Menü

Semmihez sincs kedvem! Mit tegyek?

Van az úgy, hogy az égvilágon semmit sincs kedvünk csinálni. Semmi sem tetszik, és szívesen nyafogunk a párunknak vagy a családunknak. Ilyenkor vegyünk néhány mély levegőt, és tudatosan irányítsuk a figyelmünket valamire, ami nagy valószínűséggel leköt minket! Ha nincs ilyen tevékenység az életünkben, akkor pedig valódi élmény lehet a keresgélés. A lényeg, hogy kezdjünk el valamit csinálni, és merüljünk el annak élvezetében.

Személy szerint legtöbbször az olvasáshoz nyúlok. Sosem egy könyvet olvasok egyszerre, hanem kettőt, esetleg hármat: egyet pszichológiai témában, egy regényt, egyet meg csak úgy, ez bármilyen kategóriából kikerülhet. Hiszen az ember különböző lelkiállapotaiban másként viszonyul a különböző témákhoz. Így mindig ahhoz nyúlok, amihez éppen kedvem van. De ha elfog a „semmit sincs kedvem csinálni” érzés, akkor is előveszem az egyik kötetet, és bújni kezdem. Rövid időn belül észreveszem, hogy a kedvem jobb, és gyorsan el is röppent egy óra, miközben én a világról tanultam.

Az egyik munkatársam például azt javasolta, olvassak valamit Charles Bukowski-tól. Ő mindig ezt teszi, ha éppen valami felidegesítette, ha ki akar kapcsolódni, vagy – ha nincs kedve semmihez.

Természetesen nemcsak az olvasáshoz fordulhatunk. Számos más lehetőség áll rendelkezésünkre akár otthon, a lakásban is, amivel hasznosan üthetjük el az időnket. Néha nehéz nekiállni bizonyos dolgoknak, de tudatos odafigyeléssel könnyen nevelhetjük saját magunkat.

Főzzünk lekvárt! A lekvárfőzés igazi élmény, és ha nagyobb mennyiségben készítjük, kihívás is. Viszont kreativitást is igényel, így nagy valószínűséggel agyunknak más szegmenseit dolgoztatjuk vele, mint amit napközben használunk. Ne a nagymamáink féle egész napos, izzadós lekvárkészítésre gondoljunk. Az interneten számos egyszerű, egy vagy néhány óra alatt elkészíthető receptre bukkanhatunk. Arról nem is beszélve, hogy ebből rendkívüli házi készítésű ajándékot varázsolhatunk. Feldíszíthetjük az üvegcsét is, amibe eltesszük a lekvárt színes szalagokkal, rajzolhatunk rá üvegfestékkel, vagy ragaszthatunk rá színes motívumokat.

Varrjunk! Hobbi varrógépeket már olcsón is vásárolhatunk. Számos helyen szerveznek hétvégi gyorstalpaló tanfolyamokat is, ahol magunkra szedhetjük az alapokat.

Készítsünk egyéni fa képkereteket! Hobbiboltokban biztosan, de gyakran diszkontáruházakban is kapható pirográf. Ezzel az egyszerű faégetési módszerrel egyénire formálhatjuk natúr, kezeletlen fa képkereteinket, és kedvenc fotóink máris különleges borítást kapnak. Továbbá remek személyes ajándék válhat belőle bárkinek bármilyen alkalomra.

Reméljük, kicsit meghoztuk a kedveteket a kézműves, illetve kreatív tevékenységekhez, a szabadidő aktív eltöltéséhez. Kellő tudatossággal felszámolhatjuk a kedvetlenség állapotát!

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.