Menü

5 tipp, hogy azonnal javíthass a kapcsolatodon

A közeli emberi kapcsolatok az egyik legfontosabb támpont az életünkben. A szerelmi kapcsolatok gyakran a legboldogabb adagok, amelyekhez életünk során hozzájutunk. Viszont mindegy, hogy öt hónapja vagy 20 éve vagytok együtt, a következő tippekből mindannyian csak profitálhattok.

Ezek a módszerek egyáltalán nem extravagánsak. Sokszor hétköznapi, egyszerű dolgok, amelyeket a rohanásban, kapkodásban, stresszel teli napok során hajlamosak vagyunk elfelejteni. A jó hír viszont, hogy mindössze napi pár perc elég ahhoz, hogy alkalmazhassuk őket, és változást fedezzünk fel kapcsolatainkban.

Hallgasd meg a társadat!

Ez mindenféle emberi kapcsolatban nagyon fontos pont! Egy jól működő kapcsolatban (baráti kapcsolatban is!) nélkülözhetetlen az, hogy érdeklődően tudjuk egymást hallgatni, s olykor reagáljunk is. Az aktív hallgatás az egyik legnagyobb érték, amit nyújthatunk.

Legyen együttes „énidő” is!

Az együttes énidő az egyik kedvencem. Ezek olyan programok, amikor a pár együtt van valahol, mégis külön dolgokkal foglalkoznak, amely külön-külön is boldoggá teszi őket. Lehet például együtt olvasás vagy filmnézés.

Tudd, hogy számíthatsz a másikra!

Mindig add a társad tudtára, hogy számíthat rád. Kell, hogy legyen neki legalább egy ember az életében, aki feltétel nélkül elfogadja, és szereti, támogatja és segíti a döntéseiben. Az viszont még fontosabb, hogy ezt egymás tudtára is hozzuk. Nem kell sokoldalas szerelmi beszámolót kreálnunk, elég, ha olykor egy-egy vicces cetlivel meglepjük egymást a lakás különböző pontjain.

Meglepetés

Na de milyen?! Egymás iránti szeretetünket és tiszteletünket úgy is kifejezhetjük, hogy elvégzünk egy feladatot a társunk helyett, amiről tudjuk, hogy már régen el akarta intézni, legyen szó akár mosogatásról, bevásárlásról, egyéb apró tevékenységekről. Ezek az apró segítségek hosszú távon sokat dobhatnak kapcsolatunk minőségén.

Flörtöljünk!

Ápoljuk a kapcsolatunkat! A vonzalom húsz év után sem csak fizikai síkon jelenhet meg. Ha tömegben vagyunk, de messze egymástól, célozgassunk a szemünkkel, mosolyogjunk titokzatosan egymásra! Emellett természetesen figyeljünk oda a testi érintésre is. Érintsük meg egymást, ha elhaladunk egymás mellett, vagy vessünk be egy meglepetés masszázst, gyógyfürdőt!

Számos lehetőség van, csak tudatosan kell elkezdeni, és folyamatosan csinálni, s az eredmény hamarosan érezhető.

Kihűlő barátság

Párkapcsolatok esetén az elhidegülés, kihűlés szó gyakran előkerül, mint fő konfliktusforrás. De barátságok esetén olyan idegenül hangzik a fülnek. Pedig ez esetben is igen gyakori tényezőről beszélünk. Hogyan ismerhetjük fel és mit tehetünk ellene?

A félelem és zárkózottság bűvkörében

Kezdjük azzal, hogy nem kell sajnálni azt, aki kevésbé nyitott a világra, ugyanis azon túl, hogy neki ez teljes mértékben komfortos, sok előnye is származik belőle több, mint azt bárki gondolná. Társadalomtudósok azt fedezték fel, hogy a befelé forduló emberek általában igazabb barátok, bölcsebb tanácsadók, mint extrovertált társaik.

A bizalom kialakulásának építő kövei

Tudományos tények bizonyítják, hogy hasonlóan gondolkodnak erről a témáról a nők és a férfiak. A párkapcsolatban a bizalom kialakítása és fenntartása egy hosszú folyamat, de a kitartó munka meghozza a gyümölcsét, hiszen a bizalom az alapja mindennek.

10 mód, hogy a szerelem örökké tartson

Milliónyi lehetőség van, és ha ezek közül csak néhányat is használsz, boldog szerelmi életed lehet.

Lánykérés, ami nem válik rémálommá

Mindenféle elköteleződés jó nagy stresszel jár, legyen szó lakásvásárlásról, új autó vételéről, vagy a teljes érzelmi elköteleződésről. A lánykérés előtti időszak kész vérnyomásterheléssé válik, az utána következő idők pedig, ha nem is mindig mondjuk ki, de mindkét fél számára rendkívül stresszesek. Ezért felkészültnek kell lennünk, nemcsak anyagilag, érzelmileg is.