Menü

Mert adni jó

Tökre közhely tudom, de gondolj csak bele, mennyit számítana, ha többen, sokkal többen tennénk valamit értük! Sokkal többen vinnénk meleg takarót, plédet, tápot, bármit! Kutyamenhelyen jártunk.

Nem először persze, hiszen szokásunk már a családdal, csak mindig másik menhelyet látogatunk meg a fiaimmal, s viszünk kutyatápot, meleg plédeket, otthon feleslegessé vált használt takarókat. Mi lakótelepen élünk, sajnos soha nem volt kutyánk, de átérzem az állattartás felelősségét, a gondoskodás fontosságát. Ők is olyanok, mint a gyerekek. Családtagok. Velük is foglalkozni kell. Aki nem érzi belül ennek lényegét és hatalmas felelősségét, az könyörgöm ne vállaljon állatot, aki viszont szívén viseli a kis négylábúak sorsát, fogadjon örökbe állatot menhelyről, vagy legalább látogasson el lakóhelyéhez legközelebbi menhelyre, vigyen adományt, segítsen, mert a sok apró gesztus és kedvesség nekik őrületesen sokat számít. Ami neked otthon felesleges, nekik kincs. Biztos találsz otthon olyan holmit, amivel te is támogathatod a mentett, gazdátlan kutyákat.

Nagy segítség lehet a használt, de tiszta pléd, törölköző, ágynemű huzat, lepedő, pokróc, ágytakaró (párna, paplan nem, mert ezt szétrágják a kutyusok). Jól jön a rizs, tészta, levespor, leveskocka (akár nemrég lejárt szavatosságúak is). Jól jön a használt teniszlabda, kutya-macska játék, plüssállat. Feleslegessé vált nagy méretű lábasokat is elfogadnak, vagy akár kutyaházakat. Bármit vihetsz, amit kennelek építéséhez lehet használni. Baba fürdető kád vagy vödör is segítség. Kutyajátékok, pórázok, nyakörvek, hámok, bármilyen megmaradt állatgyógyászati szerek, samponok, kutyagallér. Vidd, ha van! Jól jönnek a tisztítószerek, gumikesztyűk, zacskók, zsákok minden mennyiségben, ezenfelül kutyatáp, kutya szalámi, konzerv, vagy bármilyen kutyaeledel, illetve pénzbeli támogatás. Ez rengeteg dolog!

Gyűjtőpontokról és lakóhelyünkhöz közeli állatmenhelyekről az interneten lehet tájékozódni. Nagyon sok helyen lehetőség van az állatok sétáltatására is, szívesen veszik a segítséget!

Amikor a fiainknak tavaly először vetettük fel az ötletet a férjemmel, meglepően lelkesen fogadták, nagyon szívesen mentünk a megyeszékhelyünk egyik állatmenhelyére és vittünk adományt. Máskor megengedték, hogy sétáltassuk a kiskutyusokat, örömmel fogadták a segítséget és télen a meleg holmit, ételt. Ahol tegnapelőtt jártunk, - Siófokon - 160 kutyus volt, s sajnos az év végi őrült és véleményem szerint teljesen felesleges és meggondolatlan, veszélyes petárdázások, olykor félelmetes tüzijátékok csak még több állatot riasztanak el otthonukból, ahová sokan már nem találnak haza. Remélem a fiaimnak is jó példát tudunk ezzel mutatni, s másoknak is, hogy összefogjanak, s segítsenek.

Sajnos nagyon sok gazdátlan kutya van az országban, legyünk hálásak azoknak, akik erre áldozzák minden szabadidejüket. Köszönet nekik!

Nyári kalandok

Rengeteg regény, film és sorozat épül arra az elterjedt gondolatra, hogy nyáron az embernek esélye van másfajta életet élni, új dolgokat kipróbálni, kalandokba belevetni magát. De van-e a nyári kalandok mögött valami tartalom?

Hogyan maxoljuk ki a nyaralásunk?

Nyaralni menni mindig klassz dolog. De ha nem kötjük le magunkat néha unalomba fulladhat a legjobb kaland is vagy egyenesen rosszul sülhet el. Íme néhány meglátás, hogy minden a legnagyobb rendben menjen.

Erre figyelj ha kisgyerekkel mész strandolni

Kánikula, 35 fok, igazi nyár! A hőmérséklet az egekben, mindenki vízpartra menekül. Ez természetes, azonban ha gyermekekkel strandolunk, fokozott az óvatosság és az elővigyázatosság. Mi mindenre kell figyelnünk?

Nyaralás otthon

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy ezen a nyáron Horvátországba utazzon, valaki a Balatonra sem jut el, mégis szeretné jól eltölteni a fülledt nyári napokat és a lehetőségeihez mérten kihozni a szünidőből, szabadságából a legtöbbet, legjobbat. Tegyük ezt!

A délutáni alvás hatásai

A biológiai óránknak köszönhetően délután három és öt óra között napközbeni álmosságot, fáradtságot érzünk. Az igazság azonban az, hogy minél fáradtabb akkor, amikor végül este lefekszik, annál mélyebben fog tudni aludni.