Menü

Játékok, amiktől falra mászunk

Némely gyerekjáték láttán-hallatán erősen elgondolkodom szülőként, hogy vajon a tervezőknek volt gyerekszobájuk? Szerintem nem. Ezeknek a játékfejlesztő, játékkészítő cégek főnökeinek nincs gyerekük. Ez biztos. Ha lenne, akkor tudnák, hogy az altató-villogó és zenélő teknősbéka valójában kínzóeszköz, a lágy babadallamokra már ugrik a vérnyomásom, s hálát adok, hogy a szomszéd nem szólt még érte, pedig tudom, hogy a gyerekszobát egy vékony fal választja el a szomszédban aludni vágyó fiatal pártól. Ők kedvesen mindig azt mondják "nem hallottak semmit", s mi úgy teszünk, mintha elhinnénk, pedig hangosan háborúznak a fiaim a szobájukban egy darab kis legó bábun vagy színes ceruzán.

Szóval kishajó, meg zenélő teknős. A dédi dobot vett nekik egyik szülinapra, a következőre meg gitárt. Szerencsére a dob 3 nap után már nem volt olyan érdekes, a gitárból meg simán ki lehetett venni az elemet...Tűzoltó família vagyunk, a szirénázó és villogó piros tűzoltóautók alapdolgok, ezt a rokonok is mind így tudják, nem volt olyan alkalom, hogy ne gyarapodjon a készlet. Mentő és rendőrautó is kellett. Így teljes a csapat. Az angolul beszélő, zenélő, villogó plüss kutya, vagy maci, vagy már nem is tudom micsoda, naponta százszor kiabálta, hogy " I love You", a gyerek laptop is folyton követelte "nyomj meg egy billentyűt", de volt nyilván hangosan berregő-ugató-nyávogó bébikompunk is, egyszer pedig harangjátékot is hozott nekünk valaki ajándékba. (nem volt gyereke).

Furulya és zenélő mobiltelefonunk is volt. A kisebbik fiam kiságya feletti lógó-forgó zenélő akármitől csodálom, hogy nem fakadtam én is sírva. Ahogy írom a cikket, megígérem, hogy legközelebb meg se mukkanok, ha legódarabra lépek a sötétben, vagy összefirkált filctollas asztalt kell sikálnom, hiszen ezek legalább nem vonyítanak éjjel, mint az elemes kütyük, zenélő kisvonatok.

Bármely horrorfilm rendező megirigyelhetné a szituációt, amikor a sötétben az ágyamhoz botorkálva a sarokból suttogja egy hang: "Látlak". "Gyere játszani". Amikor a cikket írom, nagyfiam idesomfordál és belenéz a laptopba, kíváncsi mit dolgozom. "Melyik a kedvenc zenélős játékod? - kérdezem. "Az a zenélős, beszélő béka, amit valamiért átvittetek a papiékhoz"... Egy kicsit el is szégyellem magam. Tényleg sok bazári holmi landol a nagyszülőknél. Aláírom, csinálunk ilyet. Emlékszem, gyerekként nekem is volt egy kis kék játékzongorám. Szegény szüleim...

Az anyaság következményei

Eredetileg a téli immunerősítésről szerettem volna írni valami hasznos cikket, aztán valahogy elkalandoztam a hírek között. Vajon milyen érdekességre bukkantam? Hát az anyaság hatására az agyra. Lássuk a részleteket!

Előrelépés a szülés utáni depresszió kezelésében

A szülés utáni depresszió inkább a fiúgyermeknek életet adó nőket érinti. Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, hiszen a szakemberek így a kezelésre is jobban fel tudnak készülni.

Önzetlen ember=több gyermek?

Mi történik azokkal, akik önzetlenül viselkednek, és áldozatokat hoznak másokért? Egy friss kutatás eredményei szerint az önzetlen emberek hajlamosabbak több gyermeket vállalni, és magasabb fizetéseket is érnek el életük során, mint önzőbb társaik.

Kismamából egyből bombanő. De miért is?

Szülés után a legtöbb nő nagy félelme, hogy nem tudja majd visszanyerni a teherbeesés előtti súlyát, ami érthető, de semmiképp sem szabad azonnal kemény edzésekbe és szigorú diétába kezdeni. Vajon tényleg az az elvárás, hogy szupermodellként nézzen ki egy frissen szült anyuka?

A születési súlyt befolyásoló tényezők

A születendő baba súlyát több tényező is befolyásolja, azonban sokszor meglepő dolgokat olvashatunk. Nézzük, mi mekkorát nyom a latban.