Bőrfeszesítő ételek
- Dátum: 2019.08.04., 17:38
- Udvari Fanni
- cellulitisz, emésztés, fogyás, hidratálás, koffein, mozgás, narancsbőr, táplálkozás, testkép, testsúly, zsírszövet
A rendszeres, tudatos testmozgás, a méregtelenítés és a megfelelő folyadékfogyasztás mellett a helyes táplálkozás is nélkülözhetetlen fegyvered lesz a cellulitisz elleni harcban.
Mi a narancsbőr?
A narancsbőr helyi szintű zsírfelhalmozódás, amely hepehupássá teszi a bőrfelszínt, gyakorlatilag kis “zsírcsomók” vannak ilyenkor a bőrfelszín alatt. Régen sokkal ritkább volt a narancsbőr, köszönhetően a táplálkozásnak, illetve a természetes életmódból fakadó nagyobb mennyiségű mozgásnak. Ebből következik, hogy a narancsbőr két fő oka a táplálkozás, illetve a mozgásszegény életmód. Emellett, genetikai tényezők is állhatnak a hátterében: örökölten gyenge kötőszövet, illetve a hormonműködés.
Ellenszerei:
A narancsbőr elleni legeredményesebb mozgásforma az alacsony vagy közepes intenzitású kardio edzés. Ehhez elég, ha hosszabb ideig gyalogolunk, futunk, úszunk vagy kerékpározunk, esetleg aerobic gyakorlatokat végzünk. Az ilyen jellegű mozgásformák elősegítik a zsírégetést, stimulálják a vérkeringést, ezáltal eltávolítják a méreganyagokat, aktiválják a nyirokrendszert.
Ha szeretnél búcsút inteni tőle, első lépésként iktasd ki a telített zsírokat az étrendedből. Minden olyan zsír, ami szobahőmérsékleten folyékony, telítetlen, ezeket ésszerű keretek között fogyaszthatod.Ha egy pici szezámmag olajat öntesz a salátádra, nemcsak méregtelenítesz, hanem erősíted az immunrendszeredet is.
A C-vitamin a legjobb szer cellulitisz ellen, és a zsírégetést is gyorsítja. dohányzóknak dupla annyi C-vitaminra van szükségük, mivel 20 szál elszívott cigaretta kb. 1 kg narancsban található C-vitamint semmisít meg a szervezetben. A szója, a spenót és a narancs belülről erősíti a bőrt. Nagy mennyiségben tartalmaznak lecitint, ami a sejtek egyik legfontosabb építőeleme és az erős kötőszövet alapja.
A kelkáposzta A-vitaminban és többféle antioxidánsban gazdag, amelyek megvédik a bőrt az idejekorán bekövetkező öregedéstől.
Az író (a vaj, illetve a túró készítése során keletkező melléktermék) amellett, hogy alig tartalmaz kalóriát, kálciumban, fehérjében és B-vitaminokban nagyon gazdag. Ha rendszeresen iszol írót, akár ízesítve, akár natúr, elősegítheted és felgyorsíthatod a bőröd regenerációját.
A mandulában különféle vitaminok találhatóak, valamint rengeteg vas és fehérje, de telítetlen omega-zsírsavakban is nagyon gazdag, amelyek a bőrfeszesítő kollagén termelődését segítik. A vékony barna héját azonban soha ne szedd le, hiszen bőrszépítő cinket, foszfort, magnéziumot és antioxidáns E-vitamint tartalmaz.
A jól hidratált bőr telítettebbnek és tömörebbnek néz ki, így kevésbé látszanak rajta a ráncok. A folyadékfogyasztás mennyiségéről megoszlanak a vélemények, de nőknek átlagosan 9 pohár, férfiaknak 13 pohár víz ajánlott naponta. Sportolóknak és kismamáknak legalább 16 pohárral kellene inniuk. A víz mellett ihatunk hígított gyümölcs- és zöldségleveket is, valamint kevés teát vagy kávét, de ez utóbbiaknál tudnunk kell, hogy a koffein dehidratáló hatású.
Mivel a narancsbőr is valamilyen rendellenes működésre vezethető vissza, ezért a narancsbőr ellen is megoldást jelent az emésztőrendszered támogatása, a számára megfelelő ételekkel, a hormontípusod figyelembe vételéről nem is beszélve.
Szerző :Udvari Fanni
Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért
Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.
Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel
A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!
Mi az a CGM hajápolás?
A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.
A kígyóuborka meglepő hatásai
A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.
A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai
Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?