Menü

Nagy László és Lékai Máté speciális kezeléssel készülnek a visszatérésre

  • Dátum: 2014.10.20., 20:53

Mint ismeretes az MKB-MVM Veszprém két klasszis kézilabdázója is sérülésekkel küzd. Lékai Máté már több hete van kényszerpihenőn térdsérülése miatt, Nagy László pedig a múlt vasárnapi mérkőzésen szenvedett lovaglóizom szakadást, amely miatt több hetes kihagyásra számíthat.

Mindezek ellenére mindkét kiválóság helyet kapott a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretében, ráadásul klubcsapatuk is nehéz mérkőzések előtt áll. A két sportoló számára így most mindennél fontosabb a gyors felépülés. Ezért is döntött az MKB-MVM Veszprém vezetősége a hiperbár oxigénterápia (HBOT) alkalmazása mellett.

„A csapatnak már van tapasztalata a magas nyomású oxigénterápiával, hiszen azt már Fazekas Nándor esetében is kipróbáltuk. A fiúk felépülésénél most kiemelten fontos az időtényező, és a kezelés ezen valóban sokat tud segíteni” – nyilatkozta Antonio Carlos Ortega az MKB-MVM Veszprém vezetőedzője.

„László és Máté pénteken kezdték meg a hiperbár oxigénterápiát, és mindkettőjüknek több hetes kezelésre lesz szükségük a kamrában a teljes gyógyuláshoz. Bízunk benne, hogy segítségünkkel a két kiváló sportember mielőbb visszatérhet a pályára!” – monda Dr. Szolnoki Nikolett a Hiperbár Centrum orvosigazgatója

A hiperbár oxigénterápiáról

A hiperbár oxigénterápia során a páciensek egy speciális kialakítású nyomásálló kamrában (ún. keszon kamrában) a normál légköri nyomásnál 2,5-szer nagyobb nyomáson 100%-os oxigént lélegeznek be. A koncentráltan belélegzett oxigén a szokványos körülményeknél 15-20-szoros koncentrációban éri el a sejteket, szöveteket. A megnövekedett oxigénmennyiség hatására olyan élettani folyamatok indulnak be a szervezetben, amelyek a sérült, nehezen gyógyuló területek gyorsabb regenerációját idézik elő.

A terápia eredményesen alkalmazható lábszárfekély, nehezen gyógyuló sebek, csont- és ízületi gyulladások és sérülések esetében, plasztikai vagy helyreállító beavatkozások és műtétek után, besugárzás utáni bőr vagy lágyrész károsodás esetében, fertőzések (húsfaló baktérium, Lyme-kór),   belső fül eredetű halláscsökkenés és fülzúgás kezelésére, valamint stroke miatt kieső funkciók bizonyos mértékű helyreállítására is.

Magyarországon egyedüliként a Baromedical Zrt. által működtetett Hiperbár Centrum nyújt orvosi hiperbár oxigén terápiás kezelést.  A Hiperbár Centrum 2005 szeptemberében kezdte meg működését.

További információk: www.baromedical.hu

Forrás, fotó:
Well PR

A barátság hatása az egészségre

Családi környezetben lenni, barátságokat kötni annyira hozzátartozik az életünkhöz, hogy el sem tudnánk képzelni nélküle. Nem azzal a céllal szerzünk barátokat, hogy jobb legyen az egészségünk, pedig akár ez is lehetne az oka. Mutatjuk, miért.

Edzés a nyaralás alatt? Na ne...

A nyaralás elsősorban a pihenést jelenti, a hétköznapi mókuskerékből való kiszakadást, azonban létezik a vakációnak nagyon sok fajtája, akár aktív, akár passzív kikapcsolódást keresünk. Akik ekkor sem szeretnének ellustulni, vagy kiesni a formájukból, nekik szánjuk elsősorban ezeket a sorokat.

Védjük meg magunkat!

Magyarországon kevésbé ismert az eskrima harcművészet, pedig nagy segítséget nyújthat, akár a mindennapjainkban is. Gondoltál már arra, hogy mit tennél akkor, ha megtámadnak az utcán? Tudnád higgadtan kezelni az esetet? Le tudnád szerelni a támadót? Ha a kérdésekre a válasz nem, akkor most tarts velem és ismerd meg az eskrimát.

Slackline – avagy egy sokoldalú extrém sport

Hogy mi is az a slackline? Sport, szórakozás, kikapcsolódás, pihenés, egy szóval egy összetett, új mozgásforma.

Fitt, túrós receptekkel a jó formáért

Túrópiskóta, túrónokedli, túró alapú pizza és társaik. Melyikhez milyen túrót válasszunk? Ha a diéta vagy fitness világban mozogsz, már észrevehetted, hogy a túrót milyen előszeretettel iktatják az étrendbe.Cikkünkben áttekintjük, miért olyan népszerű a túró a fitnesz világában és néhány közkedvelt, túróval szénhidrát csökkentett, fehérje növelt étel receptjét is közöljük.