Menü

Néhány tipp, hogy emlékezetesebb legyen a szalagavató

Ha véget érnek a nagy szilveszteri és újévi ünneplések, újabb nagy hullám sodor magával minket, a báli szezon hulláma. Akár nyitótáncos, akár osztálytáncos, akár fehér ruhás, akár színes ruhás ünnepélyben lesz részed, ez a nap felejthetetlen és egyedülálló lesz. De nem mindegy, milyen hozzáállással, szervezéssel indulsz neki az eseménynek. Ha előre megtervezel mindent, és nagyjából tartani is tudod magad hozzá, akkor sokkal jobban fogsz szórakozni az este folyamán.

A ruha kiválasztásának kérdése már jóval hamarabbi téma a végzősök életében. Ugyanígy a haj és a smink ötleteiteket már korábban megfogalmazzátok. De ahhoz, hogy ne sírással és remegéssel teljen a megvalósítás, mindenképpen csináltassatok egy próbaverziót! Így, ha rájössz, hogy az általad kitalált külső nem passzol hozzád, még időben tudsz módosítani. És nem aznap fogsz keseregni a fodrászodnak, kozmetikusodnak, hanem nagyjából tudni fogod, mire számíthatsz.

Varrótű, cérna, harisnya, és társaik elengedhetetlen kellékei a szalagavatónak. Ugyanis szinte törvényszerű, hogy ami el tud romolni, szakadni, színeződni, azzal minden valószínűség szerint ilyenkor történik ez meg. És a legnagyobb katasztrófákat a kétségbeesett eszközkeresgélések szokták okozni. Olyankor ugyanis eluralkodik a káosz, és a felfordulás hangulata mindenkire átragad. De ha felkészültök az ilyen történésekre, akkor megspóroljátok legalább a keresésre szánt időt és erőfeszítést.

A családdal sok időt együtt tölteni soha sem problémamentes. Muszáj előre tudatosítanod magadban, hogy az ingerültség ilyen helyzetekben normális, és nemcsak te leszel feszült a nagy napkor, hanem a családod is. Ha biztosra szeretnél menni, akkor még napokkal az esemény előtt állj ki a rokonaid elé, és próbáld nekik elmagyarázni, hogy mennyire fontos neked ez az este, és vele együtt az ő támogatásuk és szeretetük is. Ha felhívod a figyelmüket, hogy nyugalmat szeretnél, talán jobban fognak figyelni erre a bál folyamán. És így egy lépéssel közelebb kerülsz a tökéletes estéd felé.

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.

Hidegterápia, a fagyos egészség

Te hogyan bírod a hideget? Na, és a hideg zuhanyt? Na, és ha azt mondom, hogy sokkold a tested fagyos hideggel? Pedig kimondottan jó hatással lehet az egészségünkre. Íme a tudnivalók.

Hogyan vásároljunk tudatosan?

Különböző marketingfogásokkal, reklámokkal és akciókkal irányítanak bennünket vásárlás közben, akár a termék új és tetszetős csomagolásával, akár azzal, hogy melyik polcra tették, akár esetleges akciókkal, így, ha nem követjük szigorúan a listánkat, bizony könnyen elcsábulhatunk és a végeredmény: a tervezett vásárlási összeg sokszorosa a pénztárnál.

Kik azok a digitális nomádok?

A digitális nomád, mint életforma már a 2000-es évek elején megjelent, de a számuk a Covid–19-járvány idején kezdett igazán megnövekedni, amikor sok munkahely bezárta a kapuit.