Menü

Ha utálsz kézműveskedni

Nincs a világon olyan, aki ne hallotta volna már valakitől azt, hogy annak az ajándéknak van igazán értéke, amit te magad készítesz el. Attól függetlenül, hogy ez teljesen igaz, nem minden ilyen egyszerű a világon. Még ha rá is tudod venni magad egy kis kézműves délutánra, akkor sem biztos, hogy van a közeledben ilyen program szervezve. Otthon pedig olyan nagy rendetlenséggel jár ez az egész, ráadásul nem is biztos, hogy van hozzá mindened, ami kell. Elvégre csillogó papír, színes papír, ragasztó pisztoly, sokféle matrica nem azok a dolgok, amelyeket először veszel meg a hétvégi bevásárlás során. Bár az igazat megvallva sosem tudhatod, mikor lesz szükséged rájuk. Például ilyenkor, karácsonykor életet menthetnek, no, nem szó szerint.

Ha tehát mégis szeretnéd magad rászánni arra, hogy saját készítésű díszeket tegyél ki a lakásodban, vagy önmagad által gyártott ajándékokkal lepd meg a családodat karácsonykor, születésnapkor, esetleg évfordulóra, akkor érdemes az elején kezdened ennek a megtervezését. Eleinte minden anyagot, amit arra érdemesnek találsz, meg kell venned, hogy később ezekkel tervezhess. A szép csillogó, kreatív dolgok egyébként is meghozzák a kedvedet a barkácsoláshoz, tehát előfordulhat, hogy csupán az anyag megvétele már ihletet is ad a kézműveskedéshez.

Ha ez sem jön be, akkor is számos módon meghozhatod a kedved vagy a kézügyességed az adott dologhoz. Például rengeteg videó van fenn az interneten, ami lépésről lépésre megmutatja, mit hogyan csinálj. De számos oldalon le is írják az instrukciókat. És ha nincs ötleted, hogy mit csinálhatnál, akkor is érdemes egy ilyen oldalt meglátogatni, ugyanis rengeteg inspirációt meríthetsz belőlük.

Tehát, ha eddig nem láttad meg a kézműveskedés szépségeit, kövesd ezt a listát, és biztosan megszáll az ihlet: böngéssz a neten, keress ötletet, vásárolj be néhány eszközt, és végül próbáld megerősíteni magadban a tudatot, hogy képes vagy te is alkotni valamit, é közben még élvezni is azt! Jó munkát kívánok!

Alkohol és sport: rontja a teljesítményt?

Vajon tényleg visszaveti a sport teljesítményünket, ha olykor megiszunk egy kis bort, vagy röviditalt, vagy alkalmanként ennyi belefér és ne fogja negatívan befolyásolni a sportteljesítményt?

Futás biztonságosan!

Régóta gondolkozom azon, hogy mennyire biztonságos sport a futás a szabadban, erdőben, terepen – egyedül. Hogyan tehetjük biztonságosabbá a szabadtéri edzéseinket? Ezzel foglalkozunk ma.

Speciális edzés? Kettlebell!

Miért, milyen, hogy néz ki, mire jó és hogy kell használni?
A kettlebell egy speciális gömb alakú súlyzó, mellyel az egész testet jól át lehet mozgatni.

Papírszínház

A mese vagy történet előadása mindig kihívást jelentett a mesélő számára. Ugyanis az elbeszélő, arra törekedett, hogy hogyan tudná a leghatékonyabban átadni és minél inkább fenntartani a közönség figyelmét. Hiszen a történetek nagyon fontosak, minden életkorban és rendkívüli hatással van az emberre. Ennek kapcsán most ismét nagy lelkesedésnek örvend a papírszínház, mely évszázadok alatt nagy utat járt be, mint történetátadási eszköz.

Miért épp az úszás?

Az úszás népszerű szabadidős sport, mások viszont ódzkodnak tőle. Lehet, hogy tudok olyat mondani, amitől már most hétvégén beugrasz a medencébe?