Menü

Minden, ami műszempilla!

  • Dátum: 2018.08.22., 06:26

Milyen típusai vannak a műszempillának?

M.L.: Alapvetően három műszempilla fajta létezik. A soros, a tincses és a szálas. A soros műszempillát drogériákban lehet beszerezni és egy alkalomra valók, hogy feldobják a sminket. Ezeket könnyen egy mozdulattal fel lehet helyezni, majd ugyanilyen egyszerűen lehet eltávolítani. A tincses szempillának már két típusa létezik. Az egyik hasonlít a soros pillához, hiszen ugyanúgy egy alkalomra való, viszont természetesebb hatást lehet vele elérni. A másik fajtája már sokkal tartósabb, akár 2-3 hétig is fent marad, viszont ezt már kozmetikus tudja felhelyezni. A hátránya azonban, hogy a tincsek és a ragasztó elnehezítik a saját pillákat és ha huzamosabb ideig hordjuk őket, károsíthatják a saját pillaállományunkat.

Ezért én a szálas műszempillát részesítem előnyben, hiszen ennél a technikánál egy saját szempillára csak egy darab műszempilla kerül, ami a sajáttal együtt fog kiesni, tehát nem nehezíti el, nem roncsolja a szempilláinkat. Az is mellette szól, hogy ez a legtartósabb műszempilla, hiszen 3-4 hetente kell töltésre járni és nem szükséges szünetet tartani. Ebből is azonban már több fajta létezik, 1D (régebben 3D-nek hívták), 2D (régebben 4D-nek hívták) és a volume technikák (3D-6D).

Stílusok meghatározhatók-e? Egyénileg ki lehet alakítani?

M.L: A szálas szempillák különféle vastagságban, hosszban és ívben kaphatóak. Ezeket tudjuk variálni, illetve az arc és szemformát és a vendég kérését figyelembe véve készítjük el a szettet.

Miből készülnek a műszempillák és mennyire terhelik a saját pilláinkat a felhelyezésük?

M.L.: A legtöbb műszempilla szintetikus alapanyagból készül, de tökéletes mása a saját szempilláknak, puha, rugalmas, észrevehetetlen viselet. Ha megfelelő hosszúságú és vastagságú műszempillát applikálunk, egyáltalán nem roncsolja a saját pillákat.

Milyen eszközökkel, milyen technikával helyezed fel a pillákat?

M.L.: Többféle technika létezik a szempillák felhelyezésére, tanfolyamtól függően. Illetve más technikával készül a klasszikus 1D, a duplázott 2D és a volume technikák. Ami mindegyikben közös, hogy két darab szempilla csipesz segítségével helyezzük fel a szempillákat.

Hogyan történik a felhelyezés, illetve mennyi időt vesz igénybe?

M.L.: A szempillaépítés alatt a vendég fekszik, a szeme csukva van, ezért tökéletes idő a relaxálásra. Az időtartam a technikától és a szempilla designer gyakorlottságától függ. Általánosságban elmondható, hogy a klasszikus technika egy-másfél órát vesz igénybe, a duplázott és a volume technikák pedig két-három órát. Viszont a szempillák töltése már rövidebb időtartamú.

Akiket kétségek gyötörnek azoknak gyakran a legvisszatartóbb erő, hogy fáj-e a pilla felrakása?

M.L.: Egyáltalán nem fájdalmas a szempillaépítés.

Felrakást követően, mire kell odafigyeljünk, hogy szép maradjon?

M.L.: A szempilla ragasztónak 24-48 óra szükséges ahhoz, hogy teljesen megkössön. Ez idő alatt nem érheti a műszempillát víz és gőz, illetve érdemes kerülni a szaunát, szoláriumot, fürdőt. Ha letelt ez az idő, onnantól viszont nyugodtan lehet strandra menni, víz is érheti, sőt, érdemes tisztítani is a pillákat.

Mi a helyzet a sírással, izzadással?

M.L.: A felhelyezést követő 48 órában érdemes kerülni a romantikus, sírós filmeket és az izzadással járó sportokat, edzőtermet is. Hiszen ha ez idő alatt érintkezik vízzel a műszempilla, sokkal rövidebb élettartamú lesz. Ha viszont betartjuk, akkor hetekig gyönyörű tekintetünk lesz.

Okozhat bármilyen egészségügyi problémát?

M.L.: Fontos elmondanom, hogy csak kozmetikus illetve szépségtanácsadó szakképesítéssel és szempilla hosszabbító tanfolyam elvégzése után végezhető a szempillaépítés. Ha hozzáértő, szakképzett szempilla stylistnál járunk, és betartjuk az utasításait, akkor biztosak lehetünk benne, hogy semmilyen egészségügyi problémát nem okozhat a szálas műszempilla.

Az otthon felrakhatós, drogériákban vásárolt pillákat ajánlod-e, vagy inkább forduljunk szakemberhez?

M.L.: A drogériákban kapható soros szempillát egy alkalomra vagy buliba nyugodtan lehet viselni, de csak úgy, hogy a buliból hazaérve leszedjük a műszempillát. Ha viszont hosszútávú viselésben gondolkodunk, mindenképpen forduljunk szakemberhez, hiszen a szemünket és a szempilláink épségét veszélyeztethetjük a szaktudás és a minőség hiánya miatt.

A kérdések sora itt nem ér véget. Minden, ami műszempilla II. részben további kérdésekre ad választ Miklán Lilla, aki már számtalan gyönyörű pillákat készített.

szerző: Kohajda Wentholin Loretta

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.