Menü

Kimerülés ünnepek előtt

A téli hidegben egyébként sincs könnyű dolgunk, ha egészségesek, fittek és energikusak akarunk maradni. Kevés napfény, nagy hideg, megfázás, influenza, és egyéb kedves vírusok leselkednek ránk mindenfelől, miközben a szezonális zöldségek és gyümölcsök száma drasztikusan lecsökken, így a vitamin pótlását is mediterrán és trópusi gyümölcsök által kell megoldanunk. De semmi pánik, mert mindjárt itt a karácsony és pihenhetsz. Vagy mégsem?

Nem feltétlen. Ugyanis, ha ott villog a fejedben a kivilágított célvonal, folyamatosan szajkózva, hogy „egy hét múlva karácsony”, előbb-utóbb rád köszöntenek a pánik percei is: nincs még ajándék a nagynéniknek, mit fogok főzni, mit fogunk enni 26-án, kit látogassak meg előbb, a nagymamát vagy az unokatesókat…? Végeláthatatlan káosz, amelynek már alig várod a végét. De ha teszel valamit, hogy ne uralkodjon el az életeden a kétségbeesés, talán sokkal kellemesebb ünnepi időszakot szerzel vele magadnak.

Az ajándékozás kérdése:

Hidd el, nem fontos. Minden évben van olyan, aki nem örül annak, amit kap, bármennyit is törd a fejed rajta, mások pedig egy darab fától is olyan boldogok, mint a legújabb, legmenőbb számítógéptől. Készíts egy jó nagy adag szép és finom mézeskalácsot, vagy csokoládé bonbonokat, tedd bele celofánba, kösd át egy szép szalaggal, és add ezt mindenkinek. Így látják, hogy energiát fektettél bele, de senki nem fogja azt gondolni, hogy rá kevesebb időt szántál. Vagy, ha végképp kimerültél, az utalványokat még senki sem tépte szét felháborodva, így ez is egy jó ötlet lehet.

A főzés kérdése:

Miért ne lehetne megmelegített húslevest enni karácsonykor? Főzd meg egy olyan napon, amikor tudsz rá szánni időt, és tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba! Amikor megmelegíted az ünnepnapon, főzz bele egy kis plusz zöldséget, így tudod majd friss zöldséggel tálalni, és az ízek is élénkebbek lesznek. A töltött káposzta nem igényel túl nagy figyelmet, nem kell egész nap ott állnod mellette. És minek négyféle sütemény? Csinálj inkább kétfélét, és abból annyit, hogy elég legyen. Pogácsára és aprósüteményre minden cukrászda vesz fel rendelést, nem szükséges otthon csinálnod.

A rokonok meglátogatása:

Nehéz összeegyeztetni, igen. Mindenkit nem lehet a három napban meglátogatni. De nem is muszáj. A 27-ét és a 28-át a kötetlen ünneplésre találták ki. Legyél otthon a családoddal, akár egész nap pizsamában, borzalmas karácsonyi filmeket nézve, és harmadjára is újramelegítve a 24-i maradékokat. Szóljon a karácsony az igazi értékekről, a pihenésről, a felhőtlen együttlétről.

Ha ezt a pár dolgot megfontolod, akkor legyen akármilyen kimerítő is a december a munkahelyeden, legalább a karácsony nem egy lesz a terhek közül, hanem az lesz, ami miatt érdemes kitartani minden nap.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!