Menü

Amikor már elviselhetetlen a kánikula

Ki nem állhatom, mikor a lépcsőházból már úgy lépek ki, hogy arcon csap a forró levegő, pár lépés után már rám ragad a ruha, a páratartalom miatt pedig a fejbőröm kezd el izzadni először, ami hamarosan csatakos, vizes hajat jelent, az izzadtságfoltokról nem is beszélve. A sminkről már rég lemondtam a nyáron (a májfoltokat úgysem tünteti el) a naptej meg annyira zsírossá válik a bőrünkön, hogy csak azon imádkozom a bekent gyerekeim ne a homokozó felé vegyék az irányt naptejes bőrrel. A kánikula azt hiszem sokunknak megkeseríti az életét, pedig én tényleg jobban szeretem a meleget, mint a jeges szelet és csontig hatoló hideget télen, így még ilyenkor is azt vallom, hogy örülök, hogy nyár van, viszont az ember nem lehet nonstop vízparton, bizony jól jönnek trükkök a mindennapi életben a forróság elviseléséhez.

Hogy kikerüljük a legnagyobb meleget, sportoljunk a kora reggeli, sőt, inkább a hajnali órákban. Tudom, hogy nem egyszerű felkelni, de tapasztalatból mondom, hogy a hajnal 5 óra is már határeset, ami a hőmérsékletet illeti, reggel 6 óra után pedig már kezdődik a fülledt kánikula. Az esti órákban sem igazán a legjobb az edzés, hiszen még este 10-11 órakor is nehezen tudunk álomba merülni, annyira kellemetlen a hőség. A hajnali órákban frissítőbb a levegő, ezt az időt célozzuk meg a mozgásra, a reggeli edzés ráadásul jobban méregtelenít, jobban pörgeti az anyagcserét.

A nyár leggyakoribb mondata az "igyunk elég folyadékot", ne is várjuk meg, amíg szomjasak leszünk, mindenképp töltsük fel vízkészleteinket, ilyenkor sokat izzadunk, pótolni kell a folyadékot, még lefekvés előtt is inni kell, hogy hidratáltak maradjunk.

Hűtsd le magad! Ezt minden értelemben...nálunk áll a kádban a víz és ha kell naponta többször beleteszem a fiaimat vagy magamat, felfrissít, igaz nem tart sajnos sokáig a felfrissülés. A hűtőben ilyenkor annyi vizet tárolok el, amennyi csak befér, lehet hideg víz, jeges tea, mentás-citromos víz, vagy akár egy pohár hideg tej, kókusztej. Nagyon sokszor szolgáljuk ki magunkat a hűsítő nedűkből, félő is, hogy ettől egyszer felmondja a hűtőnk a szolgálatot.

A lakást hajnalban alaposan átszellőztetem, majd reggel rögtön le is engedem a redőnyöket, s estig általában így is marad, észrevehetően nagy a különbség a forró melegből hazaérve, szeretem, mikor a hűvös félhomály fogad. Igaz ez a kellemes érzés néhány perc után elmúlik és újra érzem, hogy mennyire melegem van. Lefekvéshez mindenképp könnyű anyagú hálóruhát válasszunk, de az igazság az, hogy egy kisgatyában alszanak a törpéim és én is egy kiegyezek egy trikó-bugyi szettel...

Nyári melegben javasolt kerülni a tejtermékeket, különösen a zsíros tejtermékeket, sokakat puffaszt, vizesít ami nem hiányzik ilyen hőségben, a nehéz, zsíros ételek is megterhelőek, a fűszeres-csípős ízeket se ilyenkor válasszuk, sokkal jobban izzadunk tőlük. Barátunk a legnagyobb melegben egy vizes törülköző, ám sokszor elég csak bizonyos pontokat hűsíteni, például ilyen a csukló, a boka, a combok belső oldala és a nyak.

Végezetül hoztam egy nagyon jó trükköt a meleg ellen, mely segítség lehet elalváshoz: reggel dobjuk be a friss lepedőt a hűtőszekrénybe (zacskóba vagy szatyorba téve), majd lefekvés előtt vegyük ki, tegyük az ágyra, és hűsítsük vele testünket.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?