Menü

Öt hasznos baba-mama applikáció a fittség jegyében – vajon segítenek?

Mire jó a telefonunk? Ha okos telefonunk van, megnézhetjük a leveleinket, elküldhetünk pár üzenetet, utánajárhatunk hasznos és haszontalan dolgoknak, nézegethetjük az időt, belebújhatunk a buszmegállóban, és a buszon a képernyőbe. Nem túl közösségi szokás, de akadnak alkalmak, mikor egyszerűbb így utánajárnunk egy kérdésnek. Mert bizony időnként olyan témákban is a telefonunktól kérünk tanácsot, melyeknél egy ismerősünktől is kérhetnénk pár hasznos ötletet.

Miért is? Mert sokszor könnyebb letölteni egy applikációt, és videókat nézni, cikkeket olvasni, vagy épp utánajárni mindenkitől függetlenül a témának, ami nem hagy nyugodni. Széles a választék a kisbabád fejlődését és akár egy digitális terhes napló lehetőségét nyújtó alkalmazásokból, de jelentősen kevesebb az olyan eszköz, mely segít, abban, hogy az életünk kevésbé váljon káosszá az állandó rosszullétek, hivatalos papírok, változó fejlődési szakaszok útvesztőjében.

Hatalmas választék használható applikációkban, azonban még mindig az angol nyelvű appok bizonyulnak körültekintőbbnek, sokoldalúbban alkalmazhatóbbnak. Ennek ellenére azért a magyar és angol nyelvű telefonos alkalmazások között egyaránt akadnak igazán hasznosak.

Édes kisbabám

Talán a legszélesebb körben használt magyar nyelvű mobilos applikáció, melyet a kórházakban is kapható Babacsomag által is ismerhetünk már. Ez ugyan nem helyettesítik a szakszerű orvosi tanácsadást, de nagyban segíthet észben tartani a teendőinket. A leendő anyukáknak hétről-hétre segít követni a magzat fejlődését, és a fontos tudnivalókat (pl. szoptatás, pelenkázás, fürdetés), illetve készíthetünk különféle listákat: bevásárló listát, avagy listát az épp aktuális hivatalos teendőinkről, a babakelengyénkről, illetve tippeket kapunk babanevekre. Extra még az appban, hogy készíthetünk PocakNaplót és BabaNaplót is, melyet később kinyomtathatunk szeretteinknek.

Baby2Body

Az angol nyelvű Baby2Body app öt témában segít az anyukáknak: fittnek maradni (edzéstervekkel, videókkal, melyek bemutatják az adott tornát vagy edzést, melyet el kell végeznünk); meditálni (légzésgyakorlatokkal és meditációs technikák bemutatásával); egészségesen étkezni (nem csupán tippeket ad, de recepteket is tanulhatunk); hasznos tanácsokat kapni, hogy dögös nőnek érezhesse magát a friss avagy leendő anyuka, legyen a terhesség vagy kismamaság bármely peridusában (bőrápolási-,divat- és egyéb szépség tanácsokkal), illetve egyéb tippeket is kaphat (segít számon tartani pontosan mennyi idős a kisbabánk, és épp mire van szüksége az adott szakaszban).

Runtastic Pedometer Step Counter & Walking Tracker

Ez az app ugyan nem kifejezetten kismamáknak készült, de segít abban, hogy figyelemmel követhessük a napi gyaloglásunk mennyiségét, és naplószerűen számon tarthassuk, hogy mennyiben segítettük elő jó közérzetünk megteremtésének alapjait. A kulcsszó itt is a kíméletesség.

Prenatal Workout

Ez az app nagyban segít abban, hogy már állapotosan rendszert vigyünk a hétköznapi mozgás és fittség kialakításához – szem előtt tartva azt, hogy egy állapotos szervezet egészen másféle terhelést igényel, csökkentett terhelést szabad csak kifejtenie. A Prenatal workout használatához nincs szükségünk kiterjedt angol nyelvtudásra, mivel videókon keresztül vezénylést kapunk a mozdulatokhoz. Sokszor ezek az alkalmazások pont így segítenek sokkal többet, mint egy YouTube-os edzés videó. A Youtube a kapcsolódó videók ajánlásaival nagyon könnyen elterelheti a figyelmünket, és megfeledkezhetünk a gyakorlatokról, mivel nagyon hamar egy érdekes videoblogger csatornájára is tévedhetünk.

Anya leszek

Ez a magyar nyelvű applikáció ellentétben az eddigiekkel más szemszögből közelíti meg a mentális és fizikai stabilitás kérdését: hétről-hétre leírásokkal, kalkulátorokkal és listákkal segíti, hogy mindenre időnk maradhasson. Mivel anyanyelvünkön működő appról van szó, ezek a funkciók sokkal könnyebben használhatóak a hétköznapokban, mint angol nyelvű társaik. A vágyott, rendezett hétköznapok, így a megfelelő mennyiségű mozgás és egészséges étkezés eléréséhez ez az eszköz is meghatározó segítséget nyújthat, ha nem is gyakorlatok bemutatásában erős.

Írta: Szibilla

boritókép: Bruce Mars

1. kép: J. Carter

2.kép:Silvia Trigo

3.kép: Jennifer Murray

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.