Menü

A 4 legjobb májvédő gyógynövény

A májvédő és májméregtelenítő gyógynövényt - pontosabban kivonataikat -, nyugodtan kombinálhatod is! Hiszen egymással szinergiában, azaz egymás hatását felerősítve működnek a máj egészségéért.

Mi okozza a tavaszi fáradtságot és mit tehetünk ellene?

A tavaszi fáradtság nem betegség, sokkal inkább egy fizikai és pszichés tünetekkel járó, ideiglenes állapot, jellemző rá a kimerültség, a letragikus hangulat, olykor a fejfájás, migrén vagy alvási nehézségek.

Csinálj méhecskehotelt

A beporzó rovarok az élet fenntartásának egyik legfontosabb alapkövei, nélkülük nem lesz termés, amiből pedig nekünk csak hátrányunk származhat. Készítsünk számukra otthont!

Elkezdődött a pollenszezon

Tüsszögés, köhögés, orrfolyás, szemviszketés. Jellemző tünetek, pedig reméltem, hogy mivel még csak február van, ezek később jelentkeznek, de a pollennaptár szerint már kínoz bennünket az éger, a mogyoró, a ciprusfélék és tiszafafélék, a kőris, a nyár, a juhar. A pollenszezon kezdete már érezhető.

Segítség az aloe vera ápolásához

Az aloe vera (Aloe barbadensis) egy népszerű szobanövény, amely nem csak mutatós, hanem rengeteg plusz előnnyel jár! Gyógynövényként ismert, amely jó a sebekre, az irritáció enyhítésére, a leégés csillapítására és még sok másra. Hogy sokáig élvezd ezt a jótékony növényt, megmutatjuk, hogyan érdemes gondozni.

A klímaváltozás elsődleges okai


A klímaváltozás, avagy az éghajlatváltozás - azonban a kutatók már évtizedekkel ez előtt felhívták a figyelmet arra, hogy az emberi tevékenységeknek köszönhetően felgyorsult a klímaváltozás, nem győzik hangsúlyozni a globális felmelegedés veszélyeit társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szempontokból egyaránt.

Mire jó az ózongenerátor?

Az ózongenerátoros fertőtlenítésről leginkább Covid idején lehetett hallani, de vajon tudjuk ennek előnyeit-hátrányait?

Amiket elfelejtünk megtisztítani, pedig nagyon fontos lenne

Mindenki arra törekszik, hogy otthona minél inkább tisztább, rendezett, és higiénikus legyen. A mindennapok szerves része a takarítás, de olykor-olykor rászánjuk magunkat az úgynevezett „nagytakarításra” is. Ilyenkor, minden kis zegzug a lakásban portalanításra kerül. De akadnak-e olyan tárgyak, amik talán még ekkor is kimaradnak a tisztításból, pedig pont őket kellene a legsűrűbben takarítani?

Egy pár szót az e-hulladékról

Az elektronikai hulladék – azaz e-hulladék - az egyik leggyorsabban növekvő hulladéktípus az EU-ban, melynek kevesebb mint 40%-át hasznosítják újra.

Milyen színű ronggyal, mit töröljünk?

Ha jól szemügyre vesszük a nagyáruházakban, vagy a cégeknél dolgozó takarítókat, akkor szemet szúrhat nekünk is, hogy különböző színű rongyokkal és felmosókkal, illetve egy nagy kocsival együtt teszik a dolgukat. Ez nem véletlen, ugyanis a különböző felületeket, és helységeket más-más színű takarítóeszközzel tisztítják. Mi ennek az oka, és ezt hogyan tudjuk alkalmazni a saját otthonunkban?

2024-ben ismét szökőév következik

Mit nevezünk szökőévnek és miért idén van? A szökőév olyan év, amelyben egy extra napot adunk a naptárhoz, hogy összhangba hozzuk a csillagászati és naptári évet. A szökőév a Gergely-naptár csillagászati és a civil időszámítás összehangolása miatt van.

A klímaváltozás hatásai az egészségünkre

Az éghajlatváltozás a világ minden térségét érinti. A sarki jégtakarók olvadása miatt emelkedik az óceánok és tengerek szintje és egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási jelenségek, ami súlyos veszélyt jelent.

Mi okozza a foltokat az ágyneműn? Mit tehetünk ellene?

Lássuk be, mindenki találkozott már azzal a problémával, vagy legalábbis az, aki húzott már át egyneműt, hogy a fehér ágyneműn elkezdtek megjelenni sárgás barna foltok. De vajon tudjuk az okát és, hogy mit tegyünk annak érdekében, hogy tisztán tartsuk a fekhelyünket?

Ha fázunk, hát fűtünk, de mivel is?

A téli időszakban nem elegendő csak a fedett otthonunkba húzódni. A kényelmet és a komfortot az adja meg, ha a kinti hideg ellenére a lakásunkban kellemes meleg van. Hogy milyen módon érhetjük mindezt el?

Íncsiklandozó, finom programok a kollégiumban

A Kollégium Alapítvány az elmúlt félévben a „Bor-, és gasztrokultúra Programok támogatása” EKF projekt keretében ” Kollégiumi Ízfaktor 2” elnevezésű programot valósított meg a Veszprémi Középiskolai Kollégiumban.

Hogyan tehetjük könnyebbé házi kedvencünk szilveszterét?

A legtöbb ember izgatottan várja szilveszter éjszaka a tűzijátékot. Amikor kezd sötétedni, indulnak a nagy hanghatással és fénnyel járó durrogtatások. Nekünk szórakozásnak számít, de a legtöbb házi kedvenc ezt nem így gondolja. Vonyítanak, nyugtalanul és remegve szaladgálnak a környéken vagy elrejtőznek a legtávolabbi sarokban. De mit tehetünk mi, hogy számukra is kellemesebben teljen ez az ünnep?

Egyedül karácsonykor

Bizony vannak, akik az ünnepet nem szerettei körében töltik, hanem egyedül. Ha a gyermekünk külföldön él és nem tud hazautazni, vagy valamelyik szülőnk dolgozik külföldön és nélküle ünneplünk, vagy a testvérünk, esetleg barátaink költöztek messze, sajnos alakulhat úgy, hogy az ünnepeket nem tudjuk együtt tölteni.

Karácsonyi szimbólumok

A karácsonyfa és a rá akasztott díszek fontos szimbolikus jelentést hordoznak. Vajon tudjuk, hogy mit és miért akasztunk a karácsonyfánkra? Mai cikkünkben a legjellemzőbb karácsonyfadíszeket és jelentéseiket vesszük sorra.

Műfenyő, vágott vagy élő?

Legfrissebb tanulmányok szerint a magyarok nagy része kisebb fenyőt vesz már, vajon mi ennek az oka és melyek a legkedveltebb megoldások?

Kávézacc felhasználási ötletek!

A legtöbben hulladékként tekintenek a kávézaccra, és rendszerint a kukában végzi. Pedig sok olyan anyagot tartalmaz, ami segítségünkre lehet a kertben vagy a háztartásban, de akár a szépségiparban is. Összegyűjtve igen hasznos lehet az otthonunkban, újrahasznosításával védjük a környezetet, na meg persze a pénztárcánkat. Na de mire is tudjuk felhasználni a reggeli kávénk melléktermékét?