Menü

Édesítőszerek babakorban?

Nyírfacukor, xillit, stevia, eritrit, barna cukor, cukor, méz, vagy nádcukor? A kínálat óriási, s ma már teljesen el lehet veszni az édesítőszerek útvesztőjében, de mit adhatunk a babának?

Segítség, gyerek a konyhában! Receptek szülőknek!

Aki háztartást vezető anyuka, az tudja milyen, mikor csemeté(i)nk a konyhában is állandóan láb alatt vannak. Mindenképp hasznos dolog őket is bevonni a főzésbe, sütésbe! Ezzel nemcsak lefoglaljuk őket, de számos dolgot megtaníthatunk nekik, fejlesztve kézügyességüket!

Édes élet édesítőszerekkel

Miért olyan népszerű az édesség sokunknak, miért keressük folyton ezt az ízélményt, és miért jó egy desszerttel lezárni a vasárnapi ebédet? Ha pedig édesítésről beszélünk, vajon cukrot vagy édesítőszereket használjunk inkább, melyeket és milyen gyakran? Erre keressük a választ.

Édes élet cukormentesen

A cukorbetegek és diétázók első és legfontosabb kérdése: mit fogyasszanak a cukor helyett, mivel édesítsenek? Az édesítőszerek legendái végeláthatatlanok, és mindenkinek van róla véleménye. Leginkább annak, aki sosem próbálta, csak hallotta. „Nagyon egészségtelen!’ – vágják rá azonnal. Azt is gyakran hallhatjuk, hogy akkor már inkább a cukrot válasszuk, az legalább cukorrépából van. Az igazság azonban közel sem ilyen egyszerű.

Háromszázszor erősebb a cukornál

Dél-Amerikában több száz éve fogyasztják és használják a steviát az ott élő indiánok, Európában pedig alig-alig ismerik. Pedig háromszázszor édesebb a cukornál, ráadásul ez egészséges és természetes édesítő, amely a szervezet működésére is jótékony hatással van.