Menü

Xilit, a természetes és biztonságos édesítő

A fehér kristálycukor ételeink és italaink édesítésére történő széleskörű használata korunk egyik legfőbb táplálkozásbeli problémája. A finomított cukor túlzott fogyasztása bizonyítottan hozzájárul számos igen súlyos betegség kialakulásához, tudósok többek között a rák egyik kiváltó okának is tartják. Számos alternatív megoldás, mint például az aszpartám vagy a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup, gyakran még a fehér cukornál is károsabb a szervezet számára. A xilit viszont kiváló és egyedülálló helyettesítője a hagyományos cukornak, ráadásul jótékony hatással is van az egészségre. Íme, hogy miért.

Falászavar – mi az oka?

A falászavarnak nevezett kontrollálatlan falásrohamok 2013-ben jelentek meg önálló kórképként a mentális betegségek rendszerében. Falászavar esetén hirtelen és egyszerre jóval több ételt és ezáltal több kalóriát fogyaszt az illető.

Hogyan ne legyél éhes

Nem kell éhezni. Nem kell koplalós fogyókúrákkal gyötörni magunkat. Nem kell éhesnek lenni, nem kell egyoldalúan étkezni. Aki koplal, az az egészségével játszik. Vajon mely trükkökkel kerülhető el a nassolás?

"Hangry"

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy amikor éhes vagy, kicsit ingerlékenyebbé válsz, mint egyébként. Angolul már külön szó is van a jelenségre: "hangry." Azaz, az "angry" (dühös) és a "hungry" (éhes) szavak összevonása. Találó, nem?

Helytelen szokások, amelyeket egészségesnek hiszünk

Mindannyiunknak vannak olyan szokásai, amikről tudjuk vagy sejtjük, hogy egészségtelenek, mégis szinte nap, mint nap megtesszük őket. Vajon tudunk ezeken változtatni? S miért olyan nehéz új pozitív szokásokat kialakítani, vagy a károsakat elhagyni?

Nem szomjasak, hanem éhesek leszünk a sótól?

Ha valami sósat eszünk, szomjasnak érezzük magunkat. Egy berlini kutatóintézet újonnan megjelent vizsgálati eredménye szerint nem mindig alakul így a történet.

Így ehetsz kevesebbet

Mindannyian tudjuk, hogy a diéta, valamint alakunk megőrzésének titka, hogy nem esszük túl magunkat, és normális mennyiségű ételt fogyasztunk. Igen ám, de a társadalom többsége "túlfogyasztó", azaz többet eszik, mint amennyire valójában szüksége lenne. Hogyan érhetjük el, hogy kevesebbet tudjunk enni?

A pont, amivel örökre véget vethetsz az elhízásnak

Egyetlenegy dolog megtanulásával örök időkre szembeszállhatunk a túlsúllyal, vajon mi lehet ez? Cikkünkből kiderül!

Túl sokat eszünk!

Sajnos ez nem is kérdés. Vajon ennek mi az oka? Több helyen is kereshetjük a problémát. Lássuk!

Frissítő táplálkozás

Mit együnk, ha az ünnepek után szeretnénk könnyedebbek lenni? Íme néhány ötlet a cikkünkben. A jó hír az, hogy ezeket az ételeket nem csak megenni és megemészteni, hanem elkészíteni is nagyon egyszerű.

Étvágycsökkentő lehet az evés utáni fogmosás

Evés közben jön meg az étvágy! – tartja a mondás. Ennek az az oka, hogy az ételt megízlelve elindul a nyáltermelésünk, ha pedig megérezzük a finom illatokat, még éhesebbek leszünk.

Úgy szeretlek, majd’ megeszlek!

Sokan azzal a kritikával illetik a diétázókat, az egészséges életmódot választókat, hogy nem adják meg szervezetüknek, amire vágyik, és éppen ez az, ami nem egészséges. Vajon árthat-e nekünk az az étel, amire annyira áhítozunk, és okozhat-e gondot, ha megvonjuk magunktól? A válasz mindegyik kérdésre: igen!