Menü

Tudják-e a férfiak, hol van a nők vaginája? És a nők?

Gyakran lehet olvasni még a 21. században, az állítólagos női emancipáció idején is a közösségi oldalakon olyan megjegyzéseket, illetve hozzászólásokat a nőkre vonatkozóan, hogy „tyúkagyú” vagy „a gyengébbik nem”. Vessünk most egy pillantásra a férfiak női fizikumáról alkotott tudására!

Egy kutatásból kiderült ugyanis, hogy a férfiak 50%-a egy női test térképén nem tudja pontosan megjelölni, hol van a nő vaginája. (Na, de kérem uraim…!)

A kutatásban ezer férfi vett részt, az eredmény így született. A csoport az egész vizsgálatot azért kezdte, mert aggasztotta őket, ahogy a férfiak a nőgyógyászati problémákat megközelítik. Sokan bevallották, a legfőbb problémájuk, hogy kellemetlenül érzik magukat, ha ilyen témáról kell beszélniük, ami a 18 és 44 év közötti résztvevők esetében azt jelentette, hogy zavarban vannak, ha a „titkos női dolgok” megbeszélésére kerül a sor.

A kutatók, illetve az érintettek azt szeretnék elérni, hogy a férfiak szemében se legyen tabu a nőgyógyászati daganatokról beszélni, hiszen a mellrákról beszélni nem az. A dolog hátterében állítólag az iskolai években kapott kevés edukáció, illetve a nők testének ismeretét övező stigma rejlik.

Az elmúlt évben egy olyan felmérés is született, amelyben a nők 44%-a nem tudta meghatározni a vagina elhelyezkedését, és 60% még a szeméremajkakat sem tudta identifikálni. (Úgy tűnik hölgyeim, mi sem vagyunk ma született bárányok… :) )

A férfiaknak kifejezett szerepe lehetne abban, hogy a téma tabuként való kezelése megszűnjön. A daganatok megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy figyeljünk a testünk (és partnerünk testének!) változásaira.

Tanuljunk magunkról és egymásról, uraim, támogassuk a hölgytársadalmat, hogy nekik se kelljen titkolózniuk!

Felhasznált irodalom: innen

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.