Menü

Mert adni jó

Tökre közhely tudom, de gondolj csak bele, mennyit számítana, ha többen, sokkal többen tennénk valamit értük! Sokkal többen vinnénk meleg takarót, plédet, tápot, bármit! Kutyamenhelyen jártunk.

Nem először persze, hiszen szokásunk már a családdal, csak mindig másik menhelyet látogatunk meg a fiaimmal, s viszünk kutyatápot, meleg plédeket, otthon feleslegessé vált használt takarókat. Mi lakótelepen élünk, sajnos soha nem volt kutyánk, de átérzem az állattartás felelősségét, a gondoskodás fontosságát. Ők is olyanok, mint a gyerekek. Családtagok. Velük is foglalkozni kell. Aki nem érzi belül ennek lényegét és hatalmas felelősségét, az könyörgöm ne vállaljon állatot, aki viszont szívén viseli a kis négylábúak sorsát, fogadjon örökbe állatot menhelyről, vagy legalább látogasson el lakóhelyéhez legközelebbi menhelyre, vigyen adományt, segítsen, mert a sok apró gesztus és kedvesség nekik őrületesen sokat számít. Ami neked otthon felesleges, nekik kincs. Biztos találsz otthon olyan holmit, amivel te is támogathatod a mentett, gazdátlan kutyákat.

Nagy segítség lehet a használt, de tiszta pléd, törölköző, ágynemű huzat, lepedő, pokróc, ágytakaró (párna, paplan nem, mert ezt szétrágják a kutyusok). Jól jön a rizs, tészta, levespor, leveskocka (akár nemrég lejárt szavatosságúak is). Jól jön a használt teniszlabda, kutya-macska játék, plüssállat. Feleslegessé vált nagy méretű lábasokat is elfogadnak, vagy akár kutyaházakat. Bármit vihetsz, amit kennelek építéséhez lehet használni. Baba fürdető kád vagy vödör is segítség. Kutyajátékok, pórázok, nyakörvek, hámok, bármilyen megmaradt állatgyógyászati szerek, samponok, kutyagallér. Vidd, ha van! Jól jönnek a tisztítószerek, gumikesztyűk, zacskók, zsákok minden mennyiségben, ezenfelül kutyatáp, kutya szalámi, konzerv, vagy bármilyen kutyaeledel, illetve pénzbeli támogatás. Ez rengeteg dolog!

Gyűjtőpontokról és lakóhelyünkhöz közeli állatmenhelyekről az interneten lehet tájékozódni. Nagyon sok helyen lehetőség van az állatok sétáltatására is, szívesen veszik a segítséget!

Amikor a fiainknak tavaly először vetettük fel az ötletet a férjemmel, meglepően lelkesen fogadták, nagyon szívesen mentünk a megyeszékhelyünk egyik állatmenhelyére és vittünk adományt. Máskor megengedték, hogy sétáltassuk a kiskutyusokat, örömmel fogadták a segítséget és télen a meleg holmit, ételt. Ahol tegnapelőtt jártunk, - Siófokon - 160 kutyus volt, s sajnos az év végi őrült és véleményem szerint teljesen felesleges és meggondolatlan, veszélyes petárdázások, olykor félelmetes tüzijátékok csak még több állatot riasztanak el otthonukból, ahová sokan már nem találnak haza. Remélem a fiaimnak is jó példát tudunk ezzel mutatni, s másoknak is, hogy összefogjanak, s segítsenek.

Sajnos nagyon sok gazdátlan kutya van az országban, legyünk hálásak azoknak, akik erre áldozzák minden szabadidejüket. Köszönet nekik!

A bulinegyed sikerre született

Az európai turizmus átalakulóban van és folyamatos bővül. Ebből nem, hogy nem marad ki szeretett fővárosunk, hanem egyenesen a dolgok ütőerén van. A megfizethető bakancslisták, az olcsó repjegyek és a nyugati szemmel baráti árú, kiépült party központok korábban Budapest egykori zsidó negyede buli olvasztótengellyé változott. Nosza, ezúttal a bulinegyedet mutatom be, ahol mindenki megtalálhatja a számítását. Mókára fel, öveket becsatolni

Körömerősítés természetes úton

A köröm egészsége és szépsége a mai modern világban a nőiesség egyik kifejező eszköze is egyben, viszont a higiénia miatt is nagyon fontos odafigyelni rá. A szép és természetes megjelenés hátterében az erős körmök állnak, aminek eléréséhez most néhány hatásos tippel, illetve jól bevált praktikával szeretnék szolgálni nektek.

Gyerek edzőcipőben

Az nem kérdés, hogy minden gyereknek jót tesz, ha sportol valamit. Ha lehet, próbáljon ki többféle sportágat, hiszen így tud választani közülük. Hogy miért fontos többféle sportágat kipróbálni? Erre kerestük a válaszokat a cikkben.

Sportolhatok, ha épp meg vagyok fázva?

Tengernyi ok és írás, cikk és tanulmány létezik arról, hogy szánjuk rá magunkat, kezdjük el, sportoljunk, menjünk, csináljuk, kocogjunk, tornázzunk, súlyzózzunk, bicajozzunk, azonban arról is beszélni kell, mikor nem ajánlott mozogni, mert fontosabb a pihenés, regenerálódás. Néhány eset, amikor NEM ajánlott edzeni.

Tanfolyamok, amelyekkel lefoglalhatod magad

Hiába tűnik úgy, hogy rohan a világ és vele együtt mi is, mégis rengetegen élnek körülöttünk, a környezetünkben, akik olykor nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódott szabadidejükkel. Számukra ajánlunk most néhány szórakoztató tanfolyamot.