Menü

Egészséges tejdesszertek?

Megdöbbentő dolgot derítettek ki a bolti joghurtokról a minap a britek, főleg a gyerekeknek szánt joghurtok óriási cukortartalma került terítékre. Azt hiszem nem kell messze mennünk, itthon is tanulságos körülnézni a boltok polcain. Vajon mennyire egészségesek ezek a nyalánkságok és mivel helyettesíthetjük őket?

Bőrbarnító ételek

Létezik néhány olyan étel, melyet könnyen segítségül hívhatunk, ha a nyári bőrszínt szeretnénk megőrizni. Melyek ezek és hogyan hatnak, erről szól mai írásunk.

Segítség, allergiás vagyok! Az allergia kezelési lehetőségeiről

Az allergia kialakulásának tisztázása után, most tekintsük át, mit tehetünk ellene. 4 olyan megoldási módod mutatunk, amelyek részben, egymás mellett is alkalmazhatóak.

Tegyünk a csontritkulás ellen!

Azt hitted, hogy csak az öreg néniket érinti? 40 éves kortól, mindenkinek érdemes figyelnie, erre is.

Filléres trükkök a tartós fogyáshoz!

Köztudott, hogy a nyári alak télen készül. Ezért bizonyára már többen dolgoznak alakjuk formálásán, vagy legalábbis gondolkoznak, hogyan kezdjenek bele. Az étrend és a mozgás mellett azonban vannak apróbb trükkök, melyeket bevethetünk a vágyott forma eléréséhez vezető - és egyáltalán nem egyszerű - úton.

Milyen hatással vannak szervezetünkre az üdítőitalok?

Mik a szénsavas és cukros üdítők kedvező és kevésbé előnyös hatásai, tulajdonságai? Hogyan reagál a szervezetünk, ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket a termékeket?

Bivalytej: milyen előnyökkel bír a tehéntejjel szemben?

Manapság számos alternatíva jelenik meg a tejfogyasztást illetően. Az emberek igyekeznek másfelé is nyúlni, kitekinteni a megszokottból, keresni valami újat. Így kerül be ismét egyre jobban a köztudatba a bivalytej is.

Hogy állunk a csontritkulással?

Október 15. a csontritkulás Világnapja volt, ilyenkor itt az alkalom, hogy áttekintsük a jelenlegi helyzetet és megismételjünk néhány fontos tudnivalót.

Kiváló kalciumforrás a szezámmag

A tejből a szervezetünk nehezen, vagy egyáltalán nem tudja kinyerni a kalciumot. Helyette fogyasszunk inkább szezámmagot az erős csontokért!

Egyen mákot az erős csontokért!

A mák az egyik legjobb csonterősítő! Érdekes módon erre a titokra egy szlovák temető feltárásakor ébredtek rá: az itt rég eltemetett emberek csontváza tökéletesen és megdöbbentően ép volt. A vizsgálatok kiderítették, hogy mindez a magas mákfogyasztásnak volt köszönhető - a mák a csallóközi terület egyik fő bevételi forrásának számított.

Csontritkulás megelőzésének „titka”

A kalcium mellett, újabb vitaminról derült ki, hogy kulcsszerepe lehet a csontritkulás elleni küzdelemben. A K2 vitamin, a legújabb kutatások szerint nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kalcium valóban beépüljön a csontokba.

Tévhit, hogy a tartós tej egészségtelen!

Egy Magyarországon készült felmérés szerint az emberek több, mint fele úgy gondolja, hogy a boltban kapható tejek, valamint tartós tejek egészségtelenek, méghozzá azért, mert tartósítószert tartalmaznak, tejporból készülnek, valamint vizezik őket.

Nagy jelentőségű orvosi felfedezés

Köztudott, hogy a kalcium kulcsfontosságú, ha a csontok egészségéről van szó. Fontos tudni azonban, hogy beépüléséhez szükség van K-vitamin jelenlétére is.

Olajos magvak – a lenmag és a szezámmag

Az olajos magvakról leginkább a nassolás juthat eszünkbe, például a napraforgó és a pisztácia, s mint az elnevezésük is mutatja, rendkívül magas a zsírtartalmuk. Azonban nem csak baráti összejöveteleken lehet ropogtatni előlük, hanem alkalmasak például a sütőipari felhasználásra is, s egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuk is jelentős. Ilyen például a lenmag és a szezámmag.

Ízületi fájdalomra étkezési zselatin – ki hallott már ilyet!?

Az ízületi fájdalom szervezetünk vészjelzése. A munkahelyi ártalmak, a mozgásszegény életmód, a sok ülő testtartás és egészségtelen testhelyzetek miatt a testtartásért felelős izmok nem megfelelően működnek, így az ízületek sem tudják megfelelően a funkciójukat ellátni. Ha az ízületek és izmok kompenzálnak és elmozdulnak, kopás, idegbecsípődés később súlyosbodó esetben fájdalom lép fel.

A nem mindennapi tej

Szinte mindennap fogyasztjuk, tejeskávéhoz, kakaóhoz, müzlihez, gabonapehelyhez vagy csak tisztán, de tudjuk-e milyen hatásai vannak?

Szója- Egy kis zöld történelem

A szója gyakran emlegetett növény manapság, főként pejoratív értelemben a génmódosítással kapcsolatban kerül szóba. Pedig a növény nem egy 21. századi találmány, valójában Kínában őshonos, ahol közel ötezer éve fogyasztják.