Menü

Őszi receptajánló Széll Tamástól és Szulló Szabinától

Széll Tamás és Szulló Szabina Magyarország legismertebb séf duója. Munkásságuk nemzetközi szinten is kiemelkedő, ennek bizonyítéka többek között a Bocuse d'Or európai válogatóján elért győzelem, majd a világdöntőn a rangos negyedik hely megszerzése. Ők ketten nemrégiben a turizmussal kapcsolatos legmagasabb szintű kormányzati elismerésben, azaz Pro Turismo-díjban részesültek. Szulló Szabina és Széll Tamás 2017 februárjában bisztrót nyitott a Hold utcai piacon, ahol a magyar alapanyagok szépségét és sokszínűségét mutatja meg a lehető legmagasabb minőségben, egy folyamatosan változó étlapon. Munkájuk inspirációt ad a hazai szakmának is, de ők maguk is számos ihletet merítenek belföldi utazásaikból, vagy akár a magyar erdő gazdagságából.

Ősszel különösen izgalmasak a szezonális ételek, a könnyebb nyári fogások után előtérbe kerül a cékla, a csicsóka és a gombák, valamint az olyan húsok, mint a szarvas, a liba vagy a mangalica, de persze a halak is, például a pisztráng.

S hogy hova érdemes utazni, ha ínycsiklandó pisztrángra vágyunk?

Természetesen Szilvásváradra, hiszen a Szalajka-völgyi pisztráng méltán emblematikus alapanyaga a térségnek. Szerencsére azonban az ebből a halból készült ételkülönlegességeket akár otthon is elkészíthetjük, vagy élvezhetjük őket kiváló séfek tálalásában is.

Széll Tamás és Szulló Szabina most exkluzív receptet állított össze, melyben az őszre jellemző ízeket emelik ki. A fogások hozzávalóit az "őszi kosárból" válogatták össze, így többek között a pisztráng, a csicsóka és a dió is kiemelt szerephez jut. Ismerjék meg az első receptet:

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!