Menü

Ne küldd tovább

Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik ebben az évben is megörvendeztettek a számtalan körlevéllel és a 'küldd tovább' típusú e-mailekkel, videókkal, különben nem tudom mi minden rossz fog történni velem. Sokat változtattatok az életemen. Tényleg. Köszi.

Bevallom töredelmesen, hogy egy továbbküldős üzenetet sem továbbítottam. Azt sem, amit tőled kaptam tegnap. Bevallom azt sem értem, hogy a "küldd tovább a számodra fontos embereknek" kezdetűt miért kapom meg olyantól, aki az utcán nem köszön, nemhogy fontosak lennénk egymásnak.

Biztosan neked is van jó pár olyan ismerősöd, aki folyamatosan továbbküld neked is mindenféle spamet, lánclevelet, videót, eltűnt nagymamát, beteg gyereket, adakozó Bill Gates-t és még ki tudja mi mindent. Félelmetes. Amikor azt írják küldjem tovább, mert akkor egy beteg kislány pénzt kap, (aki már 10 éve töretlenül 7 éves) egyenesen felháborító és aljas átverés. Az meg a pláne, hogy "meghalsz, ha nem küldöd tovább", miféle szerencsétlenek kívánnak ilyet a másiknak és küldik tovább "jóindulatúan", persze értem én "biztos, ami biztos" alapon. Ha már én ilyen vackot kaptam, legyen rossz a többieknek is, nem? Köszi szépen.

Azt is utálom, amikor attól fogok meggazdagodni, hogy továbbítom a kapott videót, biztosan milliók lettek ettől jómódúak és vagyonosak. Könyörgöm, valaki ebben tényleg hisz?

Mivel a kivétel erősíti a szabályt, itt is létezik pozitív továbbküldős cucc. Egyszer fordult elő, hogy olyasmit kaptam, amelyben stroke esetén a szükséges azonnali teendők voltak leírva, vagy más rosszullétek esetén az életet mentő tevékenységek, telefonhívások, teendők, a szükséges értesítendő telefonszámok és személyek. De ez egy a 100 közül. A többi ugyanaz a felesleges vacak.

Azt is bírom, mikor az ünnepek előtt/alatt/után vagy több tucat kellemes ünnepeket kívánós meg BUÉK-os meg vicces GIF-es meg dalolós meg éneklős, meg sírós, meg nyálas körüzenetek jönnek természetesen a számomra fontos emberektől. Ja nem, azok felhívnak. A körüzenetesek azok, akik az utcán nem ismernek meg. Komolyan le tudom tesztelni, hogy a fészbúkos ismerőseim legalább harmada simán elmenne mellettem az utcán, simán fizet előttem a boltban, lazán mellettem válogat a zöldségesnél és nyugodt szívvel ücsörög mellettem az SZTK várótermében órákig anélkül, hogy a kommunikáció, a köszönés, a biccentés, vagy egy mosoly alapvető szikráját is felfedezném a szituációban. Konkrétan úgy találkozik a tekintetünk, hogy még halvány jelét sem látom annak, hogy ismerős lenne neki az arcom. De tuti 10 továbbítós email meg buékos jókívánság már jött tőle, amit a számára fontos embereknek küld tovább. Megtisztel.

Azt is csípem, mikor a "nem szoktam soha továbbküldeni ilyesmit, csak most egyszer kivételt teszek, hogy ne szakítsam meg a láncot..." az ilyenből is akad tucatnyi. Tiltani fogom mindet. Úgyse tűnik fel neki.

Emlékszem (tök gáz) általános iskolás meg gimis koromban is voltak ilyenek, de akkor még kézzel írtuk az efféle körleveleket, otthon másoltam 10 példányban, hogy ne legyek szerencsétlen a szerelemben...uramisten... És elhittük! Mert "egy barátunk barátjának a barátnője, akinek nem tudjuk a nevét, csak hallottuk valakitől, hogy valaki mesélte neki, hogy állítólag valaki továbbküldte és tíz perc múlva megcsörrent a telefonja és vezérigazgatói állást kapott, vagy valami ilyesmi. Vagy nyert a lottón. Ez minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy működik!!!!" Persze.

Figyelj, ha nem küldöd tovább a cikkem 100 embernek, semmi sem fog történni. Garantáltan semmi. Nyugodtan kipróbálhatod, ez valóban működik. Tényleg semmi sem fog történni.

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.