Menü

Pihend magad egészségesre!

Ősidők óta különös módon kapcsolódik az emberiség a vízhez, mint természeti elemhez. A víz sokunk számára elsősorban a megtisztulás egyik fő metaforája, kifejezetten igaz ez a gyógyvizekre. Ezzel a páratlan kinccsel rendelkezik Bük városa is, mely idén ősszel is változatos programokat kínál a felüdülni vágyóknak.

Bük gyógyvize literenként több mint 15 000 mg ásványi anyagot tartalmaz, nem hiába lett ez a város országosan a negyedik legkedveltebb úti cél a turisták körében. Maga a város Vas megye szívében, páratlan szépségű helyen terül el, mely számos programlehetőséget kínál az utazóknak.

Az idei ősszel például különleges fesztivállal és rendezvényekkel várja az érdeklődőket Bük városa: október 28-29-én Gesztenye Fesztivált rendeznek a Villa Rosatoban, ahol bárki hódolhat gesztenyés süteményimádatának, sztárfellépőként pedig Peter Sramek szórakoztatja majd a közönséget. A programra érdemes már csak a nyereményjáték miatt is részt venni, hiszen értékes díj talál gazdára: egy pihentető őszi wellness hétvége.

Ha esetleg nem kifejezett céllal érkeznénk, akkor sem kell kétségbe esni: legyen szó akár egy kiadós Nordic Walking sétáról, vagy egy felfedező kerékpártúráról itt mindent kipróbálhatunk. Természetesen számtalan egyéb természet közeli alkalmunk lehet a tájban gyönyörködni: Magyarország első 18 lyukas golfpályája is itt található, ahol egy igazi fergeteges hangulatú, forralt boros szezonzáró bajnokságra várják az érdeklődőket november negyedikén. Szállás tekintetében nem ismer lehetetlent a város.

Az autentikus, falusi turizmus apró házai mellett remekül megférnek a négy csillagos minősítéssel rendelkező spa resortok is, így akár kisgyerekekkel, akár csak a párunkkal érkezünk, minden igényünk maximálisan kielégített lesz. Az őszi szünetben mókás vetélkedők, csúszdaverseny, kreatív kuckó, minidiszkó is várja az október 28. és november 5. között a Bükfürdő Gyógy- és élménycentrumba látogató legkisebb vendégeket és szüleiket. A fürdőváros gasztronómiában is kiemelkedő, hiszen a helyi, autentikus ízvilággal rendelkező ínycsiklandó kulináris fogások mellett éppúgy jelen vannak a kínálatban a különleges specialitások is. Sőt, arra is lehetőségünk van, hogyha beleszerettünk a helyi ízekbe, a termelői piacon megvásárolhatjuk a hozzávalókat, amely záróünnepségére idén október 27-én kerül sor.

Bük minden évszakban szeretettel vár minket, akár az őszi szünetben gyerekekkel, vagy a párunkkal egy romantikus hétvégére érkeznénk ide, egy biztos: unatkozni sose fogunk, és teljes lelki-testi feltöltődés után energikusan térhetünk vissza a hétköznapokba.

További információk: http://www.visitbuk.hu/

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?