Menü

Mikuláshúzás? Igen!

A most következő ünnepeknek nem az ajándékozás a lényege, hanem az egymás iránt tanúsított kedvesség. De miért ne lehetne kedvességünket apró ajándékban is kimutatni? Nem is kell, hogy mindenki mindenkit megajándékozzon, hiszen már sok éve rendkívül divatos szokás a húzás: ilyenkor a szerencsének köszönhetően akár olyan emberek is közelebb kerülhetnek egymáshoz, akik addig alig tudtak egymásról valamit. Mindehhez pedig leginkább egy kis jó szándék kell.

A húzás lényege nem kell, hogy az ajándék legyen. Ha nem akarunk a társainkra anyagi terhet rakni, más szabályokat is bevezethetünk. Jó ötlet például azt kérni, hogy mindenki írjon egy rövid esszét arról a személyről, akit húzott. Így nemcsak ő ismerheti meg jobban az illetőt, hanem felolvasás esetén a társai is. Fontos, hogy a fogalmazásba csak pozitívumokat írjunk. A kedvesség ugyanis jobb ajándék a boltban vásárolt dolgoknál. De a kedvességet nemcsak kedves szavakban vagy szép ajándékokban lehet átadni.

Egyre több iskolában divatos az, hogy úgynevezett „jótevőt” húznak, aki december hatodikáig, vagy akár egészen karácsonyig mindenféle barátságos tettel fejezi ki szeretetét és odaadását egy társa számára. Ez megnyilvánulhat sok mindenben, korosztálytól függően: titkos kedves üzeneteket rejthetünk el a társunk padján, táskájában, süteményt vihetünk neki abból, amit otthon sütöttünk, de felajánlhatjuk segítségünket a házi feladatban, tanulásban, persze törekedve arra, hogy ne derüljön ki rögtön, hogy ki kit húzott.

A szokásokkal ellentétben az egyetemen és a főiskolán is érdemes megőrizni ezt a hagyományt, melyet a középiskolában minden évben megrendezünk. Sőt, a kisebb munkahelyeken, vagy nagyobb munkahelyen a főbb munkacsoportokon belül is megér egy próbát, hiszen képes jobb légkört kialakítani. Az egyetemen vannak nagyobb és kisebb csoportok is, szaktól függően, de mindkét típusú csoportban van haszna a „mikulás-húzásnak”. Ugyanis egy kis csoportban képesek így barátságok is elmélyülni, az emberek többet megtudhatnak egymásról, és lehetőségük lesz valami másról is beszélgetni, mint a tanulás és a vizsgák. Egy nagyobb csoportban pedig óhatatlan, hogy nem mindenkit ismersz meg, az is előfordulhat, hogy a teljes nevét sem tudod.

Ha ezeket a technikai problémákat leküzditek, és egymás decemberébe egy kis kedvességet csempésztek, akkor meglátjátok, hogy milyen hasznos is ez: ugyanis az ajándékozás ad egy kis szikrát egy semleges területen, hogy kialakuljon egy családiasabb viszony. És talán kevesebb alkalommal fogsz gyomorgörccsel, kedvetlenül beülni az óráidra, mivel lesz valami, aminek örülhetsz még a legnehezebb napokon is. Ez pedig a barátság.

Hagyd tehát, hogy kialakuljon körülötted az ünnepi hangulat, semmi rossz nincs abban, ha jó előre elkezded, hiszen így kellemesebbé varázsolhatod a nehéz napokat.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.