Menü

Solo, az űrwestern

A Star Wars fogalom, jelenség, életünk része. Kedvenc eredeti trilógiának legemlékezetesebb űrkalóza, Han Solo remekül szerkesztett előzményfilmet kapott, amely most suhant be a mozikba. Az űr immáron a kalandor, zsivány pilótáké.

Ha egy üzlet beindul. A nagy Egér megvette a Lucas filmet és az aranytojást tojó franchise újabb kiegészítő műve: a Solo, amely igen rendhagyóra sikerült. Nemrég, ugye a méltán sikeres Zsivány egyes mutatott jó példát az eléggé elcsúszott előzményfilmek után. Azonban Han Solo eredet sztorija, alapból több sebből vérzett, mint kezdő fakír bemelegítésnél. Szerencsére a többé-kevésbé ismeretlen színészgárdát a rutinos iparos, Ron Howard (Apollo 13, Makulátlan elme) vette kezelésbe és megalkotta a stúdió lehető legkevésbé Csillagok háborús űreposzát. Az alapfelállás a jó öreg western műfajhoz nyúlt: démoni, gonosz bandavezérrel, zsiványokkal, fura nyelvű nagydarab indián haverral (akarom mondani Chewbaccával) és csillogó szemű felkelőkkel. Az effektek egy megaköltségvetésnek megfelelőek. Sok régi kérdésre (Chewieval találkozás, név eredete) kapunk választ.

Kép forrása: IMDB

A sztori remekül felépített. A látvány pedig magával ragadó. Senki ne hallgasson a kritikákra, akik a film koporsóját ássák már régóta, ez egy remek kis kaland. De nem több, viszont nem is kevesebb. Sehol egy jedi kard, vagy hercegnő. Ez a világ a zsiványoké. És persze Woody Harrelson, meg még mindig nagyon cool. A kamerakezelés remek, a színészi játék megugorja a lécet, de legyünk őszinték az elődökben Harrison Ford sem volt anno egy hipertalentum. Szóval igazi popcorn kúrára ajánlott darabbal van dolgunk, amely rendes kis iparos munka lett, pár, nosztalgiát gerjesztő betéttel. Irány a mozi, és az Erő legyen velünk, mert billeg a folytatás lehetősége. Kár lenne pedig, ennyiben hagyni.

/Szerző: Vass Attila/

A legenda nyomában- a Macskafogó mai szemmel

A Macskafogó! fogalom a magyar rajzfilm kultúrában. Immáron felújítva próbálja bevenni a magyar mozikat. Nézzük mennyire más a film hatása mai szemmel. Újra lehet drukkolni Grabovszkynak a vásznon.

Iskolakezdési őrület

Akár általános iskolás, vagy középiskolás a gyermekünk, esetleg egyetemista valaki, az iskola hamarosan mindenkinek elkezdődik. Gyűjtöttünk pár tippet, hogy hogyan spórolhatunk a nem olcsó iskolakezdésen.

Északon, ahol még a Guinnesst is fontban mérik

Az Egyesült Királyság egykori tűzfészke, Észak-Írország köszöni szépen él és virul. Tengeti brit gazdag életét. Lenyűgöző természeti adottságok, kis népesség és érdekes whisky gyárak tarkítják az ide látogatók utazásait. Minden adott egy kis zöld szigetbeli kalandhoz.

A kubai salsa tanfolyamokról

Biztosan találkoztál már olyan plakáttal, amelyen a kubai salsa-tanfolyamot hirdették, még azt is hozzátették, hogy az első alkalom ingyenes. Elmentél rá? Ha nem, akkor most kaphatsz egy kis ízelítőt belőle

A gall kakas nyomában 2. rész

A világ első számú turisztikai célpontja Franciaország. A híres konyhával, kultúrával és történelemmel bíró ország mindennel rendelkezik, ami szem-szájnak ingere. Szerencsémre megjártam már nagy részét munkavállalóként és turistaként is. A tapasztalataimat csokorba szedtem, hogy mindenki felkészültem kellhessen útra.