Menü

Egy anyuka táskája

„Milyen kis retikülöd van Dia, hogy tudsz ebben elférni?” Kérdezte ma kolleganőm a lépcsőfordulóban. S valóban, tényleg kicsi. Sőt, a létező legkisebb méret! Nem véletlenül. Mióta leszoktattam magamat és a fiaimat a túlélő felszerelést rejtő zsákjaimról, XXL méretű „kézitáskáimról”. Pedig, ha azok mesélni tudnának…

Számos magazin foglalkozik azzal, mit rejtenek a női táskák. Azzal viszont kevesebben, hogy miként változik a szütyő tartalma, ha már egy vagy több gyerekkel, férjjel osztozunk rajta. Sok anyuka egyszerűen csak túlélő felszerelésként emlegeti a kézitáskáját, s valóban, nem járunk messze az igazságtól, egy ilyen kis táska igazi túlélőcsomag.

Egy bot, két kisautó, kavicsok, zsepi, nedves törlőkendő, kézfertőtlenítő, víz, váltó zokni (még váltó alsónaci is néha) telefon, pénztárca, fél zacskók keksz, ragtapasz (az sose árt), kiskanál, taknyos zsepi, még egy taknyos zsepi, három darab gesztenye, kulcs meg egy rúzs, egy rúzs alakú korrektor (csak egyszer össze ne keverjem) és pendrive. Kábé ez volt az alap az anyukatáskámban, s nem nehéz kitalálni, hogy mindebből hányra volt nekem szükségem. Nyáron napszemüveg, naptej is az alapfelszereléshez tartozik. A férjem persze még odadobta az ő pénztárcáját, irattartóját, kétkilós kulcscsomóját, slusszkulcsát (mert neki alig van cucca) és már indulhatunk is! Persze… nyolcmillió zseb is kevés lenne! Vajon csak én cipelek ennyi felesleges holmit nap, mint nap?

Ha most ideborítanám a táskám tartalmát, talán még döglött bogár is lenne benne, de minimum egy három hete rajzolt kis papír fecni, amit a kisfiam azzal bízott rám, hogy nem dobhatom ki soha. Ugyanígy néhány blokk a bevásárlásból. Vajon, ha most eldobnám, hány perc múlva jelenne meg, hogy vegyem elő, mert kéri?

Egy igazi anyukatáskából bármikor könnyen előkapható egy homokozó lapát vagy épp a gyerek egészségügyi kiskönyve, tajkártyája, ehhez azonban tényleg hátizsákméretű táska kell.

Az megvan, hogy lehajolsz, hogy bekösd a gyerek cipőjét, és a táska azonnal a nyakadba zuhan a tartalmával együtt? Na, itt adtam fel, s ekkor döntöttem úgy, hogy visszahozom a régi szép időket, amikor elegáns kis retikülöm volt, divatos, színes, amibe még elég volt a pénztárcámat, egy pár zsepit és a lakáskulcsomat eltenni indulás előtt… Azóta önző módon nem tudok botokat cipelni, sem játékfegyvert, legó darabokat és plüsstigrist sem. „Annyira sajnálom gyerekek!”

No és Ti kedves Anyukák, miket hurcoltok magatokkal nap, mint nap? Mi az a sok minden „fontos dolog”, ami miatt húzza a táska a vállatokat, pedig nem is tudjátok, hogy cipelitek? Pakolj csak ki!

Szeretetnyelvek

Az, hogy van egy anyanyelvünk, és vannak nyelvek, melyeken meg tudjuk értetni magunkat, természetes. De nemcsak a beszédünknek van nyelve, hanem a cselekedeteinknek is. A homlokráncolás, a bólogatás, ökölrázás mind olyan jel, amit mindenki megért, még akkor is, ha nem egy nemzethez tartozik. De ami sokaknak meglepő, hogy különféle szeretetnyelvekkel rendelkezünk. Ezeket fogjuk most megismerni.

A szóbeli nyelvvizsga stressze

Mindenkinek aki továbbtanulásra adja a fejét szembe kell néznie a nyelvvizsga nehézségeivel. Íme néhány tipp, hogy a szóbeli nyelvvizsga kapujában se rettenjünk meg! Hajrá, sikeres vizsgára fel!

Hogyan (ne) viselkedjünk konditeremben?

Néhány egyszerű illemszabály betartásával mindenki kellemesebben és családias légkörben érezheti magát az edzőteremben, mely dolgokra figyeljünk oda, ha a sportnak ezt a fajtáját választjuk?

Borban az igazság és a tavaszi jókedv

Szeged 300. születésnapján újra vár Magyarország legnagyobb bormustrája, a 25. Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat - amelynek neve egyet jelent a világ legbarátságosabb fesztivál-közönségével, a napfény, a borértők és a gyönyörű lányok városában, Szegeden!

Leánybúcsú kontra legénybúcsú

A közelgő nyár az esküvők szezonját is jelzi, és így értelem szerűen a leánybúcsúk száma is megnövekszik. Hogy ki hogyan szervez leánybúcsút és mi a menő mostanság?