Menü

Gondoljunk a szemünk védelmére

Ha nem fáj semmink akkor gyakran hajlamosak vagyunk kihagyni a szűrővizsgálatokat, és csak akkor fordulunk orvoshoz, hogy ha már baj van. Így van ez a szemünkkel is, pedig apró odafigyeléssel számtalan kellemetlenségtől megóvhatnánk magunkat.

Téli sportok veszélyei

A tartósan hideg időben a téli sportok szerelmesei mindennél jobban vágynak arra, hogy kedvenc téli sportjaikat űzhessék. Ahogy a nyári sportszezonnak is megvannak a maga feltételei, úgy a téli edzésnek is számtalan betartandó szabálya figyelmeztet arra, hogy kellő óvatossággal járjunk el.

Síelés, korcsolyázás ízületkímélő módon

Friss levegőn, természetes környezetben mozogni nagyon kellemes és egészséges, de csak akkor, ha ízületeink védelme érdekében betartunk néhány fontos szabályt.

A síkvidék síbajnoka: mi lesz Miklós Edittel?

A románok és az osztrákok is kibuktak kicsit Miklós Edit síelő szocsi olimpiai eredményein. A magyar sportkedvelők közül sokan most hallottak először a nevéről, sportága sem túl ismert itthon, de a hölgy egy csapásra igen népszerű lett az országban.

Kényes ügy a Schumacher-baleset

Michael Schumacher még mindig kómában fekszik szörnyű síbalesete után, miközben a felé irányuló pozitív és segítő érdeklődés egyre inkább kezd terhessé, betegessé válni. Most épp aprólékosan elemzik a volt Forma 1-es pilóta sebességét, mozgását, felszerelését.

Természetben űzhető sportágaink – a síelés

Igaz a vénasszonyok nyara pár napig még tartja magát, de nem csak az autósoknak ajánlott lecserélni a nyári gumiabroncsokat, hanem a téli sportokat kedvelők is elkezdhetnek készülődni a szezonra. Bár hazánk földrajzi adottságai ebből a szempontból nem éppen a legkedvezőbbek, mégis az egyik legnépszerűbb közülük a síelés, melynek űzésére Magyarországon is egyre több lehetőség van.

Lécre fel!

A téli sportágakat bemutató sorozatunk most, ahogy a tél is, a végéhez ért. Utoljára az alpesi síeléssel foglalkozunk, de ígérjük, ahogy a szezon visszatér, mi is folytatjuk a téli mozgásformák bemutatását.