Menü

Étkezés kisgyermekkorban

Természetesen nemcsak a pici gyerekes szülőknek ajánlom elolvasni, hogy milyen étkezés javasolt kisgyermekkorban, de a leglényegesebb szakasz az egytől hároméves korig terjedő időszak a gyermekek fejlődése szempontjából.

Grillezésre fel!

A grillezés most különösen aktuális téma, hiszen „szezon van”, ideje minden covid miatt elmaradt családi, baráti összejövetelt, szülinapot, keresztelőt, pisiltetőbulit, legénybúcsút és egyéb vacsorákat megszervezni, melyre legjobb időszak a nyár, legjobb helyszín a szabad levegő és legjobb ételek a grillezett fogások

Mediterrán étrend a fogyásért

Sokféle diéta létezik, ám az egyik legközkedveltebb a fogyni vágyók közt a mediterrán étrend. Nézzük, miért ez a legjobb választás.

Mik az egészséges zsírok és mely ételekben találhatóak?

A fitnesz világa a zsírok jelentőségét gyakran megkérdőjelezi, ha az egészség, a testzsírcsökkentés vagy az izomtömeg növelése a téma.

Mi az a CBD és miért hasznos számunkra?

Sokaknak már ismerős lehet a CBD, sokszor hallunk ilyen hatóanyagú étrend-kiegészítőkről. Van, aki nyugtató hatása miatt olvasott róla, de akár depresszió kezelésénél is megemlítik. Ugyanez igaz a hírére is. Nagyon megoszlanak a vélemények róla, ezért érdemes tisztázni mi is ez és mire való.

Bőrbetegségek a terhesség alatt

A terhesség egy olyan állapot, mely alatt köztudottan az egész szervezet működése megváltozik. Ez alól a bőr sem kivétel. Enyhe elváltozások természetesen mindenkinél jelentkeznek, de vannak kellemetlenebb bőrproblémák is.

Hízókúra? Hogy micsoda?

Sokan vannak, akik hízni szeretnének. A genetika sokszor a vékony alkatúaknak is probléma. Hogyan hízzunk egészségesen? Minőségi ételekkel?

Étkezési szabályok állóképességi sportolóknak

A táplálkozási szokások változtatását soha ne egy nagy verseny előttre időzítsük! Minden újítás, változtatás legalább 4-7 napos megfigyeléssel induljon Tudnunk kell, hogy a változások igazi hatása ritkán jelenik meg pár napon belül. A jó változások lassabbak, a rosszak gyorsabbak. A táplálékunk az üzemanyagunk, éppen ezért még a nem sportolóknak is kiemelt figyelmet kell rá fordítani.

Tudnivalók a telített és a telítetlen zsírokról

Az ember által felhasznált zsírok alkotóelemei a hosszú szénláncú zsírsavak és a glicerin. A köztük lévő különbségek alapja a szénlánc alakja és hossza, valamint a szénatomokhoz köthető hidrogénatomok száma. Az egészségtudatos táplálkozásnál fontos tudni mennyit vigyünk be ezekből a szervezetünkbe.

Gyerekkonyha – avagy céklapürét csak esőkabátban!

A kisgyerekek esetében különösen fontos, hogy mindig finoman, frissen, egészségesen főzzünk, vásároljunk bababarát és egészséges alapanyagokat. Az étrendjük legyen változatos és tápanyagokban gazdag! De mi a teendő, ha a gyermekeink válogatósak lesznek?

Barátunk, az omega-3 zsírsav

Az omega-3 zsírsav is egyike azoknak a fogalmaknak, amik az egészségtudatos fogyasztók fejében keringenek, mint egészséges tápanyag. Cikkünkben áttekintjük, mi is ez az anyag, hogyan szolgálja egészségünket, és miként juthatunk hozzá.