasztásukra buzdít. Azzal pedig, hogy milyen következményei lehetnek ennek hosszú távon csak kevesen foglalkoznak.

Szíverősítő ételeket a mindennapokba!

A szív- és érrendszeri megbetegedések már-már népbetegségnek számítanak Magyarországon, bármelyik társadalmi rétegről is legyen szó. Pedig az étkezés odafigyelésével, és néhány finomsággal könnyen csökkenthetjük a kockázatát.

Rokonok távol egymástól – hogyan kezelhetjük?

Szinte minden családban van egy rokon, aki a többitől távol él. Országon belül vagy országon kívül, Budapesten vagy Angliában, mindenképpen nehéz távol lenni. Nehéz összeegyeztetni az ünnepeket, a találkozókat, a családi nyaralásokat, mert mindig bele kell kalkulálni az utazást. És még így is előfordul, hogy belefáradunk a folyamatos tervezésbe és utazásba. Hogyan könnyíthetnénk a terheinken?

A jelen ajándékainak kicsomagolása

A mai rohanó társadalmunkban sokan panaszkodnak, hogy nem tudják megélni a pillanatot tömérdek befolyásoló tényező miatt. A fókuszálatlan, szelektív figyelmünk, múlton való rágódásunk és félelmeink kihatással vannak az itt és mostra. Szeretnék tippeket adni, amelyek hasznosak lehetnek, hogy jobban fókuszáljunk a jelenünkre.