Menü

Leánybúcsú, ahogyan a menyasszony kívánja

Fogadjunk, hogy te sem gondoltál bele minden egyes pillanatba, amit a szervezéssel kell töltened! Például, mit egyetek, mit igyatok, lesz-e mindenből elég, hol legyen a buli, ki hogyan jut oda és haza, milyen kiegészítők kellenek, milyen játékok legyenek, és főleg: te hogy érzed majd jól magad ennyi minden mellett? Legjobb, ha készítesz egy hosszú listát, amin minden pontosan rajta van, és naponta egy, vagy két dolgot igyekszel kipipálni róla. A listán a következő dolgok mindenképp legyenek rajta:

1. A buli helyszíne

Háznál legyen? Szórakozóhelyen? Napjainkban egyre divatosabb, hogy a népes társaság elutazik egy pár napra. Ha ezt a megoldást választjátok, fontos, hogy felkészülten tegyétek. Hegyvidékre csak jó időben, sportos társasággal érdemes menni. Vízpartra akkor, ha strandidő van. Ha pedig fürdőbe mentek, ami télen és nyáron is jó választás, győződj meg róla, hogy mindenki ki tudja fizetni, a menyasszony szereti-e a fürdőket, illetve hogy a szálláshely megengedi-e, hogy lánybúcsút tartsatok a helyen. Ha csak egy vagy két éjszakára mentek, előfordulhat, hogy a szállásadó nem adja ki nektek a helyet, főleg, ha főszezonban mennétek. Ilyen esetekre mindig legyen „B” terved!

2. Az odajutás

Ha háznál tartjátok, akkor is győződj meg róla, hogy a messzebb lakó vendégek is oda tudnak érni időben a kezdésre! Egyeztess mindenkivel, hogy ne legyen csúszás emiatt. Ha pedig elutaztok, nézd meg, tömegközlekedéssel megközelíthető-e a hely, vagy ha autóval szeretnétek menni, hányan tudják vállalni a fuvarozást, mennyi lesz a benzinköltség fejenként. Mindig azt a megoldást válaszd, amit a többség szeretne, tehát ha tudnátok autóval menni, de busz is van közvetlenül, és a többségnek olcsóbb lenne az, akkor mindenképp buszozzatok, vagy ha nem tudtok egyezségre jutni, akkor osszátok fel a csapatot!

3. Étel- és italfogyasztás

A legjobb megoldás, ha csináltok két külön kasszát, az egyikbe italokra, a másikba ételre gyűjtitek be a pénzt. Ez természetesen csak akkor működik, ha senkinek nincsenek különleges igényei, és mondjuk, közösen főztök vagy rendeltek. Ha az ízlésetekben túl nagy az eltérés, jobb, ha mindenki visz valamit, amit ő szeret, és megosztja a többiekkel. Ilyenkor a legfontosabb, hogy mindenki tudja szeretettel megkínálni a másikat. Ha a végén vita van abból, hogy ki milyen árfekvésű italt hozott, emlékeztesd rá őket, hogy mindenkinek olyan italt kellett hoznia, amilyet ő magának alapból is venne. Tehát ,ha valaki drága whiskey-t vett, a másik pedig egy több éve a kamrában lapuló pálinkát, az, csakis az ő ízlésükön múlott. De ha felméred előre az igényeket, mindenkitől beszedsz egy bizonyos összeget és veszel 3-4 féle töményet, illetve néhány fajta kísérőt, akkor biztos mindenki megtalálja az ízlésének valót, és kisebb valószínűséggel lesz vita. Ha pedig, marad ki az ital költségvetéséből, azt forgathatjátok pizzarendelésbe, sültes- vagy hidegtálba, vagy szendvicsekbe, amit az este elfogyasztotok. Ha pedig étteremben esztek, az a legtisztább, ha mindenki a saját számláját rendezi.

4. Dekoráció és kellékek

A legfontosabb, hogy a dekoráció a menyasszony ízlését tükrözze. Ha szereti a kihívó dolgokat, a dekoráció és esetlegesen az ő jelmeze is lehet kihívóbb, de ha ő a visszafogottabb dolgok híve, akkor úgy kell berendeznetek a helyet, hogy ne boruljon ki, ha meglátja. Szedd össze, hogy mennyi és milyen díszt készítesz/veszel, egyeztesd a többiekkel, az árát pedig. esetlegesen el is oszthatjátok.

5. Játékok

A feladatokra ugyanaz a szabály vonatkozik, mint a dekorációra: tükrözze a menyasszony személyiségét. Ez az este róla szól, és az a fontos, hogy elégedett legyen. Tehát ha ő nem szereti a bevállalós játékokat, akkor, inkább vigyél néhány hagyományos csapatépítő játékot, ha pedig egyáltalán nem szeretne játszani, akkor töltsétek az estét beszélgetéssel, vacsorával, fürdőzéssel.

6. Költségek

A leánybúcsút, akárcsak a nyaralást, úgy kell megszervezni, hogy semmiképp se legyen túl drága, főleg, ha nem mindenki , dolgozik még a társaságból. A menyasszonynak is meg kell értenie, hogy nem fér bele mindenkinek egy vízparti, all inclusive hétvége, de lehet, hogy egy olcsó apartmanban, valahol a közelben is meg tudjátok valósítani az eseményt. A szállás és az út egy főre eső költségeit minél előbb számold ki, hogy mindenki félre tudjon rá tenni, az alkoholra szánt pénzt pedig bocsásd szavazásra, és csak utána kérd el!

Ha mindezeket betartod, és aprólékosan vezeted a teendőidet, megkönnyíted saját magad és a menyasszony számára is a szervezést, így nem lesz más hátra, mint élvezni az együtt töltött időt.

/Szerző: Varga Ágnes Kata/

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.

Speciális edzés? Kettlebell!

Miért, milyen, hogy néz ki, mire jó és hogy kell használni?
A kettlebell egy speciális gömb alakú súlyzó, mellyel az egész testet jól át lehet mozgatni.