Menü

Egészségünk megőrzése, fesztivál közben is!

Ha fesztiválozni mész, mindegy, melyikről van szó, sosem az lesz a legfontosabb, hogy egészséges ételeket egyél, vagy ne fogyassz alkoholt, és még csak nem is a sport fog a fejedben járni. Pedig, néhány egyszerű szabály betartásával enyhítheted a károkat.

Óvd a tested a meghűléstől! A sátradat igyekezd melegen tartani akkor is, ha hűvös van. A tested ,egy idő után hozzászokik az alacsonyabb hőmérséklethez, így nem érzed majd annyira, ha fázol, de attól még szükséged van egy viszonylag állandó melegre, hogy ne fázz meg. A kötött és horgolt pulóverek divatosak az idei fesztiválokon, és nemcsak jól néznek ki, de jobban is tartják a hőt, mint a vékony vászonruhák. Tegyél néhányat a bőröndödbe, ártani nem fog!

Fontos pont :az étkezés. A fesztiválon enni nem olcsó mulatság, főleg nem akkor, ha az ember minőségi (vagy legalábbis a többinél jobb) ételre vágyik. Hot dog, hamburger és gyros általában található a kínálatban, ezen felül azonban kevés dolog fér bele a napi keretbe. Ha hamburgert vagy gyrost eszel, próbálj olyan helyet keresni, ahol kézműves verzió is fellelhető. Meglehet, hogy így egy kicsit többe fog kerülni, viszont nagyobb a valószínűsége, hogy rendes, friss húsból és zöldségekből készítették. Ha egy kicsit lefaragsz az alkoholra szánt keretedből, az pont kifutja a többletet, amit az étkezésed okoz.

Hagyj pihenőt a szervezetednek! Az alkoholfogyasztás elkerülhetetlen, és nyilván senki sem igyekszik azon, hogy leredukálja. Viszont nagyon megterhelő a májnak, vesének és a gyomornak is a rohamszerű ivás, különösen, ha napi rendszerességgel fordul elő. Ha egész héten bulizol, tarts az ivós napok mellett alkoholmentes napokat is, legalább egyet, két alkoholos nap között.

Mozogj! Természetesen a koncertek nemcsak azért jók, mert jó zenét hallhatsz, hanem azért is, mert a zenére táncolni, ugrálni is lehet. Ez pedig több ledolgozott kalóriát jelent, ráadásul az agyad is később fog elfáradni, a folyamatos mozgás miatt, ezért akár az egész hetet is végigpörögheted és táncolhatod.

A fesztiválokon tehát ugyanúgy vigyázhatsz az egészségedre, így a jó szórakozás nem megy az egészség rovására.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?