Menü

Nagy László és Lékai Máté speciális kezeléssel készülnek a visszatérésre

  • Dátum: 2014.10.20., 20:53

Mint ismeretes az MKB-MVM Veszprém két klasszis kézilabdázója is sérülésekkel küzd. Lékai Máté már több hete van kényszerpihenőn térdsérülése miatt, Nagy László pedig a múlt vasárnapi mérkőzésen szenvedett lovaglóizom szakadást, amely miatt több hetes kihagyásra számíthat.

Mindezek ellenére mindkét kiválóság helyet kapott a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretében, ráadásul klubcsapatuk is nehéz mérkőzések előtt áll. A két sportoló számára így most mindennél fontosabb a gyors felépülés. Ezért is döntött az MKB-MVM Veszprém vezetősége a hiperbár oxigénterápia (HBOT) alkalmazása mellett.

„A csapatnak már van tapasztalata a magas nyomású oxigénterápiával, hiszen azt már Fazekas Nándor esetében is kipróbáltuk. A fiúk felépülésénél most kiemelten fontos az időtényező, és a kezelés ezen valóban sokat tud segíteni” – nyilatkozta Antonio Carlos Ortega az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője.

„László és Máté pénteken kezdték meg a hiperbár oxigénterápiát, és mindkettőjüknek több hetes kezelésre lesz szükségük a kamrában a teljes gyógyuláshoz. Bízunk benne, hogy segítségünkkel a két kiváló sportember mielőbb visszatérhet a pályára!” – monda Dr. Szolnoki Nikolett a Hiperbár Centrum orvosigazgatója

A hiperbár oxigénterápiáról

A hiperbár oxigénterápia során a páciensek egy speciális kialakítású nyomásálló kamrában (ún. keszon kamrában) a normál légköri nyomásnál 2,5-szer nagyobb nyomáson 100%-os oxigént lélegeznek be. A koncentráltan belélegzett oxigén a szokványos körülményeknél 15-20-szoros koncentrációban éri el a sejteket, szöveteket. A megnövekedett oxigénmennyiség hatására olyan élettani folyamatok indulnak be a szervezetben, amelyek a sérült, nehezen gyógyuló területek gyorsabb regenerációját idézik elő.

A terápia eredményesen alkalmazható lábszárfekély, nehezen gyógyuló sebek, csont- és ízületi gyulladások és sérülések esetében, plasztikai vagy helyreállító beavatkozások és műtétek után, besugárzás utáni bőr vagy lágyrész károsodás esetében, fertőzések (húsfaló baktérium, Lyme-kór),   belső fül eredetű halláscsökkenés és fülzúgás kezelésére, valamint stroke miatt kieső funkciók bizonyos mértékű helyreállítására is.

Magyarországon egyedüliként a Baromedical Zrt. által működtetett Hiperbár Centrum nyújt orvosi hiperbár oxigén terápiás kezelést.  A Hiperbár Centrum 2005 szeptemberében kezdte meg működését.

További információk: www.baromedical.hu

Forrás, fotó:
Well PR

Télen is fontos a sport

Mindenhonnan halljuk, hogy milyen fontos a sport és milyen jó hatással van a szervezetünkre. Azonban télen mégis kevesebbet mozgunk, pedig ilyenkor kéne igazán!

A boldogság egyik kulcsa: a futás

A futás nem csak az alakunkat formálja, hanem a kedvünket és a személyiségünket is. Hiszen megoldást jelent a stresszes hétköznapokon, gyógyír lehet a depresszióra, de javítja az állóképességet és erősíti a szívet.

Téli sportok veszélyei

A tartósan hideg időben a téli sportok szerelmesei mindennél jobban vágynak arra, hogy kedvenc téli sportjaikat űzhessék. Ahogy a nyári sportszezonnak is megvannak a maga feltételei, úgy a téli edzésnek is számtalan betartandó szabálya figyelmeztet arra, hogy kellő óvatossággal járjunk el.

Így futok én

Mindig foglalkoztatott egy futóverseny gondolata, mígnem egy gyenge pillanatomban „hirtelen felindulásból” jelentkeztem egy őszi félmaratonra. Ott már sejtettem, hogy nem vagyok teljesen normális, de valahol mégis annyira vártam ezt az eseményt! Realista élménybeszámoló az első versenyemről. Ahogy én futok, és ahogy a férjem...

Sportos anyukák - sportos gyerekek

Számomra az egészséghez hozzátartozik a napi mozgás, testedzés, rendszeres sport, akkor is, ha történetesen épp kisgyermekes, várandós, újdonsült, elfoglalt vagy akármilyen anyukák vagyunk.