Menü

Kutyát tartani? Miért ne?

Természetesen nem teljesítjük azonnal gyerekeink minden kívánságát, de ha kellő elszántság és megfontoltság áll mögötte, akkor legalább elgondolkodni érdemes rajta. Kifejezetten a kutyatartás példáján ez így néz ki:

Ha közli a hat évesnél idősebb gyermekünk, hogy szeretne egy kutyát, és a lakásunk, házunk körülményeinél fogva ez lehetséges is, akkor üljünk le és beszélgessünk! "Miért szeretnél kutyát?" - ez a kérdés azért fontos, mert kiszűrhető, hogy csak valakit utánozni szeretne, vagy más oka van rá.

"Tudod-e, mire van egy kutyának szüksége?" - az etetés, sétáltatás, fürdetés, játék fontos, hogy a gyerek számára világos legyen, tudnia kell, hogy ebből ki kell vennie a részét, de nem szabad mindezt úgy tálalni, mintha minden az ő feladata lenne. Ha úgy látjuk, hogy gyermekünk tisztában van minden következménnyel, akkor elkezdhetünk gondolkodni.

A kutyatartásnak ugyanis rendkívül sok az előnye, és sok nevelési területem a segítségünkre lehet. Például az időbeosztásra való tanításban. Ha gyermekünk tudja, hogy minden reggel fél 8-kor el kell vinni kedvencét sétálni, és tudatosítjuk benne, hogy ez heti három alkalommal az ő feladata, akkor könnyebben meg is fogja tenni, hiszen ott van előtte fáradságának tárgya, egy kisállat, akit szeret, és akivel jót akar tenni. Így könnyebb lesz gyermekünket napirendre szoktatni.

A legfontosabb, amit egy kutyától a gyermek tanulhat, a feltétel nélküli szeretet. Igen, a szeretettel való odafordulás, az odaadás, szelídség és empátia, csak úgy, mint az agresszió, tanult viselkedésforma. Ezért, ha indirekt módon akarjuk erre a magatartásra szoktatni gyermekünket, a kutyatartás az egyik legjobb módszer. A kutyák ugyanis odaadó állatok, a gazdájukért bármit megtesznek, felismerik a hangulatát, segíteni próbálnak rajta. Az pedig mindenkinek jól esik, ha valaki csak úgy szereti. Pszichésen tehát pozitívan hat az emberre egy kutya jelenléte. Szóval, ha kutyát szeretnénk, nem szabad, hogy megijesszen minket a felelősség, hiszen rengeteg élménnyel gazdagodhatunk.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.