Menü

Adventi készülődés kívül-belül

Ha nem is szoktál gyertyát gyújtani, vagy az adventi készülődés nálad a menü megtervezésében és a díszek felrakásában merül ki, most azt javaslom, hogy gondold át kicsit a dolgot! Az adventi időszak ugyanis nagyon jó alkalom arra, hogy elmélyítsd az önismeretedet, a kapcsolatodat a családoddal, egy kicsit lelassíts és elkezdj figyelni a testi és lelki egészségedre is. Íme, néhány tipp, hogy hogyan.

Olvass többet! Lehet, hogy első látásra nem tűnik kézen fekvőnek az olvasás, de ha jobban belegondolsz, mégis érthető. Hiszen az olvasás egy lehetőséget ad az elcsendesedésre, befelé fordulásra, gondolkodásra. Olvass karácsonyi, vagy pszichológiai témájú könyvet, és akkor egész biztosan hasznos is lesz a tevékenységed. De az sem fog ártani, ha naponta egy órát arra szánsz, hogy számodra szórakoztató vagy tanulságos történetekben merülj el. Ami lényeges, hogy ne a szakmádhoz vagy a tanulmányaidhoz kötődő irodalmat vegyél a kezedbe, ugyanis az el fogja venni a kedvedet!

Díszítsd fel a környezetedet, és a magadat is! Fél éve nem jártál fodrásznál, kozmetikusnál? Szeretnél egy karácsonyi manikűrt? Jól esne egy kis kényeztetés, akár otthon is? Vegyél pár mécsest, egy üveg jó illatú olajat vagy habfürdőt, és máris jobb. Persze így is arra van szükség, hogy saját magadban el tudj mélyülni, hiszen a hangulat belülről jön, kívülről csak rásegítünk. Ha a környezetedet az ünnephez igazítod, feldíszíted, és magad körül ezt a rendet megtartod, akkor sokkal hamarabb megszáll téged a karácsony szelleme.

És mit tehetsz még a testedért? Ez roppant egyszerű. Figyelj a jelzéseire, és tedd meg, amit kíván! Relaxálj, vagyis pihenj igazából! Feküdj le, esetleg kapcsolj nagyon halk zenét, és csak élvezd. Nem kell gondolkodnod semmin, nem kell figyelned semmire, csakis arra, hogy minél jobban ellazulj. Igyál egy kis frissen facsart narancslevet, vagy ízesítsd a teádat bármilyen gyümölccsel. A tél rendkívül sok lehetőséget tartogat számunkra, csak észre kell vennünk. Nem szabad, hogy a gondjaink, teendőink elvegyék tőlünk a karácsonyi készülődés örömét. Bármilyen sok dolgunk is legyen, hagyjunk időt magunknak a felkészülésre. Így mind lelkileg, mind fizikailag sokkal befogadóbbak leszünk az ünnepek során is. Bár az idő nem sok, de ha még most elkezdjük, éppen elég lehet arra, hogy megtaláljuk önmagunkat a nagy ünneplés előtt. Így könnyebb lesz a karácsony kihívásait is teljesíteni, és a család is örülni fog, hogy egy sokkal kiegyensúlyozottabb embert köszönthet körében.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.