Menü

Adventi naptár saját kézzel, nemcsak gyerekeknek!

A karácsonyi ünnepkörben az egyik legjobb érzés a várakozás, a készülődés. Ahogy karácsonyi dekorációt, díszeket, ajándékokat, adventi koszorút, vagy ajtódíszt, úgy adventi kalendáriumot is készíthetünk saját magunk, viszont ennek most már gyorsan neki kell állni!

Az adventi naptár története ismert: a hagyomány szerint az adventi naptár ötlete egy édesanyától származik, akit kisfia minden áldott este azzal nyaggatott, hogy hányat kell még aludni karácsonyig, ezért az édesanya 24 darab, kétszárnyú, kinyitható ablakot készített, s benne elhelyezett 24 cukorkát. A gyermek minden nap kinyithatott egy ablakot és elvehetett egy cukrot, így tudta követni az idő múlását karácsonyig, s minden nap egy apró ajándékkal lehetett gazdagabb a várakozásban. Nagyon szép történet és gesztus.

Mondanám, hogy milyen szép meglepetés ez a gyerekeknek, de a férjem pont a napokban mutatott egy „söröset” a netről, ahol sörösdobozokkal, sörösüvegek felhasználásával készítettek adventi naptárat felnőtteknek. Az ötletek száma végtelen, csak legyünk kicsit kreatívak!

Az igaz, hogy még csak november van, de tapasztalatból tudom, hogy nem lehet elég korán nekiállni az ünnepi, adventi készülődésnek! Mire mindent beszerez az ember, nem kis idő és munka, 24 kis meglepetéssel megtölteni az ablakocskákat.

Nagyon jó ötleteket láttam a világhálón, adventi naptár készülhet például csipeszek segítségével, a csipeszeket karácsonyfa formában rögzítve egy táblára, majd a csipeszekbe apróbb ajándékok kerülhetnek, de a doboz sem megy ki a divatból, melyhez gyufásdobozokat, vagy kisebb papírdobozokat használhatunk fel, ebbe elhelyezve a meglepetéseket.

24 kis boríték is mutatós, egy nagy kartonlapra ragasztva, bizonyos ajándékcetlikkel megtöltve, de faágakra felakasztott kis „csomagocskák” is ötletesek, ahogy a klasszikus zoknikba tett kedvességek sem mennek ki a divatból.

Láttam már apró virágcserepes megoldást is, de textilből készített tasakokat is. Természetesen nemcsak édességet, cukorkákat lehet csempészni az ablakokba, hanem számos apró figyelmességet, egészséges nassolnivalót, apró ajándékot, idézetet, kisebb játékot, matricát, dekorholmit, verset, s még sok más apróságot.

Felnőttek is örömmel bontogatnak ablakokat, nőknek csinálhatunk sminkkalendáriumot, benne sminkeszközökkel, mint például púderecset, körömreszelő vagy éppen szemöldökcsipesz, egydarabos szemhéjpúder, rúzs, vagy körömlakk.

Említettem a sörkalendáriumot, mely, minden nagy sörivó álma, benne 24 darab sörrel, vagy a teakedvelőknek teából ugyanez, 24 db filterrel.

Ha esetleg mégis az utolsó pillanatban állnánk neki a naptár elkészítésének, akkor előkerülhetnek a műanyag poharak, textil darabok, amikből egy mozdulattal zsákocska készülhet, esetleg csipeszek, ez tényleg egyszerű és gyors, vagy csak szimplán a csomagoló papírok, amikből egy csepp kreativitással hangulatos adventi kalendáriumot varázsolhatunk.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.