Menü

A legfinomabb házi krémek

Egy szelet pirítós és feltétnek egy adag finom, otthon is elkészíthető krém. Ennyi is elég a bőséges, egészséges reggelihez!

Házi körözött

Hagyományos, magyar recept, amit mindenki kicsit máshogy tanulta és készíti el. A körözött nagyon egyszerű, mégis nagyon finom kenyér feltét.

Ami mindenképp kell hozzá:

50 dkg túró

2 dl tejföl

1 fej lilahagyma

1 fej vöröshagyma

őrölt paprika

ízlés szerint kömény

A túrót keverjük el egy tálban a tejföllel, majd adjuk hozzá az apróra szeletelt hagymákat. Sóval ízesítsük, ízlés szerint köménnyel és alaposan keverjük össze, majd tegyük hűtőszekrényben, hogy pár órán át megfelelően lehűljön.

Ha tökéletes krémes állagot szeretnénk, akkor botmixert is használhatunk, így a hagyma sem lesz darabos.

Avokádókrém

Ez a recept már nem hagyományosan magyar étel, de annál finomabb! Az avokádó nagyon népszerű lett az utóbbi években, sokféle étel készíthető belőle. Az avokádókrémnek is előnye, hogy készítése során nagy a szabadságunk, ízlés szerint variálhatjuk a hozzávalókat.

Ezeket feltétlenül add hozzá:

2 darab érett avokádó

2 gerezd fokhagyma

bors

fél citrom leve

Első lépésként az érett avokádót vágjuk ketté, majd kanalazzuk ki a héjából, miután eltávolítottuk a magját. Egy tálban villával nyomogassuk szét, hogy krémes legyen, majd ezt követően adjuk hozzá a többi hozzávalót is. A fokhagymás vágjuk nagyon apróra, vagy használjunk fokhagymaprést. Ha krémes állagot szeretnénk a hozzávalókat botmixerrel is összekeverhetjük. Végül ízlés szerint belekerülhet fél citrom leve, majd pár órára hagyjuk pihenni a hűtőszekrényben, hogy az ízek jól összeérjenek.

Padlizsánkrém

Szintén nagyon népszerű feltét, aminek akkor teljesedik ki az ízvilága, ha grillen sütött padlizsánból készítjük. Ilyenkor, az akár hónapokkal azelőtt eltett üveg, felbontáskor is kellemesen füstös ízű krémet fog rejteni.

Ami kell hozzá:

2 darab padlizsán

3 gerezd fokhagyma

1 fej lilahagyma

bors

2 evőkanál majonéz

A padlizsánokat egészben, 170 fokos sütőben egy óráig sütjük, majd kikaparjuk a belső részt a héjból. A zöldség húsát feldaraboljuk, majd a turmixgépbe tesszük. Felaprítjuk a hagymákat is és ezeket a padlizsán darabok mellé tesszük. Összeturmixoljuk őket, majd sóval és borssal ízesítjük és végül, amikor kihűlt a krém, hozzákeverjük a majonézt is.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!