Menü

Önstünk tiszta vizet a pohárba!

  • Dátum: 2018.09.20., 01:41

A vizeink védelme, illetve a tisztítása és fertőtlenítése nem csak a környezetvédelem szempontjából, hanem a mi egészségünk szempontjából is kiemelt fontosságú. A korábban gyakran előforduló kolerajárványok és a szintén nem ritka tífusz a víz nem megfelelő tisztítása miatt terjedt. Ma már ilyenekkel nem találkozunk, azonban manapság sem ritka, hogy ivóvízzel terjedő betegségek és járványok ütik fel a fejüket.

Csak említés szinten pár vízzel terjedő betegség: a hepatitis, a gyermekbénulás, a TBC. Az utóbbi például azért is veszélyes, mert a tüdőgondozók, illetve kórházak kifolyó vize minden esetben tartalmazza a TBC kórokozóit, ezért elkülönítve és gondosan kell az ilyen vizet tisztítani, mielőtt bárhová kiürítik. A Weil betegség, vagy másnéven a baktériumok által okozott sárgaság is vízzel terjed; ha olyan vízben fürdünk, ahol patkányok is előfordulnak, kiemelten magas a fertőzésveszély, mivel a patkányok vizelete, ha a vízbe kerül, máris fertőzhet.

Nem csak baktériumok, de férgek is okozhatnak megbetegedést vízen keresztül. Ilyenek a fonalas féreg, az ostoros, illetve a szalagféreg. Emiatt nem szabad például szennyvízzel öntözni olyan zöldségeket és gyümölcsöket, amiket nyersen fogyasztunk. Sokan a talajvizet használják ilyen célra, de ebben az esetben sem lehetünk biztosak, mit tartalmaz a víz és van-e bármilyen kórokozó benne.

Szintén veszélyes lehet, ha a természetben megtalálható, szemmel láthatólag tisztának tűnő vizeket használjuk edények tisztítására, vagy fürdőzésre, mivel nem tudhatjuk, hol és milyen eredetű szennyvíz került bele.

Természetesen az ipari és egyéb mezőgazdaságból származó szennyvizek tisztítása nem a hétköznapi ember feladata, azonban mi is tehetünk érte, hogy tisztább legyen a környezetünk és lecsökkenjen a vízzel terjedő betegségek előfordulása. Sose öntsünk háztartási vagy vegyi hulladékot folyóba, vagy más természetes vízbe, ne öntözzünk ismeretlen eredetű és összetételű vízzel, valamint kerüljük a kétes helyeken való fürdőzést.

C-vitamin bevitele télen? Egyszerűen!

Sokan azt gondolják, hogy a tél beállta nem teszi lehetővé, hogy a szervezetünknek szükséges napi C-vitamin-mennyiséget biztosítsuk. Pedig ez nem is olyan lehetetlen, sőt, egyszerűbb is, mint máskor. A titok, mint sokszor máskor is, az odafigyelésben rejlik.

Terjed az izomdiszmorfia

Sajnos az étkezési zavarok jelentkezhetnek már a gyermekkorban is. Sokáig csak az anorexiáról, bulimiáról olvashattunk, hallhattunk. Viszont egy kevésbé ismert betegség is létezik, ami az izomdiszmorfia.

A biorezonancia segít a dohányzás leszokásában

A stressz, a levegőben oldott gázok, méreganyagok, a mozgáshiány, a kevés folyadék fogyasztás, az alkoholos italok, a dohányzás, a drogok, és a gyógyszerek mind roncsolják egészségünket. Nem beszélve az elektromos készülékek okozta elektroszmogról, amelyek akadályozzák a szervezet harmonikus működését.

Az érintés varázslatos ereje

Nem véletlenül ragaszkodunk annyira a testi érintéshez, hiszen egész életünkre kiterjedő hatásai lehetnek. Mára a szakorvosok bebizonyították, hogy a fizikai érintés hiányában testi-lelki bajokkal kell szembenéznünk. Szerintük nem a hallás, vagy a látás, hanem a tapintás a legfontosabb érzékszervünk. A következőkben fény derül, hogy valójában milyen mögöttes okai lehetnek.

A hajfestés aranyszabályai

Annyira könnyűnek tűnik hajat festeni – és legalább ennyire könnyen tönkre is tehetjük azt.