Menü

Fakó arcbőr, sápadt arcszín, napfényszegény környezet

A saját bőrömön látom az otthon lét következményeit, s most nem arra gondolok, hogy „mindmeghalunk”, mert zárva a szépségszalon, meg nincs körmös, csupán arra gondolok, hogy a friss levegő, a napfény, a D vitamin hiánya bizony meglátszik az arcbőrön. Két hét után fura a tükörkép.

Persze ez érthető az itthonlét tekintetében és nem is jelenti, hogy végleges, vagy nagy gond, csupán annyit, hogy be lehet vetni mostantól apróbb trükköket, ami segít.

A ház körüli kis kint lét, lehetőleg amikor süt a nap, mindenképp segíti a D vitaminhiányunkat, de tökéletes az erkélyre kiülni, vagy legalább gyakrabban szellőztetni, hiszen friss oxigén és napfény nélkül a bőr könnyen szárazzá, fakóvá válik.

Az elegendő alvás legalább most talán megvan, a táplálkozás kardinális kérdés, de akinek van otthon ideje, most kísérletezhet a tápanyagdús és egészséges ételekkel, én turmixozom, hogy a karantén végén is kiférjek az ajtón.

A bőrápolás most végül is annyiban egyszerűbb, hogy otthon nem kell sminkelni, az arcbőr gyakorlatilag „pihen”, elég kevesebbet tisztítani, máris kevesebb kozmetikum, vegyszer fogy, illetve most van az ideje a házi pakolások elkészítésének, melyekből weboldalunkon bőven találnak ötleteket, praktikákat. A home office előnye, hogy nap közben is kipróbálhatunk néhány természetes arcpakolást, peelinget, arcradírt. (kivéve ha videohívással dolgozunk)

Nekem továbbra is a kedvencem az olívaolaj, méz, tojás sárgája, pici tej és zabliszt keveréke, mely rendesen rá tud száradni az ember arcára, nem jó úgy időzíteni, amikor a postás csenget, vagy az a helyes futár srác kopog. Lemosni is művészet, de ez a pakolás kincset ér a bőrnek, házi, természetes és olcsó is elkészíteni.

Zsíros bőrre pedig kiváló, ha lereszelünk egy uborkát (nem kell meghámozni) majd a péphez adjunk néhány csepp citromot és élesztőt. Ha a pakolásba egy kevés zablisztet is teszünk, akkor keverhetőbb lesz. Kenjük az arcunkra, majd 15-20 perc múltán dörzsöljük le. Mitesszeres, zsíros bőrre kifejezetten jó.

Fáradt bőrre és szemre kiváló az alma. Pakoláshoz reszeljünk le egy almát héjával együtt, majd keverjünk hozzá két evőkanál mézet. Az arcunkra kenve mintegy félóráig hagyjuk hatni, majd mossuk le. Nem írtam, de alap, hogy bármiféle pakolást csak alaposan letisztított arcon végezzünk.

Nagyon jó az arctorna is, meg bármilyen torna, hiszen attól javul a vérkeringés, s ezzel a bőr tápanyagellátása. Az arctornára én neten találtam remek viedókat, amit könnyen követhetünk, én általában az esti tisztítás után szoktam elvégezni, ha nem vagyok lusta hozzá.

A táplálkozásban alap, hogy legyen gyümölcs és zöldség, olajos magvak, jobb féle teljes kiőrlésű gabonaféle, vitamindús élelmiszerek. A főtt étel fontos, de véleményem szerint éppoly nélkülözhetetlen a nyers élelmiszer fogyasztása is, friss gyümölcs, idényzöldség.

Az arcbőr állapotának rendben tartásához fontosak az étrendkiegészítők is, a vitaminkészítmények, bizonyos kor felett elengedhetetlen a kollagén, a hyaluronsav.

Bőrünk állapota tükre belső állapotunknak is, nem elég kívülről ápolni, figyelni kell arra is, hogy belsőleg is tápláljuk, óvjuk.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.