Menü

Semmihez sincs kedvem! Mit tegyek?

Van az úgy, hogy az égvilágon semmit sincs kedvünk csinálni. Semmi sem tetszik, és szívesen nyafogunk a párunknak vagy a családunknak. Ilyenkor vegyünk néhány mély levegőt, és tudatosan irányítsuk a figyelmünket valamire, ami nagy valószínűséggel leköt minket! Ha nincs ilyen tevékenység az életünkben, akkor pedig valódi élmény lehet a keresgélés. A lényeg, hogy kezdjünk el valamit csinálni, és merüljünk el annak élvezetében.

Személy szerint legtöbbször az olvasáshoz nyúlok. Sosem egy könyvet olvasok egyszerre, hanem kettőt, esetleg hármat: egyet pszichológiai témában, egy regényt, egyet meg csak úgy, ez bármilyen kategóriából kikerülhet. Hiszen az ember különböző lelkiállapotaiban másként viszonyul a különböző témákhoz. Így mindig ahhoz nyúlok, amihez éppen kedvem van. De ha elfog a „semmit sincs kedvem csinálni” érzés, akkor is előveszem az egyik kötetet, és bújni kezdem. Rövid időn belül észreveszem, hogy a kedvem jobb, és gyorsan el is röppent egy óra, miközben én a világról tanultam.

Az egyik munkatársam például azt javasolta, olvassak valamit Charles Bukowski-tól. Ő mindig ezt teszi, ha éppen valami felidegesítette, ha ki akar kapcsolódni, vagy – ha nincs kedve semmihez.

Természetesen nemcsak az olvasáshoz fordulhatunk. Számos más lehetőség áll rendelkezésünkre akár otthon, a lakásban is, amivel hasznosan üthetjük el az időnket. Néha nehéz nekiállni bizonyos dolgoknak, de tudatos odafigyeléssel könnyen nevelhetjük saját magunkat.

Főzzünk lekvárt! A lekvárfőzés igazi élmény, és ha nagyobb mennyiségben készítjük, kihívás is. Viszont kreativitást is igényel, így nagy valószínűséggel agyunknak más szegmenseit dolgoztatjuk vele, mint amit napközben használunk. Ne a nagymamáink féle egész napos, izzadós lekvárkészítésre gondoljunk. Az interneten számos egyszerű, egy vagy néhány óra alatt elkészíthető receptre bukkanhatunk. Arról nem is beszélve, hogy ebből rendkívüli házi készítésű ajándékot varázsolhatunk. Feldíszíthetjük az üvegcsét is, amibe eltesszük a lekvárt színes szalagokkal, rajzolhatunk rá üvegfestékkel, vagy ragaszthatunk rá színes motívumokat.

Varrjunk! Hobbi varrógépeket már olcsón is vásárolhatunk. Számos helyen szerveznek hétvégi gyorstalpaló tanfolyamokat is, ahol magunkra szedhetjük az alapokat.

Készítsünk egyéni fa képkereteket! Hobbiboltokban biztosan, de gyakran diszkontáruházakban is kapható pirográf. Ezzel az egyszerű faégetési módszerrel egyénire formálhatjuk natúr, kezeletlen fa képkereteinket, és kedvenc fotóink máris különleges borítást kapnak. Továbbá remek személyes ajándék válhat belőle bárkinek bármilyen alkalomra.

Reméljük, kicsit meghoztuk a kedveteket a kézműves, illetve kreatív tevékenységekhez, a szabadidő aktív eltöltéséhez. Kellő tudatossággal felszámolhatjuk a kedvetlenség állapotát!

Néhány hiba, amit elkövetünk szépségápolásnál

Számtalan médiumban hallani-látni-olvasni arról, hogyan ápoljuk bőrünket, hajunkat, milyen kencéket, kozmetikumokat kenjünk magunkra, hogy sminkeljünk. De ritkán esik szó azokról a mindennapi szépségápolási szokásainkról, amelyek –valójában- káros hatással vannak ránk. Nézzünk néhány hibát, amit ilyenkor elkövethetünk.

Két ízletes étel zsenge zöldbabból

Ha van a kertedben zöldbab, vagy nincs, de szereted, akkor ideje, hogy pár új receptet is kipróbálj. Szerencsére rengeteg módon fel lehet használni, így a kreativitásodat most a konyhában is kiélheted.Recept tippek következnek...

...meg a kakaósat, a fahéjasat, a lekvárosat....

Édesen és sósan is fogyasztjuk. Számtalan verziója létezik. Elkészítése országonként más és más. A legkedveltebb töltelékek a kakaó, fahéj, túró, mák, különböző pudingok. Sós változata közül ismert: a hortobágyi húsos palacsinta, de gombával, és más zöldségekkel megtöltve is elkészíthető. Gyerekkorodban melyik volt a kedvenced?

Deadpool ezúttal felrázva, keverve

Tapló, laza és persze, hogy elnyeri a szívünket. Kedvenc vicces mutánsunk, Deadpool újra akcióban. A paródiát, akciót és egyéni jellemfejlődést sugalló szuperhős film egyvelegét nyújtó mozi garantált szórakozás, még ha kissé egyenetlen is a ritmusa.

Egy régi, kedves barát: Székelyföld

Erdély a magyar kultúra őshazája. A régi határvédő vidék, Székelyföld ezen a fás tájon is kiemelkedik. A hegyvidéki táj festői és hihetetlen kedves emberek lakják. Mindenképpen tegyünk vele egy próbát. Remek ételek, italok és egészen egyedi öntudattal fogunk találkozni.