Menü

Minden, ami műszempilla 2.rész

Miklán Lillát, a Varázslat Kozmetika, kozmetikusát kérdeztem arról, hogy mire kell odafigyeljünk, ha műszempillát szeretnénk viselni, illetve hogyan is őrizhetjük meg a szépségét. Minden, ami műszempilla cikk első részében megismerhettük, hogy milyen fajták és stílusok léteznek, de arra is választ kaptunk, hogy miből készülnek a pillák. Szó esett arról is, hogy mit kell elvégezni annak, aki szempillákkal szeretné megajándékozni az embereket. Most pedig folytassuk a kérdések sorát:

Sminkelni lehet-e benne, illetve szempillaspirált vagy tust lehet-e használni?

M.L.: Szempillaspirált, szempilla göndörítőt és bármi mást tilos használni a műszempillákra, de szükség sem lesz rá. Úgy kell elképzelni hogyha spirálozzuk a műszempillákat, mintha sokkal vastagabbak lennének a felapplikált pillák, elnehezítik a saját pillákat, amik emiatt roncsolódhatnak. Sminket viszont ugyanúgy használhatunk, csak figyeljünk a lemosásra. Tusvonalat is húzhatunk, csak a lemosásnál nem használhatunk vattakorongot illetve fültisztító pálcikát, mert a szálaik beleakadhatnak a műszempilla illesztésekbe és kitéphetik a műszempillát. Ezért erre külön kifejlesztett applikátorral lehet tisztítani őket

M.L.: Átlagosan meddig maradnak fenn, meddig tartja a szépségét?

A saját szempillák elkezdenek növekedni, elérik a maximális hosszukat, majd kiesnek. A felapplikált műszempillák a saját szempillákkal együtt esnek ki. Ezért szükséges a műszempilla töltése 3-4 hetente általában, hogy mindig szép telített legyen a pillasor.

M.L.: Mit gondolsz miért lett ilyen népszerű a műszempilla a lányok körében? Megéri felrakatni?

Mi nők mindig is hosszabb, dúsabb szempillákat szerettünk volna, ezért is fejlesztették ki a különböző szempillaspirálokat és a soros illetve tincses műszempillát. De nem volt igazán tartós megoldás, a spirál pedig igaz hogy optikailag hosszabbá és dúsabbá varázsolta a pillákat, az ívét nem tudta megváltoztatni, illetve minden nap újra fel kellett kenni. Ezért kifejlesztették a minden igényt kielégítő szálas műszempillát. Megéri felrakatni, hiszen egy szép műszempilla feldobja az arcot, nincs szükség minden reggel sminkelésre, nem kenődik el a szempilla spirál, vízálló, ezért a strandra is nyugodtan mehetünk benne.

M.L.: Kinek ajánlod?

Igazából mindenkinek ajánlom korosztálytól függetlenül, hiszen szép rövid, szolid szempilla szettet is lehet építeni, illetve dúsabb extrémebb hatásút is, mégis ez a technika megőrzi a természetességét, nem tűnik műnek.

M.L.: Milyen kérésekkel szoktak fordulni hozzád?

A vendégek vagy teljesen rám bízzák a szempillájukat, vagy van, amikor hosszban illetve ívben van elképzelésük. Ezeket mindig igyekszem megvalósítani akkor, ha a szempillájuk is engedi. Hiszen például egy nagyon pici, vékony, gyenge pillasorra nem applikálhatunk nagyon hosszú és vastag pillákat, mert nem bírná el. Ilyenkor inkább dúsabbá tesszük a pillákat és így még szebb hatást érünk el, anélkül, hogy roncsolnánk a saját pillaállományt. Ezek kívül színes szálakkal is fel lehet dobni a szempillákat.

M.L.: Van e valami, amit esetleg még fontosnak tartasz elmondani tájékoztatás céljából?

A műszempilla tisztítását fontosnak tartom még elmondani, hiszen erről nem lehet olyan sokat olvasni, pedig nagyon fontos lenne. Ugye a felhelyezést követő 48 órában nem érheti víz és gőz a szempillákat, utána viszont kötelező a tisztítás. Úgy ahogy az arcunkat is megmossuk minden nap, a szempillákat is meg kell tisztítanunk az aznap rárakódott portól, smink maradványoktól, hiszen ezek megtapadnak az illesztéseknél a szempilla tövében, és ha nem tisztítjuk rendszeresen, akár gyulladáshoz is vezethetnek. Viszont az sem mindegy, hogy mivel. A szempilla ragasztóját ugyanis oldják a zsíros anyagok, ezért a zsírokat, olajokat tartalmazó sminklemosók is. Akár csapvízzel, akár olajmentes sminklemosóval és szálmentes applikátor segítségével minden nap meg kell tisztítani a műszempillát.

szerző: Kohajda Wentholin Loretta

A közös vacsora fontosabb, mint gondolnánk

A közös vacsorák nem az evésről szólnak. Nem a háromfogásos családi lakomákat értjük alatta. Az esti közös együttléttől boldogabb és kiegyensúlyozottabb gyerekeink is lehetnek.

Több, mint futás

Fuss, hogy segíts! Mit is jelent az, hogy jótékonysági futás?

7 mód, hogy krízisben lelkesíts egy barátot (vagy magadat)

Amikor Sheryl Sandberg (írónő) elveszítette a férjét, azt mondta, senki nem tudta, hogyan szóljon hozzá. Az emberek furán érezték magunkat körülötte, és nem tudták, mit mondjanak. Új könyvének (angolul Option B) célja az volt, hogy ne csak arról írjon, hogyan legyünk ellenállóak, amikor kihívásokkal kell szembenéznünk, de hogyan tudjuk támogatni a barátainkat szükséghelyzetekben.

Amit nem mondtak el Neked az életmódváltásról

Mindenki az életmódváltás pozitív hozadékait hangoztatja, azt viszont nem szokás reklámozni, ami nem kellemes, ami áldozattal és lemondással jár. A diéta egy valóságos aknamező. Miért is?

A túlzásba vitt fehérjefogyasztás következményei

A túlzott fehérjebevitel máj- vagy vesekárosító hatása ma nem kellően alátámasztott, de dehidrációt, fáradékonyságot, ingerlékenységet és más kedvezőtlen jelenségeket valóban előidézhet, látens vagy tekintetbe nem vett ismert vesebetegségek esetén pedig ez a probléma is felszínre kerülhet. De ezek a feltételezések tényleg igazak, vagy csak mendemondák