Menü

Zabkása, arcradír, hajpakolás

Gyakran előfordul, hogy egy proteinsütibe csak tojásfehérjét teszek, vagy a rántottába kevesebb sárgáját, így megmarad a tojásból némi alapanyag. A tojás sárgája nagyon jó a bőrnek, a kedvenc arcpakolásom alapja. Eleinte azt gondoltam kizárt dolog, hogy én ezt a család előtt felkenjem az arcomra, de van, amikor úgy hozza az élet, hogy bizony vasalás és főzés közben nincs idő bedőlni a fürdőkádba egy fél órára relaxálni semmilyen arcpakolással, így a házimunka közben szépül az ember lánya, de kiváltságosok mindenképp lazítsanak ezzel a kencével az arcukon egy jó húsz percet a fürdőszobában.

A recept pedig a következő: egy tojás sárgájához szoktam cseppenteni jó minőségű olívaolajat, egy teáskanál mézet, egy teáskanál tejet és annyi zablisztet, hogy fel tudjam vinni az arcomra, kissé sűrű, kenhető massza legyen. Ha folyós, vagy túl darabos, nem marad fent a bőrön, ezért fontos eltalálni a sűrűséget. Amikor megszáradt a bőrünkön, akkor mossuk le, nem lesz egyszerű, de megéri a fáradozást, tényleg babapopsi puhaságú arcbőrünk lesz.

A zab magas rost és gazdag E- illetve B-vitamintartalma mellett számos gyulladáscsökkentő anyagot is tartalmaz, a bőrnek is valóságos csodaszer. Normalizálja a bőr faggyútermelését, kitisztítja a pórusokat, és eltávolítja az elhalt hámsejteket, puhítja a bőrt. A zabpehely ráadásul nemcsak külső és belső szépítőszerünk, hanem még olcsó is, azt hiszem mondhatom, hogy könnyű beszerezni és igazán pénztárcabarát, ha életmódváltásról, házi szépségápolásról beszélünk.

Bőrradír is készíthető belőle. Ehhez keverjünk össze egy maréknyi zabpelyhet kevés cukorral, mézzel és olívaolajjal. Ez egy durvább állagú massza lesz, mint az arcpakolás, viszont eltávolítja az elhalt hámsejteket, s még érzékeny bőrre is alkalmazható, akár egész testünkön is használhatjuk.
A zabot pépesített banánnal, joghurttal is kikeverhetjük, számtalan módon készíthető belőle arcszépítő szer. A zabpelyhes hajmaszkot is érdemes kipróbálni: korpa és viszketés ellen keverjünk össze egy evőkanál zabpelyhet egy evőkanál tejjel, majd adjunk hozzá egy evőkanálnyi mandula olajat. Masszírozzuk át vele a fejbőrt, s hagyjuk hatni 20 percig.

A zab nem véletlenül oly népszerű élelmiszerünk, nemcsak zabkásaként tápláló, hanem a házi szépségápolásban is nagy hasznunkra válhat! Próbáljuk ki!

Szorongáscsökkentő gyógynövények egyenesen a természetből

Manapság sajnos vírusként terjed a szorongás, a stressz és a depresszió, amelyek népbetegségnek számítanak. Az elmét rendszeresen tisztítani kell relaxációval, pihenéssel. A gyógynövények varázserővel hatnak egy fáradságos, kihívásokkal teli napon.

Mit egyen a gyerek, ha sportol?

Fociedzés vége, este fél hét: a fiam farkaséhesen esik be a kocsiba, bizonyára sok szülőnek ismerős ez a szitu. Köztudott, hogy a megfelelő vitaminok és tápanyagok bevitele egy sportoló gyerek életében mennyire fontos.

3 könyv a még mindig hosszú estékre

Élnek olyan szerencsés emberek a bolygón, akiket nemcsak a természet szépségével, hanem a betűk halmazával is el lehet kápráztatni. Ők szerencsések, mert szinte bárhol, bármikor le tudják kötni magukat mindössze szavak különféle kombinációjával. Nekik szeretnénk most kedvezni a következő könyvajánlóval.

Véradás egészségre gyakorolt hatásai

Manapság az emberi szervezet az egyetlen forrás, ahonnan vérhez juthatnak a rászorulók, ezért nagy szükség van arra, hogy minél több egészséges ember adakozzon. Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint azon túl, hogy ezzel akár életeket is menthetünk, még az egészségünket is óvjuk általa.

Levesek – amelyek lehetnének népszerűbbek

Egyes kultúrákban levest enni sem szokás. A franciák például leginkább valami könnyű salátát esznek előétel gyanánt. Mi viszont élünk-halunk az ízletes levesekért, sőt, újabb és újabb variációkat találunk ki, amelyeket elkészíthetünk. Pedig vannak hagyományos levesek, melyek a megérdemeltnél kisebb figyelmet kapnak. Belőlük láthatunk egy rövidebb összeállítást.