Menü

Igazi nőnapi Marvel csemege

A mai popcorn kultúránkban a Marvel filmes kánonja abszolút megkerülhetetlen. Mindenki szuperhősökre vágyik. A legújabb darab a Stan Lee cameókról elhíresült sorozatból a Marvel kapitány, stílszerűen nőnap előtt/idején kúszott be a magyar mozikba is. A feministák, a hölgyek és mindenki legnagyobb örömére. A sztori egy csinos űrlényről(?) szól, aki nem tudni honnan származik, de valamiért a Földről vannak emlékei és immáron ugyanezen a bolygón keresi a rosszfiúkat. Ebben nagy segítségére van a még két ép szemű Fury ügynök (Samuel L. Jackson). A sztori már megint egy eredettörténet, de attól még egy kiváló kis szórakozás. Ami remekül működik az a 90-es évek hangulata, zenevilága. Külön piros pont a remek mellékszereplőkért (pl. Annette Bening) és egy kedves cicus miatt.

A mozi alapvetően kedves darab, de sajnos nem tud igazán újat mutatni, de ez nem is baj. A nagy záró rész, a Végjáték előtt az utolsó puzzle darab is a helyére került. Néha szükség van a nem kiemelkedő filmekre is, amely csak úgy szórakoztat és semmi több. Kifejezetten üdítő azt látni, ahogy ezúttal elcsépelt akcióorgia helyett flashbackes visszaemlékezéssel tudjuk le az aktuális hősünk bemutatását. Kevésbé vicces, mint a Hangya vagy a Thor 3, de még így is megüti a lécet.

Remek a Fury-Marvel kapitány párosa, a legszebb összeborulós zsarus filmeket idézi. Brie Larson tökéletes választás a címszereplő szerepére. A mű fő üzenete, jelesül, hogy "soha ne adjuk fel és álljunk ki önmagunkért" remekül átjön. Tulajdonképpen a mindennapok hőseinek is szól a sztori, akik mernek szembenézni akár a lehetetlennel is. Külön kiemelném, hogy a Wonder women készülő DC film árnyékában ismét megtapasztaltuk a nők csodás, különleges erejét. A Marvel kapitány rajongóknak/képregény függőknek kötelező darab, mindenki másnak egy kellemes estét ígér. Larson cserfes mosolya és a film humora remek szórakozás. Ez a kisebb horderejű vizuális erődemonstráció meghozhatja az étvágyunkat a fő fogás előtt.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Eposzi bolygó foglalás – Dűne: Második rész

A Dűne: Második része máris az idei mozifilmek egyik legnagyobb, és legkomplexebb alkotása lett. Denis Villeneuve kultfilmet és eposzi nagyságú alkotást készített óriási uralkodó házakkal, galaktikus császárral, és egy kisebb sztárparádéval is. Frank Herbert regényéből nem könnyű jó sztorit csinálni, viszont a Dűne 2 olyan összetett nagyjátékfilm lett valamivel több, mint 2,5 órában amit mindenképp látni kell.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.

Reggae idők mozija

A nagyon várt Bob Marley: One Love -t azaz Jamaica és a reggae egyik kiemelt alakjának amerikai életrajzi filmjét nagyon bepromózták. A zene remek, a színész jól adja a főhőst, még ha kicsit jóképűbb is a kelleténél. A forgatásban bevonták a családot is. Remekmű született, vagy csak egy újabb zenei film a rajongóknak sablon elemekből és rengeteg klisével? Utánajártunk.