Menü

Egy remek fűszer a szépségápolásban

Az egyik internetes oldal konkrétan azt javasolta, hogy a ránctalanító krémünket is lecserélhetjük erre a fűszerre, nos eddig is sejtettem, hogy nemcsak belsőleg szépít, most utánajártam, külsőleg hogyan alkalmazható. A kurkumáról lesz szó, ha még nem mondtam volna.

Bevallom elfogult vagyok, pedig újságíróként nem lehetnék, mégis azt kell mondjam a természetes szépítőszereket mindig is többre tartottam a drága krémeknél és étrendkiegészítő „bogyóknál”. Ami pedig szinte évtizedek óta bevált szépítő ötletek, azok mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Hitték volna, hogy az indiai nők ősidők óta használják a kurkumát szépítkezési célra?

Kezdjük ott, mi is a kurkuma. Egy nagyon erősen virítóan okkersárga aromás fűszer, mely a bőrre kenve kiváló ránctalanító szer, nagyon hatásos az akne ellen, gyulladáscsökkentő és „valamit valóban tudhat”, hiszen világszerte több száz éve használják.

Hogyan hat a pattanásokra ez a sárga fűszer?

A kurkuma megküzd a zsíros bőrrel is, ugyanis kiválóan szabályozza a faggyútermelést, ezzel akadályozza meg a pórusok eltömődését és a pattanások kialakulását. A kurkuma egyik erőssége, hogy gyulladásgátló hatása mellett antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, eltünteti a ráncokat és a pigmentfoltokat, kiegyenlítve a bőr tónusát.

A kurkuma a benne lévő kurkuminnak köszönhetően vírusellenes, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezik, ráadásul védi a bőrt a káros vegyi anyagokkal és a környezeti szennyeződésekkel szemben is.

Vannak kockázatai a kurkuma használatának?

Fontos tudni, hogy a kurkuma használata is lehet kockázatos, figyelembe kell venni, hogy amennyiben belsőleg alkalmazzuk, bizonyos gyógyszerek hatékonyságát befolyásolhatja, illetve amennyiben elfogyasztva allergizál, úgy bőrre kenni is tilos, külsőleg alkalmazva pedig előfordulhat, hogy átmenetileg sárgásra festi a bőrt.

Szinte bármilyen házi kencéhez érdemes hozzákeverni, ha az alapanyagokat bőrtípusunknak megfelelően összeválogathattuk, a kurkuma extrán megfűszerezi majd a végeredményt.

Hogyan készítsük el a kurkumás pakolást?

A kurkumás pakolás pillanatok alatt elkészíthető, csupán egy kevés mézhez keverjünk hozzá egy fél teáskanál kurkumát, majd a masszát vigyük fel egyenletesen az arcbőrre, hagyjuk hatni tíz percig, végül alaposan öblítsük le langyos vízzel.

Jó szépülést kívánok!

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.