Menü

Mitől hullik a haj? Hajhullás elleni vitaminokkal újra egészséges lesz a hajnövekedés

  • Dátum: 2018.05.25., 09:57

Ijesztő jelenség, amikor egyre több haj gyűlik a lefolyóban, vagy marad a fésű fogai között, de aggodalomra nincs okod. Ha időben cselekszel, megoldás is lesz, hiszen ma már profi segítséget kaphatsz és megteheted a szükséges lépéseket a hajhullás ellen.

Hajhullás a vitaminhiány tünetei között

A hajhullás oka lehet genetikai, de a legtöbb esetben tulajdonképpen a szervezet vészjelzéséről van szó. Mind férfiak, mind nők esetében fontos, hogy ha hajhullást tapasztalnak, akkor járjanak a végére az okoknak. Különféle betegségek tünetei között szerepel a kopaszodás, és ezeket csak egy alapos vizsgálattal, laborral lehet kizárni.

A pajzsmirigy működési zavarai vagy éppen a vashiány is okozhatják a haj elvesztését, de a vitaminhiány tünetei között is ott van a hajhullás, hiszen a bőrre gyakorolt tünetek a hajhagymák elgyengülését okozhatják, a hajas fejbőr nem lesz többé képes megtartani a hajszálakat.

A megfelelő diéta segít, a fogyókúra veszélyforrás lehet

Ha a laborvizsgálatok kizárják a betegségeket, mégis fent áll a vitaminhiány, ami a hajhullást okozza, érdemes megvizsgálni a diétádat. Egy drasztikus fogyókúra például okozhatja a szervezet ásványianyag-raktárainak kiürülését, és ennek következtében a hajhullást is.

Egy kiegyensúlyozott diétával viszont pótolhatod azokat a vitaminokat, amelyek segítenek megszüntetni a hajhullást. Ennek összeállításában szakember segíthet, illetve ő tud tanácsot adni neked abban is, hogy az általános multivitaminok helyett mit érdemes szedni kopaszodás ellen. Mindez még csak nem is jelenti azt, hogy abba kellene hagynod a fogyókúrádat, csak hogy egy harmonikusabb diétát kell követned, ami segít elérni kitűzött céljaidat, de közben nem terheli meg a szervezetedet.

A hajnövesztő szerek és a megfelelő sampon kívülről segít

Míg a vitaminok belső pótlása tablettákkal vagy megfelelő diétával történhet, addig a szakértők által javasolt hajnövesztő szerek és egy speciális, a tüneteidre javasolt sampon a bőrre lesz jótékony hatással, kívülről pótolja a szükséges tápanyagokat, és segít, hogy a hajad ismét erős és egészséges legyen.

A számtalan hajnövesztő szer és hajhullás elleni sampon között persze nem könnyű megtalálni az igazit. A szakértők azt javasolják, hogy olyan terméket keress, amely az egészséges hajnövekedéshez szükséges összes vitamint és ásványi anyagot megfelelő mennyiségben tartalmazza.

A H- és B-vitaminokat, E-vitamint, B-vitaminokat, folsavat, foszfort, szelént, cinket, biotint, krómot, magnéziumot, fehérjéket, aminosavakat - többek között a keratin termelődéséhez szükséges ciszteint és metionint, kovasavat, B-vitaminokat, A-vitamint, vasat, kalciumot, fluort, nátriumot és magnéziumot is tartalmazó hajhullás elleni kapszula a hajra és a bőrre is jó hatással lesz. Az egészséges, kiegyensúlyozott diéta részeként és megváltozott táplálkozási szokások, például fogyókúra idején is javasolt a szedése.

Forrás:bien.hu

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.