Menü

A nők titkos barátja: a szín- és stílustanácsadó

Ha meghallod, hogy szín- és stílustanácsadó kifejezést, egészen biztos, hogy arra gondolsz: „ Ez a gazdagok és a sztárok világa, nekem erre nem futja/nincs szükségem!”.

Ugyanakkor az is biztosan ismerős minden nőnek, mikor reggel elkezdődik a nap és összekészül, még szinte ragyog. Aztán, ahogy telik a nap egyre nyúzottabbnak hat a tükörkép. Estére pedig, mikor tükörbe néz, már alig ismer magára.

Mindegy, hogy tinédzser vagy, középkorú, netán már érett hölgy. Hogy feleség, párkapcsolatban élő vagy egyedülálló. Dolgozó nő, esetleg háztartásbeli. Minden nő szeretné mindig a legjobb formáját hozni. Ha éppen jó napjai vannak azért, ha pedig éppen rosszak, akkor azért!

Ebben segíthet egy szín- és stílustanácsadó szakember. Hiszen nekik éppen az a dolguk, hogy segítsenek mindenkinek megtalálni a hozzá legjobban illő színeket és ruhákat. Minden egyes emberben meglátják az egyedit, és ezt az egyediséget segítenek kivirágoztatni. Tavasszal pedig ki ne szeretne virágozni?

Kétféle formában elérhető a szolgáltatásuk: személyesen vagy online útmutató formájában. A személyes forma, nyilván sokkal ember közelibb, és ahogy látni fogjuk, igazán szórakoztató! Ugyanakkor nem mindenki számára könnyen elérhető, hiszen hazánkban, főként Budapesten vannak ilyen szakemberek, de erre van az online szolgáltatás. Nézzük, pontosan mire is terjed ki egy ilyen tanácsadás!

Színtanácsadás

Alapvetően a négy évszakot használják és ezeken belül is van három altípus. Ezen típusok egyikébe sorolnak be. A bőrszín, szemszín és természetes hajszíned alapján. Van tehát tavasz-nyár-ősz-tél, és ezek altípusai.

Ha személyesen mész el, akkor színes kendőket használnak, és így azonosítják be a legvalószínűbb típusod. Ha pedig online tanácsadáson veszel részt, akkor fényképet kell küldened. A fénykép alapján határozzák meg a típusod. Ha ez megvan, akkor kapsz egy színpalettát. A színpaletta azokat a színeket tartalmazza, amelyek a legjobban állnak neked! Ezt magaddal viheted vásárláshoz, bármikor segítségedre lesz!

Mi köze van ennek, a korábban említett frissességhez? Nos, ha olyan színeket viselsz, amelyek a te palettádon vannak, akkor az olyan, mint mikor egy állat kicsattan az egészségtől és a bundája fénylik. Vagyis a legjobb formádat hozhatod! Míg ha olyan színeket viselsz, amelyek nem illenek hozzád, sokkal fáradtabbnak hatsz, mint mikor egy állat beteg és a bundája is fakó. Látod rajta, hogy beteg. Tehát a többi ember számára ad egy plusz, nonverbális üzenetet rólad! A saját színeidet viselve, azt mondják: „Milyen csinos vagy ma, szinte ragyogsz!”. Nem úgy kell elképzelni, hogy vannak színek, amiket nem viselhetsz, inkább az árnyalat a fontos. Csak azért, mert mondjuk, tetszik a türkiz, még nem biztos, hogy jól is áll neked! Én már lassan négy hónapja tesztelem a módszert, a ruhatáram is átalakult eközben. Jelentem, működik!

Smink tippek

A tanácsadáson konkrét termékeket bemutatva, megmutatják mi áll neked a legjobban. Milyen árnyalatok jók szemhéj-festékből, rúzsból, pirosítóból, szemceruzából, de még körömlakkot is ajánlanak. Ilyenkor nem egy adott termék megvásárlása a fontos, hanem, hogy lásd mennyivel ragyogóbb vagy, mikor a saját színeidben pompázol! Online formánál termékfotókat kapsz.

Legjobb hajszínek

A szakember segít meghatározni a legjobb hajszíneket is, ha netán be szeretnéd festeni, vagy festetni a hajad. Nem csak azt mondja, hogy mondjuk : „Számodra a vörös a legjobb választás!”, hanem azt: „Mivel te lágy nyári típus vagy, emiatt ha vörös hajat szeretnél, akkor a padlizsán, a burgundi vagy cseresznye szín állna neked a legjobban!”. Személyes tanácsadásnál a szemléltetés okán, valószínűleg parókákat fogsz próbálgatni, hogy lásd valóban remekül állnak az adott színek. Micsoda buli!

Stíluskalauz

Végül pedig, ruha és kiegészítő tippeket is kapsz. Itt is inkább mintadarabokat fogsz felpróbálni, ruhákat, cipőket, táskákat és ékszereket. Vagy online tanácsadás esetén: ruha összeállítások, vagy alapdarabok képeit, cipők és kiegészítők fotóit tartalmazza a személyes útmutatód. Tulajdonképpen kapsz pár mintát, ami segít elindulni. Vannak olyan tanácsadók, akik a szolgáltatás keretein belül, akár vásárolni is elmennek veled és összeállíthattok közösen egy mini gardróbot.

Időtartam és árfekvés

Személyes tanácsadásnál kb. másfél- két óra, amit a tanácsadásra kell szánnunk. Online formánál, míg megírjuk az emailt és csatoljuk a képeket. Általában onnan számítva maximum 2 héten belül megérkezik az útmutatónk, de van ahol akár 3-4 munkanap alatt is elkészül.

Az árak tanácsadónként változóak, nagyjából 5.000-50.000 Ft közötti körülbelül az a sáv, amiben a fenti szolgáltatások mozognak, attól függően mire terjed ki pontosan és mennyire elismert a tanácsadó, esetleg mennyire exkluzív a szolgáltatása. Illetve, hogy személyes vagy online a konzultáció.

A jó hír viszont, hogy ezt az összeget egyszer kell, egész életünk folyamán kiadni és a befektetés jócskán megtérül. Hiszen, ha olyan munkakörben dolgozol, akkor a jó megjelenés, akár a munkahelyeden is segíthet. De a bókok, egészen biztosan garantáltak. Ha úgy gondolod, hogy tetszik, akkor ajánlom: próbáld ki! Nekem ez volt az egyik legjobb befektetésem, önmagamba! Az önbizalmad, egészen biztosan hálás lesz!

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!