Menü

Frissesség kávé nélkül

Kávét kezdünk el kavargatni vagy energiaital után nyúlunk, netán a cukroszacskót zörgetjük, mikor elér bennünket a délutáni fáradtság, esetleg az ebéd utáni kajakómát, álmosságot próbáljuk egy kis csoki kibontásával kompenzálni? Ismerős szituáció?

A fáradtságunkat, ásításokkal kísért napközbeni elálmosodásunkat nem az energiaital fogja megoldani. Ha valamiért nem sikerült eleget aludni, az olykor előfordul bárkivel, azonban ha állandó a kimerültségérzés, fáradtság tünet, akkor nem a kávé és a csoki lesz a megoldás. Még, ha ideig óráig jól is esik és valóban azt az érzést kapjuk, hogy kicsit felpörget, valójában nem ez fog rajtunk segíteni.

A fáradtsággal koffein nélkül kell megküzdenünk, s máris eláruljuk hogyan!

Elsőként innunk kell több vizet. Nem a kávé oldja meg az álmosságunkat, hanem az elegendő alvás és a megfelelő mennyiségű víz. Nem kóla, nem energiaital. Víz!

Kevesebb csoki és süti!

Minden munkahelyen van, aki a nápolyis zacskót zörgeti, netán a csokit bontja előttünk és megkínál, de legyünk óvatosak az édességekkel és rendkívül mértéktartóak! Ebédnél és ebéd után kerüljük a cukros desszerteket, krémes süteményeket, kekszeket és csokikat és mindenféle finomított szénhidrátot, mert vércukorszint-ingadozást okoznak, ez pedig nagyon gyorsan fáradtságérzethez vezethet. Hús, zöldség, némi értékes szénhidrát, s mellé víz. Ez elég energiát ad a délutánhoz.

Mozgassuk át magunkat! Főleg, aki irodai munkát végez! Álljunk fel az asztaltól, lépcsőzzünk, menjünk mosdóba, egy nagyobb séta kíséretében, levegőzzünk 10 percet, menjünk egy kört az épületben.

Együnk több vasat! A túl sok kávé fogyasztása vashiányt, idővel a csontritkulást is okozhat, ezért a vasbevitelre figyelnünk kell.

Sötét színű leveles zöldek tartalmaznak sok vasat, hüvelyesek, magvak, ez mind nagyon jó vasforrás!

Ne hagyd ki a reggelit! A reggeli meghatározz az egész napi közérzetünket és ellát energiával. Aki nem reggelizik, egész nap nassol. Kezdjük a napot egy tápláló, bőséges és egészséges étkezéssel!

Természetesen nem kell búcsút inteni a koffeinnek, nem kell lemondani a kávé élvezetéről, én se tenném, de a koffeintartalmú italok mérséklésével hosszútávon rengeteg pozitív hatást tapasztalhatunk. Kezdetben talán furcsa lesz és kellemetlen tünetekkel jár, de a későbbiekben meglátjuk mennyivel jobb lesz a közérzetünk, s nem utolsó sorban ragyogóbb lesz a mosolyunk is, hiszen jól tudjuk, a koffeines italok, mint a kávé vagy a tea, nagymértékben felelőssé tehetők fogaink állapotának romlásáért.

Martinka Dia

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.