Fogyasszunk zöld teát!
- Dátum: 2013.01.06., 17:49
- Németh Attila
A téli hónapok elhagyhatatlan és kellemes időtöltése a teázás. Maga a teaivás Kínából ered, a legenda szerint Kr. e. 2737-ben Sen-nung császár épp az ivóvizét forralta, amikor a hirtelen feltámadt szél az ágak közül néhány levelet belefújt a forró vízbe.
A legsokoldalúbbnak a zöld tea tekinthető, melynek jótékony hatását régóta ismeri az emberiség. Íme, összegyűjtöttünk néhányat:
A zöld tea többek között élénkít, és ellentétben a kávéval, a benne található koffein fokozatosan szívódik fel, így hosszabban és egyenletesebben fejti ki a hatását.

A zöld tea immunerősítő a benne található magas C-vitamin tartalom mellett polifenol is található benne, ami vírusölő hatással bír.
A zöld teát sokan a legjobb méregtelenítőnek tartják, amit a benne található B2, C, D és K vitamin segítenek elő.
A zöld tea emésztést serkentő és kitűnő zsíroldó. Rendszeres fogyasztása segíthet a fogyásban.
Fotó: sxc.hu
Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer
Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.
A jód szerepe az emberi szervezetben
Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.
Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron
Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.
Egészséges sajtok nyomában
A sajtok nemcsak magukban nagyon finomak, hanem az ételeket is sokkal finomabbá varázsolják. A parmezán azért az egyik legjobb választás, mert intenzív aromája miatt már nagyon kevés is elég belőle. Most ráadásul valami nagyon érdekes derült ki róla.
Káros a léböjtkúra?
Ha néhány napig a hagyományos gyümölcsök és zöldségek helyett kizárólag frissen préselt leveket fogyasztunk, az negatívan befolyásolhatja a szájüreg és a bélrendszer mikrobiomját. Bár a léböjt okozta változások nem tűnnek tartósnak, a rostok hiánya és a megnövekedett cukorbevitel egyaránt felboríthatja az egyensúlyát.