Fogyasszunk zöld teát!
- Dátum: 2013.01.06., 17:49
- Németh Attila
A téli hónapok elhagyhatatlan és kellemes időtöltése a teázás. Maga a teaivás Kínából ered, a legenda szerint Kr. e. 2737-ben Sen-nung császár épp az ivóvizét forralta, amikor a hirtelen feltámadt szél az ágak közül néhány levelet belefújt a forró vízbe.
A legsokoldalúbbnak a zöld tea tekinthető, melynek jótékony hatását régóta ismeri az emberiség. Íme, összegyűjtöttünk néhányat:
A zöld tea többek között élénkít, és ellentétben a kávéval, a benne található koffein fokozatosan szívódik fel, így hosszabban és egyenletesebben fejti ki a hatását.
A zöld tea immunerősítő a benne található magas C-vitamin tartalom mellett polifenol is található benne, ami vírusölő hatással bír.
A zöld teát sokan a legjobb méregtelenítőnek tartják, amit a benne található B2, C, D és K vitamin segítenek elő.
A zöld tea emésztést serkentő és kitűnő zsíroldó. Rendszeres fogyasztása segíthet a fogyásban.
Fotó: sxc.hu
Miért jó az Air Fryer? – Egészségesebb sütés forró levegővel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az air fryer készülékek – nem véletlenül. Ezek a forrólevegős sütők lehetőséget kínálnak arra, hogy a hagyományos olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsírral készítsünk ropogós, ízletes ételeket. De mitől olyan különleges ez a konyhai eszköz, és miért tartják sokan egészségesebb alternatívának?
A shiitake gomba gyógyhatásai

A shiitake gomba kiemelkedő egészségvédő hatásait Japánban és Kínában több évezreddel ezelőtt felismerték, ezekben az országokban ma is a mindennapi táplálkozás része.
Ne tiltsd, tanítsd

Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekek egészséges fejlődésének kulcsa az édességek teljes tiltása. Azonban a szakemberek egyre inkább arra figyelmeztetnek, hogy a tiltás nem feltétlenül vezet jobb eredményhez – sőt, sokszor éppen az ellenkező hatást váltja ki.
Hőálló csokoládé lenne a nyár édességforradalma?

Csak képzeljük el: 35 fok árnyékban, a kezünkben egy szelet csoki… és mégsem olvad szét két perc alatt. Ugye, milyen szép álom? Pedig, ha létezne igazán hőálló csokoládé, az nemcsak a nassolás szerelmeseinek tenne jót, hanem az édességipart is fenekestül forgatná fel.
Mi az a vízikefír és hogyan készül?

A kristálygomba, vagy más néven vízikefír, egy fermentálható anyag, mely cukros vízből pezsgő, enyhén savanykás italt varázsol. Egyre többen fedezik fel hazánkban is ezt a különleges erővel bíró nedűt, amely nemcsak emésztést segít és gyulladást csökkent, hanem életet lehel a hétköznapokba is. Az alábbi cikkben megismerhetjük a használatát, a gondozását, és azt is, hogy hogyan válik belőle egy pohár kortyolható frissítő.