Menü

Hogyan hangolható össze család, a munka és az edzés?

Nehezen. De nem lehetetlen. Ugye mindegyik fontos, mindegyikre kellene, hogy idő jusson, mindegyik szerepben szeretnénk helytállni, mindegyik mi magunk vagyunk, s legjobb esetben ezek kiegészítik egymást, hatnak egymásra. Az aprócska gond csupán az, hogy egy nap "csak" 24 órából áll, s nagyon nehéz úgy beosztani ezt az időt, hogy mindenre jusson, amire szeretnénk.

Gyakran visszatérő téma, hogy napi 8-10 órás munka, család és gyermek(ek) mellett beleférhet-e az időbe a sportolás? Hogy lehet megtalálni a megfelelő időbeosztást és egyensúlyt? A sportos életmód nemcsak a formánknak tesz jót, az egészségünkre is rendkívül pozitív hatással van, ez pedig kihat a munkahelyi tevékenységünkre. Tehát még eggyel több okunk van arra, hogy valahogy beiktassuk a rendszeres edzést a napjainkba!

A sport csökkenti a stresszt, ez pedig az élet minden területén jól jön, ezenkívül a sportolás fegyelmezettségre tanít, kitartásra nevel. Mindig egyfajta "kapaszkodó", pszichológus, terápia, töltekezés.

Akik a szabadban szeretnek mozogni, vágynak a szabadságra, az önállóságra, szeretik a kihívásokat – olvasom az interneten, ők a munkájukban is inkább a kreatívabb feladatokat kedvelik. Akik viszont szívesebben végzik a testedzést fitneszteremben vagy otthonukban, a munkakörükben is jobban tűrik a korlátokat, szeretik a kiszámíthatóságot. Szerencsére ma már sok munkahely biztosít fitneszbérletet a dolgozóinak, vagy szerveznek családi sportprogramokat, ezzel ösztönözve őket a sportos életmódra, s nem utolsó sorban ezek a tevékenységek csapatépítő jelleggel is bírnak.

De mit tehet az, akinek sajnos nincs erre lehetősége, hogy oldjuk meg a hétköznapi mókuskerékben forogva a saját "én-időnket"? Az én módszerem talán rémisztő, de én nagyon korán kelek és kora reggel sportolok, futok vagy tornázom. Van, aki inkább este csippent le egy kis időt a testmozgásra, s este megy el kocogni, vagy emeli a súlyokat egy konditeremben. Férjem jó éjt puszit ad a gyerekeknek és utána indul egy órát edzeni. Van, aki napközben vagy egy rugalmasabb ebédszünetben is megengedheti magának, mert olyan a munkaideje, hogy megteheti, vagy önmaga főnöke, ez is egy lehetséges opció. Ha semmi másra nincs idő, akkor a tévé előtt tekerek egy kicsit a szobabiciklin, vagy a fiam leckéjének kikérdezése közben is előfordult már, hogy hasizomgyakorlatokat csináltam. A lényeg, hogy abból a 24-ből, egyetlen órát szánjunk magunkra, mert ennyi kell és ennyi valahol úgy érzem, jár.

A sportban mindig is az tetszett, hogy rendszert ad a napjaimnak, önfegyelemre nevel, türelemre, koncentrációra, kitartásra tanít. Megéri érte korán kelni, vagy később aludni térni. Fontos, hogy ezt az érzést a gyermekeinknek is továbbadjuk.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.