Menü

A való élet szuperhőseinek nyomában

Az Üveg nagy promocióval került a mozikba a Sebezhetetlen két hétköznapi szuperhőse (Willis és Samuel Jackson) és a Széttörve tudathasadásos bestiája (McAvoy) ezúttal egy moziban riogat minket. A világ megváltozott a Marvel blockbusterei óta. Immáron nem tud igazán újítóan hatni ez a kisköltségvetésű mozi. A felépítésére nem lehet panasz, bár néha átbillen és túl sokat mutatja McAvoy szörnyét. Ezuton üdvözlöm a magyar szinkron elkövetőit, akik egyértelmű csökkentették a színész játékának az erejét. Sajnos míg a régi páros (a védelmező és a hiperokos rosszfiú) a kisujjából rázza ki a szerepét, addig skót barátunk látványosan túljátssza az állatias énjét és néha a többszörös személyiségzavarát is. A kissé lapos mozi azért sok meglepetést tartogat, csak a végső csavarból is alapból három van! A nagy triót pesztráló pszichológusnő a pszichiátrián csak asszisztál a történtekhez.

A kameravezetés remek és a rendező is komoly koncepcióval állt neki a munkának. Azonban ennek a problémája csak az, hogy nem tud frissnek hatni. Az egykori minimalista stílusú előzményfilmek után itt tényleg minden a szánkba van rágva. Kicsit pénzszagú a dolog, ahogy mindenáron el akarják adni nekünk a filmet. A kevesebb ezúttal is több lett volna. A végén minden kérdésre választ kapunk. Csak halkan jelzem, hogy különleges képességű átlagemberek koncepcióval kismillió jobbnál jobb sorozat készült már. Ha szatirát akarunk még mindig ott van a Kick-ass. Ha tökéletes szuperhős élményre vágyunk bátra vegyük le a virtuális polcról a régi Heroes sorozat kikezdhetetlen első szériáját. Egyszóval Bruce Willis még mindig hiteles jó fiú, a hősökre pedig szükség van. De továbbra is kérdés, hogy mit lehetett volna ebből kihozni? Azért a Széttörve szintjét simán hozza az Üveg is, még ha sok ziccert hagy is ki. Akinek az előzményfilmek bejöttek, bátran vegyen erre is jegyet.

kép: forrás. www.imdb.com

4 tuti könyv, ha angolul szeretnél olvasni

Egy idő után az ember hiába jár nyelvtanárhoz, úgy érzi, nem fejlődik. Ha éppen nem jut időnk a nyelvórákra, nyugodtan fordulhatunk a könyvek világa felé.

Világ gaullistái egyesüljetek!

Több mint 12 millió néző volt kíváncsi 4 éve a galloknál a Mit tesz a jó Isten? (nálunk Bazi nagy francia lagzik) című a vígjátékba oltott már-már fizetett politikai hirdetésre a francia társadalom elfogadásáról és arról, hogy minden szép, ha együtt a család. A burzsoá Verneuil család, az élén a zseniális Christian Clavier-val pedig visszatér és újfent bemondja a tutit a francia mindennapokról és dicsőíti a gall kakas hatszögét. A politikai humor sem maradhat távol. Érdekes, idegesítő-klisés, elgondolkodtató, vicces..jöjjön tehát a 2. rész bemutatása.

Az atyai keresztek nyomában

A neowesternek mindig is a kritikusok nagy kedvencei voltak, a sorból mi sem maradhattunk ki. A párizsi születésű Jacques Audiard a remek Próféta, a díjesőben fürdő Csont és rozsda és az Arany Pálma díjas Dheepan után elhozta nekünk a Sister testvéreket (magyarul Testvérlövészek). A hangulat rendben van, azonban nem várt csavarok is várnak ránk ebben a westernben. Lássuk a részleteket.

A bulinegyed sikerre született

Az európai turizmus átalakulóban van és folyamatos bővül. Ebből nem, hogy nem marad ki szeretett fővárosunk, hanem egyenesen a dolgok ütőerén van. A megfizethető bakancslisták, az olcsó repjegyek és a nyugati szemmel baráti árú, kiépült party központok korábban Budapest egykori zsidó negyede buli olvasztótengellyé változott. Nosza, ezúttal a bulinegyedet mutatom be, ahol mindenki megtalálhatja a számítását. Mókára fel, öveket becsatolni

Nem ússzuk meg szárazon

A galloknál nagyon népszerű Gilles Lellouche ismét átállt a kamera másik oldalára, hogy a Nagy fürdővel (magyarul Szabadúszók) megtanítson minket az életszeretetre és az önmagunkba vetett hit erejére. Ez a remek kis francia keserédes vígjáték/dráma, a tavaly év nagy sikere (majd 5 millió néző otthon), immáron beúszott a mi mozijainkba is. Lássuk mi olyan egyszerűen nagyszerű benne.