Menü

Sokat egyek reggelire?

Ahogy a mondás is tartja: Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár, vacsorázz úgy, mint egy koldus. És valóban: Kimutatások szerint sokkal jobb az ember munkateljesítménye, hogyha viszonylag tisztességesen megreggelizik. Nem jó az, hogyha üres gyomorral kezdünk neki a munkának, hamarabb megéhezik ebben az esetben, sőt, lehet hogy már egy felnőtt ember is a délelőtt közepén azt érzi, hogy egyszerűen éhes, ami kevésbé hatékonnyá és türelmetlenné teszi.

Számos szakember foglalkozik azzal, hogy mit érdemes ennünk reggelire mit érdemes, vagy éppen nem érdemes reggelizni és ebédelni, ám azt is megvizsgálom, az életvitelünket tekintve mi megvalósítható és megvalósítandó is. Ha a munkavégzés szempontjából nézzük a dolgokat, akkor inkább fontos, hogy a reggeli viszonylag bőséges legyen, hogy jóllakottan indulunk a munkába. A általában valóban nem szokták javasolni a fehér lisztből készült pékárukat, mint ahogy a joghurt is erre a nem javasolt listára szokott kerülni a különböző felsorolásokban, de ezt tényleg később.

Most csak arra biztatok mindenkit, hogy kellő mennyiségben vegyen magához reggel megfelelő ételt. Pláne akkor, hogyha megvan az a szokása, bevallom nekem is és hát rossz szokás, hogy szereti vagy talán érdemesebb úgy fogalmazni, hogy szükséges kávéval indítani a napot. Kávét ugyanis tilos éhgyomorra inni.

És vajon mit érdemes ebédre enni? Sokszor ugyanis a legnagyobb kihívás az, hogy tudjuk, ebéd után vissza kell menni dolgozni. Így legtöbben nem engedhetik meg maguknak természetesen, hogy olyan mértékben nehéz ételeket egyenek, ami esetleg megakadályozza őket a munkavégzésben, elnehezítse, elálmosítsa őket. Megjegyzendő, hogy bár Nyugat-Európából nem igazán ismerik, azért Magyarországon nagyon népszerű a leves, amit nem érdemes kihagyni. Ám a leves után is figyelni kell arra, hogy laktató, de minél könnyebb ételeket vegyünk magunkhoz. A vacsora az egy másik kérdés, nem kapcsolódik közvetlenül általában a munkánkhoz.

Tehát munkanapokra azt lehet javasolni, hogy reggelire többet étkezzünk, így könnyebben el tudjuk kezdeni a napot és a munkavégzést, míg ebédre rendes mennyiségű, laktató de könnyű ételeket együnk, hogy gyorsan meg tudjuk emészteni és ne jöjjön be az úgynevezett kajakóma. Egy későbbi cikkben részletesebben leírom, hogy mi is az ami tanácsos, vagy éppen nem tanácsos reggelire és ebédre.

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.

Gomba vásárlásnál erről mindenképp tudnod kell!

A fehérkalapú csiperkegomba igencsak keresett árucikk, de kevesen tudják úgy elkészíteni, hogy a lehető legtöbb tápanyag benne maradjon, miután a tányérra kerül. Akkor most nézzük, hogy miként kell úgy gombás finomságot készíteni, hogy annak ne csak az íze, hanem a tápértéke is kiváló maradjon.

A kefír jótékony hatásai

Tudtad, hogy a kefir nem csak a fogyásban, de a rák megelőzésében is segíthet? De ezeken kívül még jó néhány pozitív hatása van a szervezetdere, ha rendszeresen fogyasztod!

Zöldségek zöldjei, melyeket nem szabad kidobni

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?