Menü

Minden, ami műszempilla!

  • Dátum: 2018.08.22., 06:26

Milyen típusai vannak a műszempillának?

M.L.: Alapvetően három műszempilla fajta létezik. A soros, a tincses és a szálas. A soros műszempillát drogériákban lehet beszerezni és egy alkalomra valók, hogy feldobják a sminket. Ezeket könnyen egy mozdulattal fel lehet helyezni, majd ugyanilyen egyszerűen lehet eltávolítani. A tincses szempillának már két típusa létezik. Az egyik hasonlít a soros pillához, hiszen ugyanúgy egy alkalomra való, viszont természetesebb hatást lehet vele elérni. A másik fajtája már sokkal tartósabb, akár 2-3 hétig is fent marad, viszont ezt már kozmetikus tudja felhelyezni. A hátránya azonban, hogy a tincsek és a ragasztó elnehezítik a saját pillákat és ha huzamosabb ideig hordjuk őket, károsíthatják a saját pillaállományunkat.

Ezért én a szálas műszempillát részesítem előnyben, hiszen ennél a technikánál egy saját szempillára csak egy darab műszempilla kerül, ami a sajáttal együtt fog kiesni, tehát nem nehezíti el, nem roncsolja a szempilláinkat. Az is mellette szól, hogy ez a legtartósabb műszempilla, hiszen 3-4 hetente kell töltésre járni és nem szükséges szünetet tartani. Ebből is azonban már több fajta létezik, 1D (régebben 3D-nek hívták), 2D (régebben 4D-nek hívták) és a volume technikák (3D-6D).

Stílusok meghatározhatók-e? Egyénileg ki lehet alakítani?

M.L: A szálas szempillák különféle vastagságban, hosszban és ívben kaphatóak. Ezeket tudjuk variálni, illetve az arc és szemformát és a vendég kérését figyelembe véve készítjük el a szettet.

Miből készülnek a műszempillák és mennyire terhelik a saját pilláinkat a felhelyezésük?

M.L.: A legtöbb műszempilla szintetikus alapanyagból készül, de tökéletes mása a saját szempilláknak, puha, rugalmas, észrevehetetlen viselet. Ha megfelelő hosszúságú és vastagságú műszempillát applikálunk, egyáltalán nem roncsolja a saját pillákat.

Milyen eszközökkel, milyen technikával helyezed fel a pillákat?

M.L.: Többféle technika létezik a szempillák felhelyezésére, tanfolyamtól függően. Illetve más technikával készül a klasszikus 1D, a duplázott 2D és a volume technikák. Ami mindegyikben közös, hogy két darab szempilla csipesz segítségével helyezzük fel a szempillákat.

Hogyan történik a felhelyezés, illetve mennyi időt vesz igénybe?

M.L.: A szempillaépítés alatt a vendég fekszik, a szeme csukva van, ezért tökéletes idő a relaxálásra. Az időtartam a technikától és a szempilla designer gyakorlottságától függ. Általánosságban elmondható, hogy a klasszikus technika egy-másfél órát vesz igénybe, a duplázott és a volume technikák pedig két-három órát. Viszont a szempillák töltése már rövidebb időtartamú.

Akiket kétségek gyötörnek azoknak gyakran a legvisszatartóbb erő, hogy fáj-e a pilla felrakása?

M.L.: Egyáltalán nem fájdalmas a szempillaépítés.

Felrakást követően, mire kell odafigyeljünk, hogy szép maradjon?

M.L.: A szempilla ragasztónak 24-48 óra szükséges ahhoz, hogy teljesen megkössön. Ez idő alatt nem érheti a műszempillát víz és gőz, illetve érdemes kerülni a szaunát, szoláriumot, fürdőt. Ha letelt ez az idő, onnantól viszont nyugodtan lehet strandra menni, víz is érheti, sőt, érdemes tisztítani is a pillákat.

Mi a helyzet a sírással, izzadással?

M.L.: A felhelyezést követő 48 órában érdemes kerülni a romantikus, sírós filmeket és az izzadással járó sportokat, edzőtermet is. Hiszen ha ez idő alatt érintkezik vízzel a műszempilla, sokkal rövidebb élettartamú lesz. Ha viszont betartjuk, akkor hetekig gyönyörű tekintetünk lesz.

Okozhat bármilyen egészségügyi problémát?

M.L.: Fontos elmondanom, hogy csak kozmetikus illetve szépségtanácsadó szakképesítéssel és szempilla hosszabbító tanfolyam elvégzése után végezhető a szempillaépítés. Ha hozzáértő, szakképzett szempilla stylistnál járunk, és betartjuk az utasításait, akkor biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen egészségügyi problémát nem okozhat a szálas műszempilla.

Az otthon felrakhatós, drogériákban vásárolt pillákat ajánlod-e, vagy inkább forduljunk szakemberhez?

M.L.: A drogériákban kapható soros szempillát egy alkalomra vagy buliba nyugodtan lehet viselni, de csak úgy, hogy a buliból hazaérve leszedjük a műszempillát. Ha viszont hosszútávú viselésben gondolkodunk, mindenképpen forduljunk szakemberhez, hiszen a szemünket és a szempilláink épségét veszélyeztethetjük a szaktudás és a minőség hiánya miatt.

A kérdések sora itt nem ér véget. Minden, ami műszempilla II. részben további kérdésekre ad választ Miklán Lilla, aki már számtalan gyönyörű pillákat készített.

szerző: Kohajda Wentholin Loretta

Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot?

Magolás, éjszakázás és a véget nem érő tanulás. A vizsgaidőszak nehéz pillanati hamarosan elkezdődnek, ehhez hoztam néhány jól bevált, bizonyított és hasznos túlélő tippet.

Mikuláshúzás? Igen!

Közeledik a december, és vele együtt az advent, a mikulás és a karácsony is. Felső tagozatban és talán még középiskolában is ez az egymás közti ajándékozás időszaka. Ideje tehát kitalálni, mit készíts a másiknak. De ha nálatok még nem szokás az, hogy neveket húztok ki, és annak adtok ajándékot, akkor most néhány pozitívumát feltárom előttetek, hátha kedvet kaptok hozzá.

Előrelépés a szülés utáni depresszió kezelésében

A szülés utáni depresszió inkább a fiúgyermeknek életet adó nőket érinti. Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, hiszen a szakemberek így a kezelésre is jobban fel tudnak készülni.

Miért jó, ha nincs „vakbelünk”?

Az emberi testet tekinthetjük a természet csodájának, de olykor gondolhatjuk, hogy egy meglehetősen pongyola verzió. Tökéletlenre lett tervezve, hajlamos a hibákra, és látszólag számos felesleges része van. S amíg azt gondoljuk, miért is vannak manduláink, van egy szerv, ami nélkül talán még is jobb lehet: a féregnyúlvány (a köznyelvben az úgynevezett vakbél).

Hogyan ne legyél éhes

Nem kell éhezni. Nem kell koplalós fogyókúrákkal gyötörni magunkat. Nem kell éhesnek lenni, nem kell egyoldalúan étkezni. Aki koplal, az az egészségével játszik. Vajon mely trükkökkel kerülhető el a nassolás?