Menü

Minden, ami műszempilla 2.rész

Miklán Lillát, a Varázslat Kozmetika, kozmetikusát kérdeztem arról, hogy mire kell odafigyeljünk, ha műszempillát szeretnénk viselni, illetve hogyan is őrizhetjük meg a szépségét. Minden, ami műszempilla cikk első részében megismerhettük, hogy milyen fajták és stílusok léteznek, de arra is választ kaptunk, hogy miből készülnek a pillák. Szó esett arról is, hogy mit kell elvégezni annak, aki szempillákkal szeretné megajándékozni az embereket. Most pedig folytassuk a kérdések sorát:

Sminkelni lehet-e benne, illetve szempillaspirált vagy tust lehet-e használni?

M.L.: Szempillaspirált, szempilla göndörítőt és bármi mást tilos használni a műszempillákra, de szükség sem lesz rá. Úgy kell elképzelni hogyha spirálozzuk a műszempillákat, mintha sokkal vastagabbak lennének a felapplikált pillák, elnehezítik a saját pillákat, amik emiatt roncsolódhatnak. Sminket viszont ugyanúgy használhatunk, csak figyeljünk a lemosásra. Tusvonalat is húzhatunk, csak a lemosásnál nem használhatunk vattakorongot illetve fültisztító pálcikát, mert a szálaik beleakadhatnak a műszempilla illesztésekbe és kitéphetik a műszempillát. Ezért erre külön kifejlesztett applikátorral lehet tisztítani őket

M.L.: Átlagosan meddig maradnak fenn, meddig tartja a szépségét?

A saját szempillák elkezdenek növekedni, elérik a maximális hosszukat, majd kiesnek. A felapplikált műszempillák a saját szempillákkal együtt esnek ki. Ezért szükséges a műszempilla töltése 3-4 hetente általában, hogy mindig szép telített legyen a pillasor.

M.L.: Mit gondolsz miért lett ilyen népszerű a műszempilla a lányok körében? Megéri felrakatni?

Mi nők mindig is hosszabb, dúsabb szempillákat szerettünk volna, ezért is fejlesztették ki a különböző szempillaspirálokat és a soros illetve tincses műszempillát. De nem volt igazán tartós megoldás, a spirál pedig igaz hogy optikailag hosszabbá és dúsabbá varázsolta a pillákat, az ívét nem tudta megváltoztatni, illetve minden nap újra fel kellett kenni. Ezért kifejlesztették a minden igényt kielégítő szálas műszempillát. Megéri felrakatni, hiszen egy szép műszempilla feldobja az arcot, nincs szükség minden reggel sminkelésre, nem kenődik el a szempilla spirál, vízálló, ezért a strandra is nyugodtan mehetünk benne.

M.L.: Kinek ajánlod?

Igazából mindenkinek ajánlom korosztálytól függetlenül, hiszen szép rövid, szolid szempilla szettet is lehet építeni, illetve dúsabb extrémebb hatásút is, mégis ez a technika megőrzi a természetességét, nem tűnik műnek.

M.L.: Milyen kérésekkel szoktak fordulni hozzád?

A vendégek vagy teljesen rám bízzák a szempillájukat, vagy van, amikor hosszban illetve ívben van elképzelésük. Ezeket mindig igyekszem megvalósítani akkor, ha a szempillájuk is engedi. Hiszen például egy nagyon pici, vékony, gyenge pillasorra nem applikálhatunk nagyon hosszú és vastag pillákat, mert nem bírná el. Ilyenkor inkább dúsabbá tesszük a pillákat és így még szebb hatást érünk el, anélkül, hogy roncsolnánk a saját pillaállományt. Ezek kívül színes szálakkal is fel lehet dobni a szempillákat.

M.L.: Van e valami, amit esetleg még fontosnak tartasz elmondani tájékoztatás céljából?

A műszempilla tisztítását fontosnak tartom még elmondani, hiszen erről nem lehet olyan sokat olvasni, pedig nagyon fontos lenne. Ugye a felhelyezést követő 48 órában nem érheti víz és gőz a szempillákat, utána viszont kötelező a tisztítás. Úgy ahogy az arcunkat is megmossuk minden nap, a szempillákat is meg kell tisztítanunk az aznap rárakódott portól, smink maradványoktól, hiszen ezek megtapadnak az illesztéseknél a szempilla tövében, és ha nem tisztítjuk rendszeresen, akár gyulladáshoz is vezethetnek. Viszont az sem mindegy, hogy mivel. A szempilla ragasztóját ugyanis oldják a zsíros anyagok, ezért a zsírokat, olajokat tartalmazó sminklemosók is. Akár csapvízzel, akár olajmentes sminklemosóval és szálmentes applikátor segítségével minden nap meg kell tisztítani a műszempillát.

szerző: Kohajda Wentholin Loretta

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?