Menü

Fogyasszunk zöld teát!

A téli hónapok elhagyhatatlan és kellemes időtöltése a teázás. Maga a teaivás Kínából ered, a legenda szerint Kr. e. 2737-ben Sen-nung császár épp az ivóvizét forralta, amikor a hirtelen feltámadt szél az ágak közül néhány levelet belefújt a forró vízbe.

A legsokoldalúbbnak a zöld tea tekinthető, melynek jótékony hatását régóta ismeri az emberiség. Íme, összegyűjtöttünk néhányat:

A zöld tea többek között élénkít, és ellentétben a kávéval, a benne található koffein fokozatosan szívódik fel, így hosszabban és egyenletesebben fejti ki a hatását.

A zöld tea immunerősítő a benne található magas C-vitamin tartalom mellett polifenol is található benne, ami vírusölő hatással bír.

A zöld teát sokan a legjobb méregtelenítőnek tartják, amit a benne található B2, C, D és K vitamin segítenek elő.

A zöld tea emésztést serkentő és kitűnő zsíroldó. Rendszeres fogyasztása segíthet a fogyásban.

Fotó: sxc.hu

Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.

Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.

A sok sófogyasztás következményei

A sófogyasztás mértéke valóban jelentős hatással van az egészségünkre, és érdemes komolyan venni a sóbevitel csökkentésére vonatkozó ajánlásokat. Az alábbiakban összefoglalom a túlzott sófogyasztás következményeit, valamint néhány javaslatot adok a sóbevitel csökkentésére.

Pizza kisokos: ismerd meg a pizzák különböző fajtáit

Élsz-halsz a pizzáért, legszívesebben minden nap rendelnél belőle? Úgy érezhetjük, hogy már minden példányt is kóstoltunk a világon, de legalább a városban, ahol élünk. Holott egyáltalán nem biztos, hogy így van. Az alábbi cikkben azt nézzük meg, hogy milyen típusai léteznek a különböző pizzatésztáknak szerte a világon.

Mivel helyettesítsük a cukrot?

A legtöbb fogyókúra és diéta ajánlja, hogy a lehető legkevesebb cukrot fogyasszuk, ha szeretnénk elérni a kívánt hatást. Milyen alternatívák vannak azonban arra, hogy élvezhessük az édes ízeket, de ne is legyen káros számunkra?