Menü

Halogatás a haladás mumusa

Első lépésben nézd meg magad külső szemmel, hogy miért halogatsz. Mintha egy orvos lennél, és próbálnád vizsgálni a beteget. Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy mélyről előhozod magadból az igazi okot az 5 MIÉRT technikával: ötször felteszed a “miért?” kérdést és teljesen őszinte válaszokkal lépésenként mélyebbre ásol. Miután végrehajtottad láthatod, hogy egyáltalán nem az a probléma, hogy nincs kedved hozzá, hanem az, hogy túl sok a bizonytalan dolog, és egyszerűbb a szőnyeg alá söpörni az egészet.

Lehetséges okok:

fárasztó a feladat

félelem a kudarctól

szervezetlenség jellemez

bizonytalanság

tökéletességre való törekvés

önbizalomhiány

Töltsük fel magunkat, kapcsolódjunk ki!

Fordítsunk tudatosan időt arra, hogy visszatöltsük az energiaraktárainkat. Bár látszólag ez is lopja az időt, valójában sokkal többet tesz hozzá a hatékonyságunkhoz. Kezdjük a reggelt olyan tevékenységgel, amely energiát ad, lendületbe hoz! Ehhez nincs szükség telefonra, közösségi oldalak nézegetésére! Helyette inkább fogjunk egy könyvet a kezünkbe, vagy hallgassunk nyugtató zenét!

Használd a Pomodoro technikát!

Állíts be egy időzítőt 20-25 percre. Persze nem kell paradicsom alakúnak lennie, a telefonod is alkalmas erre. A lényeg, hogy ez alatt az idő alatt semmi mással ne foglalkozz, csak a tanulnivalóval. Nagyon fontos, hogy koncentrált, osztatlan legyen a figyelmed, mert csak így tudsz valóban hatékony lenni. Ha letelik az idő, nyugodtan hagyd abba, mozogj egyet, szívj friss levegőt, igyál valamit. Kb. 5-10 perc pihenés után állj neki megint egy 20-25 perces intenzív tanulási blokknak. Majd jöhet megint a szünet és így tovább. Tudományosan bizonyított, hogy kb. ennyi ideig tud az agy egyfolytában összpontosítani.

Legyünk szervezettek!

Használjunk egy olyan füzetet/applikációt, amelybe a teendők listáját vezethetjük. Ez sokat segíthet abban, hogy amikor esélyünk van valamit elintézni (pl. mert épp arra járunk), akkor valóban eszünkbe is jusson a feladat. A céljaink felírása gátolja a halogatás következtét.

Prioritásokkal óvatosan!

A fontossági sorrend pontos kezelése, mérlegelése két tevékenység között elengedhetetlen. Ugyanis, hogyha a lényegesen fontos dolgokat a nap végére hagyjuk, nagy eséllyel kerülhetünk a saját csapdánkba. Ne ígérjünk biztosra senkinek semmit, előbb gondoljuk át mik a teendőink!

A kevesebb néha több!

Reálisan gondold át a pontokat, ne tervezd túl magad. Hiszen az el nem végzett feladat tudata hiányérzetet kelthet, feszültséget generálhat benned.

Ígérj jutalmat magadnak!

A motiváció lendületet ad egy nehéz feladat átugrásához. Lepd meg magad apró ajándékokkal!

Kezd el még ma!

Ha kidolgozol egy működő rendszert, akkor többet nem lesz problémád azokkal a feladatokkal, amelyekhez nincs kedved. Igaz, hogy energiát kell beletenni a tökéletesítésébe, de ahogy csiszolgatod, úgy egyre több időt fogsz tudni spórolni vele, melyet magadra, barátaidra, vagy a családodra fordíthatsz. A lényeg, hogy tedd meg az első lépést, hiszen minden adott hozzá. Én nagyon drukkolok!

Szerző: Udvari Fanni

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mondj búcsút a megfelelési kényszernek!

A megfelelési kényszer egy olyan érzés, amikor valaki folyamatosan igyekszik megfelelni saját vagy mások elvárásainak. Ez lehet saját belső kényszer, társadalmi nyomás, munkahelyi elvárás. A megfelelési kényszer stresszt és szorongást okozhat. Ha Önök is azok közé tartoznak, akik szeretnének mindenkinek megfelelni, akkor érdemes elolvasniuk cikkünket.

A féltékenység okai és jelei

A féltékenység egyike a normális és alapvető érzelmeinknek, mégsem szeretjük beismerni, sőt, tagadjuk is. Pedig mindenki érzett már féltékenységet, akár a testvérével vagy szüleivel szemben, mégis a párkapcsolatokat képes a legnagyobb mértékben megmérgezni ez az érzelem. Miből fakadhat a féltékenység, melyek a kiváltó okok és hogyan tudunk megbirkózni vele?