Menü

Nagy László és Lékai Máté speciális kezeléssel készülnek a visszatérésre

  • Dátum: 2014.10.20., 20:53

Mint ismeretes az MKB-MVM Veszprém két klasszis kézilabdázója is sérülésekkel küzd. Lékai Máté már több hete van kényszerpihenőn térdsérülése miatt, Nagy László pedig a múlt vasárnapi mérkőzésen szenvedett lovaglóizom szakadást, amely miatt több hetes kihagyásra számíthat.

Mindezek ellenére mindkét kiválóság helyet kapott a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretében, ráadásul klubcsapatuk is nehéz mérkőzések előtt áll. A két sportoló számára így most mindennél fontosabb a gyors felépülés. Ezért is döntött az MKB-MVM Veszprém vezetősége a hiperbár oxigénterápia (HBOT) alkalmazása mellett.

„A csapatnak már van tapasztalata a magas nyomású oxigénterápiával, hiszen azt már Fazekas Nándor esetében is kipróbáltuk. A fiúk felépülésénél most kiemelten fontos az időtényező, és a kezelés ezen valóban sokat tud segíteni” – nyilatkozta Antonio Carlos Ortega az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője.

„László és Máté pénteken kezdték meg a hiperbár oxigénterápiát, és mindkettőjüknek több hetes kezelésre lesz szükségük a kamrában a teljes gyógyuláshoz. Bízunk benne, hogy segítségünkkel a két kiváló sportember mielőbb visszatérhet a pályára!” – monda Dr. Szolnoki Nikolett a Hiperbár Centrum orvosigazgatója

A hiperbár oxigénterápiáról

A hiperbár oxigénterápia során a páciensek egy speciális kialakítású nyomásálló kamrában (ún. keszon kamrában) a normál légköri nyomásnál 2,5-szer nagyobb nyomáson 100%-os oxigént lélegeznek be. A koncentráltan belélegzett oxigén a szokványos körülményeknél 15-20-szoros koncentrációban éri el a sejteket, szöveteket. A megnövekedett oxigénmennyiség hatására olyan élettani folyamatok indulnak be a szervezetben, amelyek a sérült, nehezen gyógyuló területek gyorsabb regenerációját idézik elő.

A terápia eredményesen alkalmazható lábszárfekély, nehezen gyógyuló sebek, csont- és ízületi gyulladások és sérülések esetében, plasztikai vagy helyreállító beavatkozások és műtétek után, besugárzás utáni bőr vagy lágyrész károsodás esetében, fertőzések (húsfaló baktérium, Lyme-kór),   belső fül eredetű halláscsökkenés és fülzúgás kezelésére, valamint stroke miatt kieső funkciók bizonyos mértékű helyreállítására is.

Magyarországon egyedüliként a Baromedical Zrt. által működtetett Hiperbár Centrum nyújt orvosi hiperbár oxigén terápiás kezelést.  A Hiperbár Centrum 2005 szeptemberében kezdte meg működését.

További információk: www.baromedical.hu

Forrás, fotó:
Well PR

Pattanj biciklire nyáron (is)!

Ahogy egyre javul az idő, úgy sűrűsödnek be a kerékpárutak és találkozunk egyre több bringással. De, valójában, miért is éri meg nyeregre ülni?

Futni jó

A futás talán az egyik a testet legintenzívebben megmozgató sport, emellett pedig természetes mozgásforma.

Négy ok, amiért a nyáron sem hagyhatod abba az edzést

Konditerembe jársz? Esetleg aerobikozol? Úszol? Valami egyéb sportot űzöl? Néhány sportegyesület a nyári szünidő alatt szünetelteti az edzéseket is, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell időt fordítanod magadtól is a mozgásra. Íme, négy érv, hogy miért éri meg edzened a nyár folyamán.

Mit sportoljak? – III. A futás

Mostanában a futás reneszánszát éli, de még mindig vannak, akik nehezen szánják rá magukat. Pedig, az egyik legrugalmasabban űzhető testmozgás.

Mit sportoljak? – II. Jóga

Bár a jóga egyesek szerint csak pihenés, nem sport, mégis megdolgoztat annyi izomcsoportot, mint egy aerobik edzés. A testi egészség mellett, pedig a lelki egészségre is rendkívül jó hatással van.