Menü

Hajápolási kisokos nyárra

Legyen rövid, legyen hosszú, a hajunk az év minden napján komoly hatásoknak van kitéve a szervezeten kívül és belül egyaránt. Téves azt gondolni, hogy csak a külsőleg felvitt balzsamok és/vagy samponok használatával megoldottuk a hajápolás kérdését. Nyáron ez fokozottan igaz. A napsütés, az izzadás, a fokozott por és szárazlevegő bizony megnehezíti a hajformálást, hajlakkok használatát, mely szintén gondot okozhat a későbbiekben. Mitől is védjük lombkoronánkat, és hogyan?

Napfény

Vélhetően az eredeti vörös és szőke hajú illetők most felsóhajtanak, hiszen köztudott, hogy a két típus nyáron éli legszebb hajszínű világát. A vörösek még vörösebbek lesznek, a szőkék még szőkébbek, de még a barna hajúak is kivilágosodnak, melyet nagyon sokat szeretnek. Igen ám, azonban ez nem megfelelő odafigyeléssel komoly károsodást okoz a hajszerkezetben. Alapból érzékeny fejbőrünk hasonlóan le tud égni, mint bármely érzékeny testrészünk (arc, váll, nyak, stb.), ez pedig károsíthatja a hajhagymákat is. Ráadásul a hajvégek kiszáradása és a haj kifakulása gyakori velejárója a napozásnak, vagy a fejfedő nélküli sűrű napon tartózkodásnak.

Mit lehet tenni? A kalapok és kendők nem csak a hajunkat és a fejbőrünket védik, de minket is a napszúrástól. Tény, sokan nem kedvelik a fejfedőket ilyenkor, hiszen melegük van alatta, megizzadnak, de könnyebb a kissé megizzadt homlokot letörölni, mint sem napokig ágyba kényszerülni a napszúrástól. Ráadásul a hajunk is meg fogja köszönni, hogy nem tettük ki állandó tűző napnak, fényessége és egészsége a nyár végéig kitart majd.

Sós víz

Ma már nem feltétlenül szükséges egész a tengerpartig mennünk, ha a sós víz és a hajunk szeretne találkozni egymással. Egyes fürdőkben már alakítottak ki medencéket tengerparti hangulatot imitálva, valamint az utóbbi időben egyre népszerűbb a „beachwaves” frizura, mely a lágy, tengerparti loknikat testesíti meg. Utóbbihoz számos terméket gyártottak már, mely valódi sós vizet is tartalmaz. A hajvégekre való szárító hatása szinte egyértelmű, így érdemes csínján bánni a használatával. Ha pedig a valódi tengerparton sikerül sütkéreznünk, a hajunk ápolását érdemes a legmagasabb szinten művelni.

Mit tegyünk a sós víz ellen? Elsősorban nagyon fontos figyelmet fordítani a só megfelelő kimosására a tincsek közül, egyből a lubickolás után. Egyes praktikákkal akár megelőzhető is a károsodás, melyben nagy szerepet játszik a halolaj. Mint kívülről beledörzsölve, mind kapszulaként belülről szépítve megtartható a haj természetes szépsége. Ha pedig nem szeretnénk a tengerben csak nyakig úszni, és nem bánjuk, ha víz éri a hajunkat, akkor érdemes előtte a hajvégeket halolajjal bekenni, mely védőréteget képez a külső hatások ellen.

Hajszárítás

A hajszárítás és a meleg hő bármilyen technikával is történjen, legtöbbször káros a hajra. Télen sajnos a kinti hideg idő miatt javallott a hajszárítás egy alapos hajmosás után, hiszen komoly egészségügyi problémákat is okozhat félig vizet hajjal kiszabadulni a házból. Nyáron azonban, ha épp nem 5 napos esőt kapunk a nyakunkba, bízzuk a természetre a szárítást! Ne a közvetlen napon tegyük ezt, a szoba vagy az árnyékos utca kellemesen elviselhető levegője helyettünk teszi a dolgát. Szintén érdemes kerülni a hajvasalást, hajgöndörítést, mert a melegtől csak sokkal jobban izzadunk, a hajunk gyorsabban zsírosodik, amelyet újra megszárítva egy ördögi kör részesei lehetünk. Vannak helyzetek, melyek megkövetelik az ápolt és gondozott külsőt, ez esetben igyekezzünk a leghűvösebb, legkevésbé párás helyiségben elvégezni a teendőket. Minden másra ott a természet.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!