Menü

Vegyünk helyi termékeket!

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek és felértékelődnek a regionális és a helyi termékek, melyekkel tulajdonképpen megőrizzük azt az fontos tradicionális értéket, amely generációról generációra átöröklődik. A helyi termékek népszerűsítése a turizmus és a gasztronómia szempontjából is nagyon fontos feladat.

A tudatos vásárlás nem pénztárca kérdése

Sok rákkeltő anyagot, „szemét” kaját, adalékanyagot, műételeket és temérdek édességet veszünk, hozzádobunk mindig egy újabb műanyag szatyrot, néhány csokit, kekszet és plusz két nápolyit a fizetésre várva. Nem megvesszük, amit kell, hanem vásárolgatunk. Ha van is cetlink, kétszer annyi termék kerül a kosárba. Miért?

Környezetvédő ajándékozás

A piacot tekintve a karácsony nem csupán a szeretet ünnepe, hanem a fogyasztói társadalom és a kapitalizmus csúcsidőszaka minden évben. Ez pedig jelentős környezetterheléssel jár. Tegyük meg, amit lehet, és próbáljunk figyelembe venni néhány környezetmegóvó szempontot, ami az ajándékozást illeti!

Elvitel helyett inkább helyben fogyasszunk!

A 2009-es év óta minden novemberben kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, melynek keretén belül önkéntesek saját akcióötletek kidolgozásával sokféle környezettudatos megoldást kínálnak. Idén az akciók fő fókusza a csomagolási hulladék mennyiségének csökkentése.

Őszi étkezési tippek

A szezonális étkezés több szempontból is fontos. Így friss, vitaminokkal és ásványi anyagokkal teli ételeket fogyaszthatunk, ami segít az immunrendszerünk erősítésében a hideg időszakban, sőt még környezetvédelmi szempontból is jót teszünk vele. Mit együnk és mit igyunk az őszi időszakban? Segítünk!

Környezetbarát életmód - hogyan kezdjünk bele?

A globális felmelegedés és a környezetszennyezés problémájáról egyre nehezebb nem tudomást venni, és talán egyre többen érzik majd át az egyéni tettek fontosságát a témában. De mit érdemes átgondolnunk annak érdekében, hogy képesek legyünk aktív módon tenni a klímaváltozás ellen?