Menü

A lehetetlen küldetés teljesítve

Tom Cruise nem adja fel. Így 60 felé(!) közeledve is őrültebbnél őrültebb akciókban kergeti saját magát. Az egykori 80-as évek végi Mission Impossible tévésorozat egyre inkább fogalommá válik a vásznon is. A szofisztikált első résszel már akkor is helyet követelt kedvenc James Bondunk mellett a képzeletbeli dicsőségfalon. Az immáron hatodik darabbal, azaz Utóhatással azonban sikerült még magasabbra tenni a lécet. A vizualitás kiváló, a sztori könnyen követhető. A régi csapat is odateszi magát (Simon Pegg, Ving Rhames). A remekül felépített mozi a kissé elnyújtott játékideje ellenére is letaglózza az embert. Külön piros pont, hogy még maga Superman (Henry Cavill) is tiszteletét teszi a vásznon. A mesterségesen kiürített Párizsban zajló jelenetek épp úgy velőtrázóak, mint az India-Kína határon lévő lélegzetelállító helikopterpárharc.

A hagyományokkal ellentétben az ötödik rész rendezője tért vissza. A hangulat is jóval inkább hajaz az előzőhöz, de ezt egyáltalán nem bánjuk. A néha domináló zene meg kifejezetten kellemes. Kiemelendő az az agresszív, pozitív marketing kampány amellyel a forgatáson többször megsérülő Cruise előtt tisztelegtek. Az akciók tehát zseniálisak. Ami azonban kicsit sántít, hogy nincs igazi nagy csavar a filmben, csak kisebb meglepetések. Sokkal inkább a filmsorozat könnyen fogyasztható legjavának szánták, mint önálló, friss darabnak. Ami eközben kissé zavaros az a főcím. Gyakorlatilag elmeséli a történetet. Érthetetlen, hogy egy ilyen gyerekes hibát hogy követhettek el a készítők. Pedig itt minden más rendben van. Remélem a legutóbbi, igen lapos James Bond producerei jegyzetelnek majd a film közben.

Kijelenthető, hogy a sorozat egyik legjobb darabja kerül most a mozikba. Valahogy így kell stílusosan és lazán megmenteni a világot. Nem tudom kedvenc Kő Tominkban mennyi a kakaó még, de ha így is megy simán elnézzük még párszor az ilyen minőségű akciót.

szerző: Vass Attila Kép forrása: www.imdb.com

Könyvajánló: Baráth Viktória – Egy év Rómában

Egy elveszett nő, egy pap, és a gyönyörű Róma. Kit ne érdekelne egy ilyen történet?

Mamma Mia! a folytatások hálójában

A film, amely friss vért hozott az ABBA számok eladási pangásába immáron tíz éves. A Mamma Mia! sikere miatt nem kerülhette el végzetét és a folytatása ezúttal az egykori főhősnő fiatal kalandjait mutatja be valamint lánya hotel nyitási ambícióit.

Írország a szivárványok bölcsője

Népzene, kocsma túrák, szép táj, örök eső és persze a Guinness. A brit szigetek melletti kis felfedezésre váró kincs, Írország. A most két részben élő alföldi vidék remekül mentette át hagyományait a modern új világba. Igazi ír hangulat fogad minden idelátogatót. Kalandra fel.

A portói bor, és ami mögötte van

Az Ibéria-félsziget egyik legkedvesebb gyöngyszeme, Portugália büszkesége: Porto. Híres foci és borkultúrájáról. Mindenki meglelheti számítását, ezen a dimbes-dombos tengerparti kereskedő központban. A táj remek, az emberek kedvesek, a klíma kiváló és sok a szervezett turistacsalogató is.

Madrid, a királyi lazulás

Madrid nagyon él és nagyon kellemes turistahely. Ha nem akarunk a katalánokhoz menni és nem vágyunk a tengerpartra akkor mindenképpen megér egy próbát. Sok buli, szép hölgyek, remek múzeumok és garantált minőségi foci hangulat. Minden a helyén van, ideje útra kelni.