Menü

Szokások, amelyeket kerüljünk a fogyás érdekében

A felesleges kilók elleni küzdelem igen széles határokat feszeget. Az ésszerű és egészséges étrendváltoztatásoktól kezdve a drasztikus módszereken át egészen a beteges viselkedésig bármi előfordulhat. A fogyni vágyók sajnos túl sok agyament dolgot képesek megtenni és nem is tudják mennyire károsíthatják vele szervezetüket.

1200 kalória alatti étkezés

Az éhezés, a böjtölés vagy egészségtelen. Felejtsd el! Súlycsökkenést eredményezhet, de az éhezés következtében a szervezet elsősorban a kevésbé fontos szöveteket fogja lebontani, például a vázizomszövetet. A végeredmény pedig legtöbbször az, és visszaszedik az elveszített kilókat, sőt, némi plusz súlyt is. A gyors fogyás alatt (igen komoly kalóriamegvonás esetén) fokozott víz-, zsír- és izomszövet-veszteség áll be, ami csökkenti az anyagcsere hatásfokát. Nem szabad a napi tápanyagbevitelt 1200 kalória alá csökkentened. Ellenkező esetben tápanyaghiányos állapotod, gyenge teljesítőképességed lesz. Méregtelenítő kúra helyett inkább válogasd meg, hogy mit eszel és mikor. Ha szeretnél rásegíteni az öntisztulásra, akkor igyál több folyadékot (tiszta vizet), és egyél magas rosttartalmú ételeket. Az egészséges életmód - helyes táplálkozás, rendszeres mozgás, kellő mennyiségű alvás - elég a szervezet biztonságos támogatásához, és a testsúly fenntartásához.

A túlzásba vitt testmozgást kerüld!

A szervezet az intenzív megerőltetés miatt jobban elhasználódik, nő a lesérülések kockázata, fokozott az ionháztartás felborulásának eshetősége. Szellemileg is megterhelő, mert a szervezet a mozgást evés utáni büntetésként értékeli. A rendszeres, szabályozott keretek között végzett, egyéni képességekre szabott mozgás egészséges a szervezet számára. Segít csökkenteni a stresszt, a napi feszültséget, ugyanakkor szellemi és fizikai felfrissülést is okoz.

A dohányzás rossz megoldás!

A dohányzás az összes szervre károsan hat. Rákot, szív és érrendszeri betegségeket, légzőszervi problémákat okozhat. Továbbá rontja az adott személy általános egészségügyi állapotát, és növeli az idő előtti elhalálozás kockázatát. A dohányzásról való leszokás hirtelen súlygyarapodással járhat.

Jól bevált praktikák fogyáshoz!

1. Igyál több vizet!

Igyál meg minden nap legalább nyolc pohár vizet az étkezések között, illetve egy nagy pohár vizet az étkezések előtt harminc perccel. Az ásványvíz mellett ihatsz gyógyteát,zöldségleveket is.

2. Rendszeresen étkezz!

Az anyagcseréd helyes működése, vércukorszinted egyensúlya érdekében egyél a nap folyamán minél több alkalommal, rendszeresen.

3. Kerüld a stresszt!

Gyakran a negatív érzelmek, például a stressz, az unalom, a düh és a magány vezetnek oda, hogy nagy mennyiséget fogyasztasz el egyszerre.

4. Ne vásárolj éhesen!

Készíts bevásárló listát, és szigorúan tartsd magad ahhoz a kísértések elkerülése érdekében.

Próbálj meg nem fogyókúrában gondolkozni, hiszen az időszakos.Törekedj egy olyan életmódra, amelyet fent tudsz tartani hosszú időn keresztül!

Szerző: Udvari Fanni

Körömerősítés természetes úton

A köröm egészsége és szépsége a mai modern világban a nőiesség egyik kifejező eszköze is egyben, viszont a higiénia miatt is nagyon fontos odafigyelni rá. A szép és természetes megjelenés hátterében az erős körmök állnak, aminek eléréséhez most néhány hatásos tippel, illetve jól bevált praktikával szeretnék szolgálni nektek.

Légy nagyon óvatos a villámdiétával

A nagymértékű fogyást ígérő diéták mindig gyanúsak. A divatfogyókúrák ígéreteiben csak úgy röpködnek a kilók, amelyek gyors eredményt hoznak tömérdek mellékhatással. Az a pár plusz kiló nem ettől fog eltűnni, egészségünkben viszont könnyen kárt tehetünk.

Tippek a tavaszi allergia elkerüléséhez

Folyik az orrod, könnyezik a szemed, folyton tüsszögsz, köhögsz, és már megint rossz a közérzeted. Ha nem az épp aktuális influenzát kaptad be, akkor ez csak egyet jelenthet: allergiás vagy!

Sportolhatok, ha épp meg vagyok fázva?

Tengernyi ok és írás, cikk és tanulmány létezik arról, hogy szánjuk rá magunkat, kezdjük el, sportoljunk, menjünk, csináljuk, kocogjunk, tornázzunk, súlyzózzunk, bicajozzunk, azonban arról is beszélni kell, mikor nem ajánlott mozogni, mert fontosabb a pihenés, regenerálódás. Néhány eset, amikor NEM ajánlott edzeni.

Elvágom, megégetem, beütöm… Háztartási balesetek

A háztartási baleseteknek és sérüléseknek megszámlálhatatlan formája van. Számtalan veszély leselkedhet ránk a saját otthonunkban is, ezeket pedig legtöbbször egy kis odafigyeléssel megelőzhetnénk, persze így is előfordulnak apróbb balesetek, sérülések. Mit tehetünk ilyenkor?