Menü

Minden, ami műszempilla 2.rész

Miklán Lillát, a Varázslat Kozmetika, kozmetikusát kérdeztem arról, hogy mire kell odafigyeljünk, ha műszempillát szeretnénk viselni, illetve hogyan is őrizhetjük meg a szépségét. Minden, ami műszempilla cikk első részében megismerhettük, hogy milyen fajták és stílusok léteznek, de arra is választ kaptunk, hogy miből készülnek a pillák. Szó esett arról is, hogy mit kell elvégezni annak, aki szempillákkal szeretné megajándékozni az embereket. Most pedig folytassuk a kérdések sorát:

Sminkelni lehet-e benne, illetve szempillaspirált vagy tust lehet-e használni?

M.L.: Szempillaspirált, szempilla göndörítőt és bármi mást tilos használni a műszempillákra, de szükség sem lesz rá. Úgy kell elképzelni hogyha spirálozzuk a műszempillákat, mintha sokkal vastagabbak lennének a felapplikált pillák, elnehezítik a saját pillákat, amik emiatt roncsolódhatnak. Sminket viszont ugyanúgy használhatunk, csak figyeljünk a lemosásra. Tusvonalat is húzhatunk, csak a lemosásnál nem használhatunk vattakorongot illetve fültisztító pálcikát, mert a szálaik beleakadhatnak a műszempilla illesztésekbe és kitéphetik a műszempillát. Ezért erre külön kifejlesztett applikátorral lehet tisztítani őket

M.L.: Átlagosan meddig maradnak fenn, meddig tartja a szépségét?

A saját szempillák elkezdenek növekedni, elérik a maximális hosszukat, majd kiesnek. A felapplikált műszempillák a saját szempillákkal együtt esnek ki. Ezért szükséges a műszempilla töltése 3-4 hetente általában, hogy mindig szép telített legyen a pillasor.

M.L.: Mit gondolsz miért lett ilyen népszerű a műszempilla a lányok körében? Megéri felrakatni?

Mi nők mindig is hosszabb, dúsabb szempillákat szerettünk volna, ezért is fejlesztették ki a különböző szempillaspirálokat és a soros illetve tincses műszempillát. De nem volt igazán tartós megoldás, a spirál pedig igaz hogy optikailag hosszabbá és dúsabbá varázsolta a pillákat, az ívét nem tudta megváltoztatni, illetve minden nap újra fel kellett kenni. Ezért kifejlesztették a minden igényt kielégítő szálas műszempillát. Megéri felrakatni, hiszen egy szép műszempilla feldobja az arcot, nincs szükség minden reggel sminkelésre, nem kenődik el a szempilla spirál, vízálló, ezért a strandra is nyugodtan mehetünk benne.

M.L.: Kinek ajánlod?

Igazából mindenkinek ajánlom korosztálytól függetlenül, hiszen szép rövid, szolid szempilla szettet is lehet építeni, illetve dúsabb extrémebb hatásút is, mégis ez a technika megőrzi a természetességét, nem tűnik műnek.

M.L.: Milyen kérésekkel szoktak fordulni hozzád?

A vendégek vagy teljesen rám bízzák a szempillájukat, vagy van, amikor hosszban illetve ívben van elképzelésük. Ezeket mindig igyekszem megvalósítani akkor, ha a szempillájuk is engedi. Hiszen például egy nagyon pici, vékony, gyenge pillasorra nem applikálhatunk nagyon hosszú és vastag pillákat, mert nem bírná el. Ilyenkor inkább dúsabbá tesszük a pillákat és így még szebb hatást érünk el, anélkül, hogy roncsolnánk a saját pillaállományt. Ezek kívül színes szálakkal is fel lehet dobni a szempillákat.

M.L.: Van e valami, amit esetleg még fontosnak tartasz elmondani tájékoztatás céljából?

A műszempilla tisztítását fontosnak tartom még elmondani, hiszen erről nem lehet olyan sokat olvasni, pedig nagyon fontos lenne. Ugye a felhelyezést követő 48 órában nem érheti víz és gőz a szempillákat, utána viszont kötelező a tisztítás. Úgy ahogy az arcunkat is megmossuk minden nap, a szempillákat is meg kell tisztítanunk az aznap rárakódott portól, smink maradványoktól, hiszen ezek megtapadnak az illesztéseknél a szempilla tövében, és ha nem tisztítjuk rendszeresen, akár gyulladáshoz is vezethetnek. Viszont az sem mindegy, hogy mivel. A szempilla ragasztóját ugyanis oldják a zsíros anyagok, ezért a zsírokat, olajokat tartalmazó sminklemosók is. Akár csapvízzel, akár olajmentes sminklemosóval és szálmentes applikátor segítségével minden nap meg kell tisztítani a műszempillát.

szerző: Kohajda Wentholin Loretta

Gyors szívverés – kezdjek aggódni?

Az egészségünkkel kapcsolatban soha nem lehetünk elég óvatosak, ezért minden apró jelre figyelmeztetésképpen kell tekintenünk. Így van ez a szívünk egészsége esetében is, hiszen szerencsére ez a szervünk szorgos munkája mellett azonnal jelez, ha valami gond van. Nekünk csak meg kell tanulnunk figyelni rá.

Reklámok, és azok veszélyei – legyünk tudatosak!

A reklámok önmagukban nem veszélyesek. De ha általuk átalakítjuk a saját gondolkodásunkat, az már sokkal veszélyesebb. Nem azért, mert egyszer rossz döntést hozunk, hanem mert a cselekedeteink mechanizmusa a fejünkben megmarad, és mi sokszor fogjuk ugyanazt a hibát elkövetni. Legyünk tudatosak és kritikusak!

Az alkoholmentes élet titka

Az alkoholfogyasztás kultúránként változó van, ahol bárhol lehet inni, és a mennyiség miatt is elnézőbbek, máshol meg egyszerűen tilos. Tudjuk, hogy káros a szervezetre, a testünkre és a lelkünkre is, mégis hajlamosak vagyunk mértéktelenül is fogyasztani. Aztán jön a macskajaj, a megbánás– és a következő alkalom. De vajon mi történne velünk, az egészségünkkel, ha többé nem néznénk a pohár aljára?

A nemet mondás gyümölcse

Akaratunk érvényesítése azért fontos, mert a boldogságunk abban az útban rejlik, amit bejárunk életünk során. Vannak balra, jobbra kanyarok, stop táblák, amelyek döntések sorozatát jelentik számunkra. Minden embernek van egy itt és mostja, ehhez a belső hangokra való figyelés elengedhetetlen szerepet játszik. Ha mindig a külvilágnak akarunk megfelelni, nem engedjük önmagunkat érvényesíteni, akkor falakba ütközünk. Az elkövetkezendőkben számos tippet kaphatsz arra, hogyan erősítsd magad és ezáltal a jövőben könnyebben tudj nemet mondani.

Így viselkedj edzőteremben!

Kaptál edzéstervet, vettél edzőruházatot, van időd, kialakítottál egyfajta napirendet, esetleg társaságod is lett, - pár barátod vagy barátnőd, aki elkísér-, minden adott egy kiadós edzéshez, figyelsz a megfelelő étrendre, minden megvan! Vagy mégsem?